YENİ OPEL KARL 2015 CENEVRE'DE SERGİLENECEK

Ototeknikveri     25 Ocak 2015 08:14

Opel, yeni küçük modeli Karl'ı Mart ayında düzenlenecek Cenevre Otomobil Fuarı'nda sergileyeceğini duyurdu.

YENİ OPEL KARL 2015 CENEVRE'DE SERGİLENECEK
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

99 gr/km CO2 emisyonuna sahip son jenerasyon 3 silindirli motoru, üst segment araçlardaki teknoloji ve donanımları, ufak boyutları, düşük ağırlığı ve 5 kişinin sığabileceği iç hacmi ile öne çıkan yeni Opel Karl, 5 Mart ile 15 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek Cenevre Otomobil Fuarı'nda sergilenecek. Opel ailesinin yeni üyesi, kompakt araç segmentindeki çoğu araç gibi sayısız güvenlik ve konfor teknolojisine sahip. Yeni Opel Karl 3.68 m uzunluğu ve 1.48 m yüksekliğiyle, kullanıcılara dışarıdan kompakt havası verirken, iç mekandaysa geniş iç hacim vadediyor. Karl’ı yürüten ünite 99 g/km CO2 emisyon değerine sahip, son nesil 1 litrelik 3 silindirli bir benzinli motor.

 

“Karl, Opel’in etkileyici giriş seviyesi modeli, kompakt araba üçlemesini Adam ve Corsa ile tamamlamış oluyor” diyor Opel grubu CEO’su Dr. Karl-Thomas Neumann. “Bu araba, uygun fiyatlı olup aynı zamanda günlük kullanımda rahat, teknolojik, ekonomik bir araç arayan müşteriler için ideal bir araba.” Diye de ekliyor.


Verimli : Yeni 1.0 litre ECOTEC 3 silindir
Müşteriler Opel Karl’ı alırken 3 ayrı donanım paketini seçebiliyor. Essentia, Enjoy ve Cosmo. Gece menekşesinden tutun kivi yeşiline kadar 10 farklı renk seçeneği var. Rüsselsheim’ın yeni üyesi yalnız dış görünüşüyle değil kaputun altındakilerle de etkiliyor. Kaput altında Opel’in gurur kaynağı olan yeni 1.0 ECOTEC teknolojisine sahip 75 hp güç üretebilen aliminyum bloktan imal edilmiş, 3 silindirli, benzinli motor, verimli ve pürüzsüz çalışma karakteriyle öne çıkıyor. Kullanıcılar bu gücü 5 ileri manuel şanzımanla ayarlayabiliyor. Karl’ın direksiyonu ve kasası ise güvenlik ve üst düzey bir sürüş sağlamak üzere tasarlanmış. Ama en etkileyici olan ise ecoFlex paketi. Bu özel paket kapsamında aerodinamik olarak iyileştirilmiş ön ve üst spoiler bulunan araç sadece 99 g/km CO2 salınımı yapıyor. Bu da yakıt tüketimini 4.3 lt/100 km değerlerine indiriyor .EcoFlex paketinde düşük yuvarlanma dirençli lastikler gibi başka öğeler de mevcut. 


Ön iz açıklığı 1410 mm, arka iz açıklığı 1416 mm olan Karl 2385 mm olan dingil mesafesi ile üst seviye konfor vadediyor. Boş ağırlığı 939 kg olan yeni Karl, sunduğu yaşam alanı karşın hafif bir karosere sahip olmasının avantajını yaşıyor. Enjoy paketle opsiyonel olarak sunulan ancak Cosmo pakette standart olan 40:60 oranında katlanabilir arka koltuklar sayesinde araca daha fazla eşya yüklemek mümkün. Arka koltukların katlanmasıyla Karl’ın yük hacmi tavana kadar 1000 litreye ulaşıyor.


Akıllı asistanlar
Karl, yapısında kullanıcıların bu fiyat ve sınıftaki bir otomobilen beklemeyeceği kadar çok sayıda güvenlik ve konfor öğesine yer verilmiş bir araç. Eğimde kalkış yaparken geri kaymayı önleyen yokuş kalkış desteği standart olan araçta ön kamerayla entegre olan, yanlışlıkla şeritten çıktığınızda sizi sarı bir ikon ve sesle uyaran şerit takip sistemi de mevcut.

 

Opel Adam ve Corsa modellerinde olduğu gibi Karl modelinde de sıkışık trafikte kullanıcıyı yormamak için direksiyonu yumuşatan şehir modu (Enjoy donanım), ağır trafikteki manevraları kolaylaştırıyor. Park Assist denilen sistem de mevcut bu sistem sizi park ederken objelere çok yaklaştığınızda akustik sesle uyarıyor. Enjoy pakette standart olarak sunulan hız sabitleyici ve hız limitleyici bulunan araç size yoğun trafikte ve 30km/s hız sınırı olan yerleşim birimlerinde çok yardımcı oluyor. Kötü hava koşullarında daha iyi aydınlatma sağlayan sis farları viraj dönerken dönüş yönünüzü aydınlatarak hem sizi hem de yolu kullanan diğer canlıların güvenliğini düşünüyor.

 

Enjoy Plus paketine sis farları, 15 inç dizayn jantlar, şerit takip asistanı, 40:60 katlanabilir arka koltuklar dahil. Cosmo pakette ise 15 inçlik alaşım jantlar mevcut. Karl’da bulunan bu güvenlik ve konfor öğelerine daha bir çoğunu eklemek mümkün. Sadece kış paketinde sunulan ısıtmalı ön koltuk ve ısıtmalı deri direksiyon da mevcut. Cosmo pakette R300 BT radyo, 6 hoparlör, aux girişi, usb port, bluetooth (hands free özelliğiyle konuşma yapmak ve telefondan müzik dinlemek mümkün) bulunuyor. İsteğe göre DAB+ denilen multimedya deneyimini iyileştiren opsiyonla da satın alınabiliyor. Önümüzdeki yaz çıkacak olan Opel’in en küçük modeli, Avrupa'da giriş seviyesi fiyatı olan 10 bin euro barajının altındaki bir araç için kullanıcısına her şeyi sunuyor. Yeni Karl'ın Haziran ayından sonra ülkemizde de satışa sunulması bekleniyor. 

Son Güncelleme : 25 Ocak 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo