YENİ MAKYAJLI 2015 BMW 1 SERİSİNİN TÜM DETAYLARI

Ototeknikveri     23 Ocak 2015 07:18

Makyaj ile güncellenen BMW 1 Serisi, yenilenen iç ve dış tasarımının yanında, özellikle motor gamında yapılan teknik iyileştirmelerle dikkat çekiyor.

YENİ MAKYAJLI 2015 BMW 1 SERİSİNİN TÜM DETAYLARI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW, son 10 yılda dünya çapında yaklaşık 2 milyon adet satılan 1 Serisi’ni güncelledi. Makyajlı model ise premium kompakt segmentinde sürüş keyfinde çığır açma iddasını taşıyor. Yeni 3 kapılı ve 5 kapılı BMW 1 Serisi modelleri, kapsamlı revizyondan geçirilmiş çevre dostu motor serisi ile birlikte geliyor. İlave önlemler alınarak yakıt tüketimini ve karbondioksit emisyonunu azaltacak şekilde tasarlanmış motorlar BMW EfficientDynamics teknolojisine sahip olmaları ile öne çıkıyor. 


Yeni BMW 1 Serisi modellerinde bulunan motor serisi, yeni 3 ve 4 silindirli son jenerasyon benzin ve dizel üniteleri ile güçlendirildi. BMW TwinPower Turbo teknolojisine sahip güçlü motorlar arkadan çekişle birlikte, gelişmiş bir sürüş deneyimi sunuyor. Daha da geniş standart donanım çeşitliliği, güçlendirilmiş sıralı 6 silindirli motor ve BMW ConnectedDrive ile gelen en yeni inovasyonlar da BMW M135i M performans otomobilindeki yenilenme çabasına markanın özgün karakterini katıyor.

Modifiye edilmiş dış gövde ve iç mekan tasarımı alışıldık BMW stili işaretlerini de taşırken, sportif bir performans ve lüks özellikler sunuyor. BMW 1 Serisi’nin dış tsarımında yapılan özenli güncellemeler spot ışıklarını arabanın spor zarafetine ve en yüksek kalite duruşuna çeviriyor. Yeniden tasarlanmış BMW’nin alametifarikası böbrek şeklindeki ön panjur (kidney grille) ve daha geniş hava girişleri arabanın alışıldık BMW stilindeki dinamik potansiyelini vurguluyor. Artık gözle görülür biçimde daha düz bir geometriye sahip olan farlar da dikkat çeken bir başka ayrıntı. Farlar standart olarak LED gündüz sürüş lambaları ile birlikte geliyor ve opsiyonel olarak full-LED de kullanılabiliyor. Arka lambalar de tepeden tırnağa yeniden tasarlanmış. L şeklindeki karakteristik BMW modelini yansıtan bu lambalar da LED teknolojisini kullanıyor. Üst orta konsolun sofistike tasarımı radyo ve klima kontrol sistemi ile yeni BMW 1 Serisi araçların içerisindeki lüks ambiyansı vurguluyor. Otomatik klima, BMW Radio Professional ve BMW iDrive yeni standart donanımlardan. 


BMW 1 Serisi modellerinde standart gelen otomatik klima, yağmur sensörü, BMW Radio Professional ve BMW iDrive sistemi kontrol paneline entegre edilmiş 6.5” yüksek çözünürlüklü monitörden yönetilebiliyor. Advantage, Sport Line, Urban Line ve M Sport paketleri standart versiyona alternatif olarak geliyor ve ileri düzey kişiselleştirme şansı veriyor. 

Yeni nesil motorlar, verimlilikte yeni standartlar.
Kapsamlı bir şekilde güncellenmiş motor serisi ve genişletilmiş BMW EfficientDynamics teknolojisi yeni BMW 1 Serisi modellerinin yakıt tüketimi ve emisyonunu azaltarak kullanım giderlerinin ve çevreye verilen zararın azaltılmasını sağlıyor. BMW, 1 Serisi müşterilerine artık Alman markanın yeni motor ailesinden 3 ve 4 silindirli güç üniteli motor gruplarını sunmaya başlayacak. Markanın model serisinde verimlilik standartlarını belirleyen 116 hp güce sahip BMW 116d EfficientDynamics Edition, 100 kilometrede 3.4 litre yakıt tüketiyor ve kilometrede 89 gram karbondioksit salınımı yapıyor. 


Yenilenen BMW 1 Serisinde standart olarak sunulan 6 kademeli manuel vitese alternatif olarak, 8 kademeli Steptronic vites (BMW 125d, BMW 120d xDrive ve BMW M135i xDrive için standart) seçeneği de mevcut. Otomatik vitesin bu son versiyonu artık navigasyon destekli vites yönetimi olanağı da sunuyor. 


6 silindir sıralı tip motorda 5 kW’lık artış (240 kW/326 hp) yeni BMW M135i’nin (ortalama yakıt tüketimi: 8.0 litre/100 km, CO2 emisyonu: 188 g/km) BMW 1 Serisi modelleri içerisindeki sportif performans arabası pozisyonunu güçlendiriyor. BMW 120d ve BMW 118d gibi, BMW M performans otomobili de otomobilin dinamiklerini güçlendiren ve çekiş ve yol tutuşunu iyileştiren akıllı dört çeker sistem xDrive ile öne çıkıyor. Yeni BMW M135i xDrive (ortalama yakıt tüketimi: 7.8 litre/100 km, CO2 emisyonu: 182 g/km) yalnzıca 4.7 saniye içinde 0’dan 100 km/s hıza çıkabiliyor.


Sofistike şasi teknolojisi ve lastik basıncı göstergesi standart olarak geliyor. 
İleri şasi teknolojisi arkadan çekişle birlikte ön ve arka akslar arasında neredeyse mükemmel (50 : 50) bir ağırlık dağılımı yapıyor ve yeni BMW 1 Serisi modellerine hatasız yol tutuşu, kıvraklık ve dinamik üstünlük kazandırıyor. Opsiyonlar adaptif süspansiyon, M Sport süspansiyon, değişken spor direksiyon ve bir M Sport fren sistemini de içeriyor. Her tekerleğin ayrı ayrı basıncını gösteren lastik basıncı göstergesi de artık BMW 1 Serisi modellerinde standart donanımların bir parçası. 


BMW ConnectedDrive’dan yeni sürüş yardımı sistemleri ve hizmetleri
BMW ConnectedDrive’ın BMW 1 Serisi için opsiyonel sürüş yardımı sistemleri artık Stop & Go fonksiyonlu radar bazlı Active Cruise Control sistemini (aktif seyir kontrol sistemi) de içeriyor. Son jenerasyon park asistanı artık iki ya da tek taraftan engelle kısıtlanmış dar alanlarda paralel park etme ve otomatik çapraz park etme özelliği de sunuyor. Kamera bazlı sürüş asistanı, arka kamera ve No Passing Info display içeren hız limiti bildirim sistemi gibi özellikler de mevcut. 


BMW 1 Serisi’in tüm modelleri standart olarak araca gömülü bir SIM kart ile birlikte geliyor. Bu sayede otomatik acil çağrı ve BMW TeleServices gibi fonksiyonlar ve opsiyonel internet bazlı mobil hizmetlere ulaşılabiliyor. BMW Online ve gerçek zamanlı trafik bilgisine ek olarak, müşteriler ayrıca online eğlence fonksiyonunun da tadını çıkartabiliyor. Daha ileri online hizmetler akıllı telefon uygulamaları kullanılarak arabaya entegre edilebiliyor ve iDrive sistemiyle güvenli bir şekilde, sezgisel olarak ve rahatça kullanılabiliyor. Bu arada, yeni navigasyon sistemi mobil telefonlar aracılığıyla otomatik harita güncellemesi sunuyor, bunun için arabaya gömülü SIM kart kullanılıyor ve hizmet otomobilin satın alınmasını takip eden 3 yıl boyunca ücretsiz kullanılabiliyor. Yeni makyajlı BMW 1 Serisinin detaylı resimlerine aşağıdaki galeri linkinden ulaşabilirsiniz.

 

Son Güncelleme : 25 Ocak 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo