SEAT LEON 1.4 TSI ACT'NİN DETAYLARI

Ototeknikveri     01 Şubat 2015 06:32

Seat'ın aktif silindir teknolojisine sahip Leon modeli DSG şanzıman ile birlikte 71.000 TL fiyatla Seat bayilerindeki yerini aldı.

SEAT LEON 1.4 TSI ACT'NİN DETAYLARI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen grubunda yer bulan silindir kapatma teknolojisi, ACT ismiyle Seat Leon'de ülkemizde de sunulmaya başlandı. Verimliliği dinamik performans ile buluşturan Aktif Silindir Teknolojisi SEAT model ailesinde ilk kez Leon 1.4 TSI ACT DSG ile yer buluyor. ACT teknolojisi, motor hacimlerindeki küçülmeyle birlikte sağlanan verim artışını ifade eden “downsizing” akımının en son ve teknolojik açıdan en ileri temsilcisi olarak kabul ediliyor. 4 silindire sahip 1.4 litre hacimli TSI motor ve DSG şanzıman ile birlikte sunulan ACT motorda, araç 130 km/s hızın altında seyrediyorsa, motor devri 1.250 ile 4.000 devir arasında ise ve 205 Nm’lik torkun, 100 Nm’den daha azına ihtiyaç duyuluyorsa, sistem 4 silindirin, ikisini kapatarak, aracın 2 silindirle yol almasını sağlıyor. Neredeyse fark edilmeyecek ve son derece hızlı bir şekilde gerçekleşen bu işlem, tek bir motor ile iki farklı kullanım tarzı imkanı sunuyor.

 

Sakin ve düşük hızlı sürüşlerde, iki silindirle düşük yakıt tüketimi ve yeterli bir performans sunarken, yüksek performans tercih edildiği durumda ise, 11 milisaniye içinde sarsıntısız ve hissedilmeden 4 silindire dönerek hızlanma ve dinamizmi getiriyor. Start/Stop sistemi ve fren geri kazanım sistemi ile donatılan Leon 1.4 TSI ACT 150 HP DSG, 100 kilometrede ortalama 4.6 litre yakıt tüketiyor. Bu değerleriyle dizel versiyonuyla karşılaştırılabilecek yakıt verimliliğe sahip Leon 1.4 TSI ACT 150 HP DSG, performansıyla da öne çıkıyor. Araç, 0’dan 100 kilometre hıza 8 saniyede ulaşabilirken, saatte azami 215 kilometreye çıkabiliyor. Sadece FR donanım seviyesinde satışa sunulan Leon 1.4 TSI ACT 150 HP DSG, 71.000 TL’den başlayan tavsiye edilen anahtar teslim fiyata satın alınabiliyor.

Son Güncelleme : 01 Şubat 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo