NİSSAN 2014'TE TARİHİNİN EN YÜKSEK SATIŞ RAKAMINA ULAŞTI

Ototeknikveri     20 Ocak 2015 12:49

Crossover modelleri ile yoğun ilgi gören Nissan, 2014 yılında Avrupa’da 724 bin 613 adet araç satışı gerçekleştirerek tarihinin en yüksek değerine ulaştı.

NİSSAN 2014'TE TARİHİNİN EN YÜKSEK SATIŞ RAKAMINA ULAŞTI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Nissan, Avrupa pazarında 2014 yılında ulaştığı satış rakamları ile dikkatleri üzerine çekti. Geçtiğimiz yıl ‘‘Nissan, Infiniti ve Datsun” markalarıyla toplam 724 bin 613 adetlik satış rakamına ulaşan Japon üretici, bu sayede tarihinin en yüksek değerlerin elde etmiş oldu. 2013 yılı ile karılaştırıldığında yüzde 13.2'lik yükseliş kaydeden Nissan'ın bu başarısındaki en önemli faktör ise 12 aylık süreçte 12 yeni modeli pazara sunmuş olması. Avrupa’daki yüzde 4’lük pazar payını, 0,3 artırmayı başaran Nissan’ın Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Avrupa Başkan Yardımcısı Guillaume Cartier konuyla ilgili: “Nissan olarak ürün gamımız, tarihimizde hiç olmadığı kadar güçlü, çeşitli ve heyecan verici. 12 ayda 12 yeni model piyasaya sunarak bir bakıma kendi sınırlarımızın dışına çıktık. Nissan olarak araç kullanıcılarına bol seçenekle birlikte; daha fazla değer, daha çok yenilik ve daha çok heyecan sunmaya devam edeceğimize dair söz verdik. Bu sözümüzü yerine getirmek için; 2014’te ikinci elektrikli aracımız olan e-NV200’ü satışa sunduk, X-Trail ve Juke gibi iki yeni modelle crossover gamımızı genişlettik, performans ve modifiye markamız NISMO’yu da dünya genelinde daha tanınır bir hale getirdik” dedi.

 

2014 yılı içerisinde en çok satışın görüldüğü Aralık ayında da 70 bin 316 adet satış rakamına ulaşan Nissan, bir önceki yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında yüzde 28,8’lik bir artış kaydetmeyi başardı. Bu sonuçlarla Japon üretici 2009 yılında 2.7 olan Avrupa oazar payını beş yıllık süreç içerisinde, yüzde 4.1 seviyesine getirmiş oldu. 2015 yılına ise yenilenen crossover model gamı ile giriş yapan Nissan, satış başarısını bu yıl da arttırarak devam ettirmeyi hedefliyor. 

 

12 ayda 12 yeni ürün startejisine yeniden kompakt hatchback segmentinde yer almasını sağlayan yeni Pulsar ile başlayan Nissan, e-NV200 modeli il hafifi ticari araç pazarında elektrikli bir model ile yer almaya başladı. Her ikisi de Barcelonada üretilen bu modellerin dışında Nissan, yeni Qashqai, yeni X-trail ve makyajlı Juke ile crossover segmentinde yer alan modellerini güncellemiş oldu. Bu dönemde markanın en önemli modellerinde biri olan Qashqai'nin 2 milyonuncusu  Nissan’ın İngiltere Sunderland fabrikası, üretildi ve bu tesisler İngiltere’nin en fazla üretim yapan otomobil fabrikası unvanını kazandı. Qashqai'nin 2014 satışları 240 bini aşarak marka için ne kadar önemli bir model olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. 

Son Güncelleme : 20 Ocak 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo