YENİ FORD S-MAX'IN ŞASİ VE GÜVENLİK TEKNOLOJİLERİ

Ototeknikveri     24 Ocak 2015 10:30

Ford, yakında yollara çıkacak yeni büyük MPV modelinde ileri teknolojiye sahip sürüş ve güvenlik teknolojilerine yer verecek.

YENİ FORD S-MAX'IN ŞASİ VE GÜVENLİK TEKNOLOJİLERİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni S-MAX, Ford Avrupa’nın geliştirdiği yeni adaptif direksiyon sistemi (Adaptive Front Steering) ile birlikte sunulacak. Söz konusu sistemin sürücülere özellikle virajlı yollarda iyi bir sürüş keyfi vermesi bekleniyor. Sistem direksiyonun yanıt hızını tekerlekler ve aracın hızına göre optimize ediyor. Park etme esnasındaki gibi düşük hızlarda sistem araca daha fazla manevra kabiliyeti kazandırıyor. Daha yüksek hızlarda da S-MAX'a daha yumuşak ve düzgün bir sürüş sağlıyor. Ford’un yeni integral bağlantılı arka süspansiyonu da daha dinamik bir performans ve özellikle arka koltuk yolcuları için arttırılmış bir seyahat konforu sağlıyor. 

 

Yeni S-MAX’de ilk kez kullanılan Ford’un akıllı dört çekişli sistemi, üstün bir yol tutuş ve çekiş performansı sunarak, sürüş deneyimini iyileştiren diğer teknolojiler arasında yer alıyor. Araçta sunulacak olan yeni Torque Steer Compensation ve Active Nibble Compensation sistemleri de istenmeyen vibrasyonları ve rahatsızlıkları önleyerek konfora olumlu katkı sağlıyor.

 

Geliştirilmiş aktif ve pasif güvenlik
Ford, yeni S-MAX'ın varış noktanıza rahatlamış ve konforlu bir şekilde ama aynı zamanda güvenli bir şekilde ulaşmanızı sağlamak amacıyla tasarlandığınıj altını çiziyor. S-MAX’in gövde yapısı sıradan materyallerden 3 kat daha güçlü ultra yüksek güçlü çelikle daha güvenli hale getirilmiş, aynı zamanda ilk kez ikinci sıradaki koltuklarda da airbag kullanılmış. 

 

Aracın stabilitesi, motor torku ve freni sürücünün kontrolünü kolaylaştıracak şekilde ayarlayabilen Curve Control ve Roll Stability Control sistemleri ile daha da geliştirilmiş. MyKey teknolojisi de, araç sahiplerinin özellikle genç sürücüleri varsa, telefon çağrılarını durduran, hız limitini ayarlayan, aracın güvenlik ve yardım sistemlerinin devre dışı bırakılmasını engelleyen, ses sisteminin maksimum sesini azaltan çeşitli ayarlar yapmalarına olanak veriyor. 

Son Güncelleme : 24 Ocak 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo