YENİ SKODA FABİA COMBİ, MAYIS'TA TÜRKİYE'DE

Ototeknikveri     26 Ocak 2015 11:47

Skoda'nın yeni küçük station modeli Fabia Combi, ülkemizde ivme kazanan Çek markanın, 2015 yılı yenilikleri arasındaki yerini alacak.

YENİ SKODA FABİA COMBİ, MAYIS'TA TÜRKİYE'DE
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Skoda, b segmentinde yer alan Fabia modelinin, 530 litrelik bagaj hacmi, 17 pratik özelliği, şık tasarımı ve yeni nesil teknolojik donanımlarıyla öne çıkan station karoserli versiyonu olan Fabia Combi'yi, 2015 Mayıs ayından itibaren ülkemizde satışa sunacak. Geçtiğimiz yılın sonlarında yapılan Paris Otomobil Fuarı'nda Dünya promiyeri gerçekleştirilen yeni Skoda Fabia Combi, Mart ayında ülkemizde satışa sunulacak hatchback kardeşi ile Çek üreticinin b segmentinde yeniden güçlenmesini sağlayacak. Ülkemizde Skoda modelleri içerisinde yüzde 15'lik paya sahip olması beklenen yeni Fabia ailesinin station versiyonu, ilk kez pazara sunulduğu 2000 yılından bu yana tüm dünyada 1.1 milyon adetten fazla satışa ulaşarak başarısını kanıtlayan bir model. Selefine oranla, yolculara ayrılan bölüm 21 mm genişlerken, uzunluğu da 8 mm artırılan yeni Fabia Combi 530 litrelik bagaj hacmi ile öncüsünden 25 litre daha fazlasını sunuyor. Dış boyutlarında oldukça kompakt olan yeni Fabia Combi'nin arka koltukların yatırılmasıyla bagaj hacmi 1.395 litreye çıkarılabiliyor. Hatchback kardeşi gibi Skoda’nın VisionC konseptinden alınan tasarım unsurları ile geliştirilen yeni Fabia Combi'de, yüzey alani 2,0 m2’ye varan panoramik cam tavan özelliği de bulunuyor.

Selefine oranla yüzde 17 oranında daha ekonomik motor seçeneklerine sahip olacak yeni Fabia Combi'de, güçleri 75 hp ile 110 hp arasında değişen üç benzinli ve üç dizel motor seçenekleri arasında yer alan en ekonomik versiyon olan Grenline, ortalama 3.1 litreye varan düşük tüketim rakamlarına ulaşılabilmesine imkan verecek. İz açıklıkları önde 30 mm arkada ise 31 mm artan ve aks mesafesi 5 mm uzayan yeni Fabia Combi'de ilk kez kullanılan elektro-mekanik direksiyon ise, daha önceki elektro-hidrolik direksiyona göre ağırlık ve yakıt tasarrufunu beraberinde getiriyor. MirrorLink teknolojisi sayesinde akıllı telefonlara bağlanabilmesinin yanında, sürücülerin telefonlarındaki bazı uygulamaları ekranda görmesi ve kullanmasına da olanak sağlayan yeni Fabia Combi'de, aralarında Amundsen radyo navigasyon sisteminin de bulunduğu dört farklı eğlence ve bilgi sisteminden biri seçilebilecek. Yeni Skoda Fabia Combi'nin fiyatları ise henüz belirsizliğini koruyor. Yeni Fabia ve Fabia Combi ile 2015'e hızlı bir giriş yapacak Skoda'nın ülkemizdeki bir diğer önemli yeniliği ise, tamamen yenilenen Superb'in Ağustos ayında pazara sunulacak olması. 

Son Güncelleme : 26 Ocak 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo