YENİ KİA SORENTO'NUN SÜRÜŞ VE GÜVENLİK ÖZELLİKLERİ

Ototeknikveri     06 Şubat 2015 08:03

Kia'nın, önümüzdeki dönemde satışa sunacağı yeni nesil büyük SUV modeli Sorento selefine oranla artan güvenlik ve sürüş kalitesi ile öne çıkıyor.

YENİ KİA SORENTO'NUN SÜRÜŞ VE GÜVENLİK ÖZELLİKLERİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kia mühendisleri yeni Sorento’yu geliştirirken gövdeyi sağlamlaştırarak, gürültü, titreşim ve araçtaki sertlik hissinde iyileştirmeler yaparak daha rafine bir araç ürettiler. Gövdedeki artan torsiyonel rijitlik (eski modele göre %14 fazla) güvenlik ve rafineliğe katkı yapan diğer öğelerden. Şaft tünelinde ses yalıtımı için kullanılan malzemeler %29 kalınlaştırılarak 0.9 mm kalınlığa sahip ses yalıtım malzemesi kullanılıyor, dizel motorlarda bu yalıtıma daha çok önem verilmiş ve partikül filtresinin, subap iticilerinin olduğu bölgelere ayrıca akustik kalkanlar yerleştirilmiş. Böylece kabin eskisine göre %3-6 daha sessiz.

 

Geliştirilmiş sürüş, güç aktarımı ve yol tutuşu
Müşteri memnuniyetini arttırmak için Kia mühendisleri aracın sürüş dinamiklerini iyileştirmek adına motor, süspansiyon ve direksiyonda değişiklikler yaptılar. 185 hp ile 200 hp arası güç üretebilen 2.4 litre benzinli ve 2.0 / 2.2 litrelik dizel olmak üzere toplam 3 motor seçeneğiyle gelecek olan Sorento Avrupa’da yüksek miktarda satış hedefliyor. Yeni Sorento’yu üretirken mühendislerin üzerinde durduğu asıl nokta, altyapıda iyileştirmeler yaparak sürüş konforunu, yüksek hızdaki stabiliteyi, yol tutuşunu ve iç mekan kalitesini arttırmak olarak belirtiliyor.

Eski modelde olduğu gibi bu modelde de önde MacPherson, arkada ise Kia’nın multi-link tam bağımsız süspansiyon sistemi yer alıyor. Yalnız bazı değişiklikler mevcut, suspansiyon bölgesindeki izolasyon arttırılmış ve daha iyi şok emilimi ve kontrol için daha büyük amortisörler akslara dikey olarak bağlanımış.


Arttırılan dingil mesafesiyle beraber tüm bu değişiklikler kullanıcıya daha itaatkar bir sürüş, tümseklerde daha kademeli tepki sağlıyor ve tüm bunlar yeni Sorento’yu uzun yolculuklarda konforlu bir araç yapıyor. Araçta, Avrupa versiyonunda standart olarak sunulan tam elektrikli direksiyon sistemi mevcut. Eski modelin aksine bu direksiyon direkt olarak tekerleklere bağlı. Bu sayede daha hisli ve daha tepkili olan direksiyon lüks SUV’den beklenen sürüş kalitesini kullanıcılarına sunuyor.


Daha iyi aktif ve pasif güvenlik
Yeni Sorento’nun şasesi tartışmasız daha güçlü. Bunu bolca kullanılan ultra-yüksek mukavemete sahip çeliğe borçlu. Aynı çelik, önceki kasada %24.4 civarında kullanılmıştı, yeni modelde ise %52.7 lik kısım bu çelikten imal edilmiş. Bu güçlendirmeler aracın çarpışma esnasında daha sağlam olmasını ve şase burulma direncini arttırmakta. Bu çeliğin kullanıldığı yerler genellikle çamurlukların ve bagajın olduğu bölgeler. Yeni Sorento’da ayrıca ultra güçlü sıcak damgalı çelikler de kullanılıyor. Eski modelde %4.1 civarında kullanılırken yeni modelde %10.1 miktarında kullanılan bu çelik A ve B sütunlarını sağlamlaştırıyor. 

 

Sorento alıcıları aktif güvenlik teknolojilerinden istediklerini alabilecekler. Bunların arasında Adaptif Akıllı Hız Sabitleyici (ASCC), Şerit Takip Asistanı (LDWS), Kör Nokta Uyarı Sistemi (BSD), Hız Limiti Bilgi Verici (SLIF), Arkadan Akan Trafik Uyarısı (RCTA) gibi sistemler mevcut. Yeni Sorento gelişmiş yerleşik teknolojileriyle kullanıcıyla kolaylık sağlıyor ve sahibini daha özel hissettiriyor. Otomobil pazarına bağlı olarak şu özellikler ileride aracın donanım listesine dahil edilecek: Park ederken kuşbakışı olarak çevreyi gösteren 4 kameralı çevre görüntüleme monitörü, aracın anahtarı bagaja belli bir mesafeden daha yakın olursa otomatik olarak bagajı açan akıllı bagaj güç sistemi. Böylece araç sahipleri alışveriş poşetlerini veya ağır cisimleri taşırken tek yapması gereken bagaja doğru yürümek olacak.

Son Güncelleme : 06 Şubat 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo