YENİ 2015 KİA SORENTO'NUN DIŞ VE İÇ TASARIM DETAYLARI

Ototeknikveri     25 Ocak 2015 09:40

3. jenerasyon 2015 Kia Sorento, yenilenen iç ve dış tasarımıyla yakında ülkemizde de satışa sunulmaya başlanacak.

YENİ 2015 KİA SORENTO'NUN DIŞ VE İÇ TASARIM DETAYLARI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geçtiğimiz yılın 2 Ekim tarihinde gerçekleştirilen Paris Otomonil Fuarı'nda Avrupa promiyeri gerçekleştirilen 3. nesil yen Kia Sorento, sofistike yeni tasarımı, komple yenilenmiş altyapısı, sürüşü, yol tutuşu ve çarpışma güvenliği ile öne çıkıyor. NVH (Gürültü,Titreşim,Sertlik)’seviyesinin yanında, iç mekan kalite ve dizaynından geliştirmeler yapılan yeni Sorento, üç adet geliştirilmiş benzinli ve dizel motor yelpazesine sahip olacak. Yeni Kia Sorento, tarzıyla, pratikliğiyle ve teknolojisiyle eski modelin yakaladığı başarıyı daha yüksek bir seviyeye çıkartmayı hedefliyor. 3. Nesil bu yeni SUV daha pürüsüz, geriye doğru uzayan, derin hatlara sahip tasarımıyla sofistike bir profile sahip ve kullanıcısına premium segment duruşu/hissi veren, daha geniş ve yenilikçi bir araç.

 

Üçüncü nesil Kia Sorento’nun tasarımcıları araca, ilham kaynakları olan ‘Streetwolf’ adını vermişler. Tasarımda kurnazca değişiklikler yaparak aracın karakterini değiştiren mühendisler Sorento'nun daha kıvrımlı, daha şık tarafını öne çıkartırken, sofistike görünümlü ve aynı zamanda yolda kendi ağırlığını gösterebilen bir araç tasarladılar. Yeni Sorento’nun önü, uzun motor kaputu, büyük farlar, şık sis farları ve ilk olarak 2013 Kia Cross GT Konsepti’nde görülen ama ondan daha büyük olan 3 boyutlu elmas desenindeki “kaplan burnu” ızgarasından oluşuyor.

 

Profilden bakınca yeni Sorento’nun karakteristik uzun kaput ve geniş D sütununu görülüyot. Ancak tavan çizgisi daha düşük ve bel çizgisi daha yüksekte tutulmuş. Böylece araç daha kaslı bir duruşa bürünüyor. Arka tarafta, bagaj kapağının olduğu bölgede Kia araçlarında ilk defa kullanılan ve kaynak izlerini belli etmeyen lazer kaynak tekniği kullanılmış, daha belirgin bir sırta sahip olan araçta plakalık yeri daha yüksekte ve oyuk şeklinde yapılmış. Eskisinden 15 mm kısalan (1685 mm), 5 mm genişleyen (1890 mm) ve 95 mm (4780 mm) uzayan Sorento artık daha şık gözüküyor. Yeni Sorento'nun dış tasarımı Kia’nın Kore, Namyang tasarım stüdyosunun önderliğinde, markanın Frankfurt, Almanya, Irvine ve Kaliforniyadaki stüdyolarının kaydadeğer katkılarıyla tasarlandı.


İç Mekanda Modern ve Geniş Tema
Yeni Sorento’nun içinde çarpıcı gelişmeler mevcut. Daha sofistike, kaliteli ve lüks iç mekanın tasarımı markanın Frankfurt tabanlı Avrupa tasarım ekibinin elinden çıktı ve Kia’nın tasarımcıları daha sofistike, daha lüks bir kabini farkedilir derecede daha kaliteli malzemeler kullanarak imal ettiler. ‘’Modern ve geniş’’ temasını işleyen kabin tasarımı, yatay yerleşimle birlikte daha dingin bir görünüm sunuyor. Araç içindeki ekipman ve butonların yerleşimi, konsolun kapı trimlerine kadar uzanan yapısı, içerideki genişlik algısını arttırıyor. Araçta yoğun miktarda kullanılan yumuşak hisli malzeme ve deriler lüks bir kabin hissiyatı vererek Sorento’ya tam bir premium araç havası katıyor.


İç mekandaki en özgün ayrıntı ise Kia’nın “insan-makine arayüzü” adını verdiği teknolojisiyle, İsveç saatlerinden ilham alınarak hazırlanan gümüş görünümlü kenarları olan kullanıcı arayüzü. Konsoldaki akıcı hatlar kadran ve gösterge paneliyle bütünlük oluştururken, SUV tarzı kapı tutacaklarından hoparlörlerin olduğu yere kadar görülen yumuşak kıvrımlı tasarım kabine daha lüks ve sofistike bir görünüm kazandırıyor. Yen, Sorento'da iç mekanın rengi düz siyah veya siyah+bej olarak seçebilecek. Kaplamayı ise kumaş veya deri olarak seçmek mümkün. İleride opsiyon olarak kahve rengi ve açık gri deri seçenekleri de eklenecek.


Konfor, Kolaylık ve Yeni Teknolojiler
Eski modele göre dış boyutları artan aracın dingil mesafesi 80 mm artarak 2.780 mm oldu ve böylece aracın yaşam alanı da genişledi. Tavan yüksekliğin 15 mm alçalmasına rağmen, yeniden konumlandırılmış koltuklar yolculara her üç sıradaki koltuklarda da yeterli baş ve diz mesafesi sunabiliyor. Yüzde 17.5 katlanabilen 3. Sıradaki arka koltuklar ve uzayan bagaj zemini (87 mm) sayesinde ise 515 litre olan bagaj hacmi 605 litreye ulaşıyor. Ayrıca yeni Sorento’da çift kademeli bagajın kapağını koymak için bölme bulunuyor. 5 veya 7 koltuklu versiyonlarda ikinci sıradaki koltuklar daha işlevsel olması açısından 40/20/40 katlanabiliyor ve daha uzun kolçaklara sahip. 7 koltuklu versiyonda ise 2.sıradaki koltuklar daha rahat giriş çıkış için kayabiliyor. Ayrıca, iki adet kolla kontrol edilebilen koltukların katlanması artık daha kolay.

Son Güncelleme : 27 Ocak 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo