YENİ 2015 VW CADDY'NİN İLK BİLGİLERİ

Ototeknikveri     05 Şubat 2015 08:39

Volkswagen, dördüncü jenerasyon olarak nitelendirdiği 2015 yeni Caddy modelini resmi olarak tanıttı. Yeni Vw Caddy, Cenevre Fuarı'nda sergilenecek.

YENİ 2015 VW CADDY'NİN İLK BİLGİLERİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen'in ticari araç gamında önemli bir yere sahip olan Caddy, yenilenen yüzü ile ortaya çıktı. Binek modellerindeki yenileme atağını ticari ürün gamına da Caddy ile başlayarak uygulayan Volkswagen, önümüzdeki günlerde Transporter modelinin de güncellenmiş halini de tanıtacak. Volkswagen, Caddy modelindeki yeniliklerini, yeni versiyonlar sayesinde azalan giriş seviyesi fiyatı, emisyon ve tüketm değerleri iyileştirilerek Euro6'ya uygun hale gelen motor gamı, yeni sürüş destek sistemleri ile artan güvenlik ve net çizgilerle güncellen tasarım olarak özetliyor. Ülkemizde hem iş hem de aile kullanımına uygunlukları sayesinde yoğun ilgi göre hafif ticari araç segmentinde kalitesi ile öne çıkan Volkswagen Caddy, yenilenen yüzü ile çok daha şık bir görünüme kavuşmuş. Geçen 11 yılda D,nya genelinde 1.5 milyon adede aşan atış rakamına ulaşan Caddy'nin ön bölümünde yenilenen tampon, tasarımı değiştirilen ön ızgara ve yeni farlar dikkat çekerken, arka bölümündeki değişiklikler, yeni farlar, elden geçirilen bagaj kapaığı ve ufak değişikliğe uğrayan tampon ile sınırlı kalmış.

Yeni Caddy'deki en büyük görsel değişikliklere ise aracın iç mekanında rastlanıyor. Kalite çıtasının daha da yukarılara çıkartılarak binek modellerin seviyesine yaklaşıtırldığı yeni Caddy'de, yenilenen dashboard, kapı içleri, koltuk döşemeleri ve direksiyon simidi ilk göze çarpan detaylar oluyor. Güncel Golf ve Jetta gibi modellerde de yer bulan alt tarafı düzleştirilmiş direksiyon simidi, büyük multimedya ekranı, yeni iklimlendirme kontrolleri, formu değiştirilen ve renkli bir çerçeve içine alınan havalandırma menfezleri, konsolun üst kısmında yer alan kapaklı bir göz, kalitesi artan koltuk döşemeleri ve kapı içlerinin yeni tasarımı dikkat çekerken, iç mekanda gövde rengindeki metallerin yer bulmuyor olması kalite algısının yükselmesine katkı sağlıyor. 

Adaptif hız sabitleyici, şehir içi acil fren desteği, far asistanı, park asistanı, sürücü uyarı sistemi gibi sürüş destek sistemlerinin yer bulmaya başladığı yeni Caddy'da Alman üreticinin en güncel multimedya sistemlerine ve de yan ile perde havayastıklarına da yer verilmeye başlanıyor. Yeni Caddy'nin başlangıç fiyatının azalmasını sağlayan motor gamı ise 102 hp güç üreten 1.0 litrelik TSI, 84 hp güç üreten 1.2 litrelik TSI ve 125 hp güç üreten 1.4 litrelik TSI benzinli motorlar olarak açıklanıyor. Tüketim ve emisyon değerleri önceki versiyonlara göre çok daha ekonomik ve çevreci olan bu ünitelerin dışında araçta, Caddy EcoFuel ismiyle 1.4 litrelik TGI adı verilen bir de doğalgazlı seçenek sunuluyor. 100 km'de 4.1 kg'lık gaz tüketen bu seçeneğin dışında yeni Caddy'deki dizel motorlar 75 hp ile 150 hp arasında değişen dört farklı 2.0 litrelik dizel motor olarak açıklanıyor. Ülkemizde de ise motor konusunda benzinli versiyonların sunulup sunulmayacağı belirsizliğini korurken satışların yine 1.6 litrelik dizel motor ağırlıklı olarak sürmesi bekleniyor. Almanya'da 14,785 Euro'dan başlayan fiyatlar ile Mart ayında siparişe açılacak olan yeni Caddy'nin teslimatlarına Haziran ayı sonunda başlanacak. Ülkemizdeki fiyatı henüz belli olmayan aracın, Cenevre Otomobil Fuarı'nda yapılacak tanıtımının ardından yaz aylarında Türkiye'de satışına başlanması bekleniyor.

Son Güncelleme : 05 Şubat 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo