YENİ SSANGYONG TİVOLİ'NİN MOTOR, ŞANZIMAN, SÜSPANSİYON VE DİĞER DETAYLARI

Ototeknikveri     08 Şubat 2015 09:31

Ssangyong'un yeni kompakt SUV modeli Tivoli, motor, şanzıman, yürüyen aksamı, güvenliği, bilgi eğlence sistemleri ve kullanım kolaylığı ile öne çıkıyor.

YENİ SSANGYONG TİVOLİ'NİN MOTOR, ŞANZIMAN, SÜSPANSİYON VE DİĞER DETAYLARI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tivoli kompakt ancak son derece verimli bir motora sahip. 1.6 litre benzinli ya da dizel motor seçenekleri mevcut. 3 yıldır geliştirme sürecinde olan Tivoli, -42 derece soğukta kış koşullarında, 50 derece üzerindeki sıcak çöl koşullarında ve 4000 metre yükseklikteki dağ koşullarında test edildi.  Yeni geliştirilen e-XGi160 benzinli motor 126 hp maksimum güç ve 157 Nm maksimum tork üretiyor. E-XGi160 hem şehiriçi trafik hem de şehirlerarası yol koşullarına uyumlu ve gürültü, vibrasyon, sertlik değerleri başarılı şekilde optimize edilmiş. Değişken endüksiyon sistemi de yakıt verimliliğini en üst seviyeye çıkartarak günlük sürüşte maksimum performans sağlıyor.

Tivoli Test Sürüşü haberi için lütfen tıklayınız.

Diğer dikkat çeken özellikler arasında motor sesini azaltan gelişmiş bir eksantrik kayışı var, bunun yanı sıra Kore’de ilk kez silindir bloğun dip kısmında yüksek basınçlı pres döküm aluminyum motor şasisi kullanılarak motor gücü ve dayanıklılığı arttırılmış. AISIN 6 kademe otomatik vites de Tivoli’de mevcut. AISIN 6 yakıt verimliliğini arttırarak enerji kaybını minimuma indiriyor. Vites oranları 0.67 ile 4.04 arasında değişiyor ve yumuşak vites geçişleri ile vibrasyon ve gürültü daha da azaltılmış. Yeni Tivoli'nin aynı zamanda German DIN standartları açısından test edilerek kalitesi ve sağlamlığı gözden geçirilmiş. Aynı test prosedürü Avrupalı araba üreticileri tarafından da kullanılıyor. 


Yeni Tivoli sürüş ve yol tutuş

Akıllı direksiyon
Akıllı direksiyon sistemi üç farklı direksiyon modu içeriyor: normal, konforlu ve spor. Tercihe göre değişmekle birlikte, sürücü yol koşullarına göre direksiyon modunu değiştirebilir, park esnasında güvenli konforlu direksiyonu, düşük hızlarda ya da yüksek hızlı otoban sürüşlerinde farklı modları seçebilir. Standart olarak gelen elektronik hidrolik direksiyon sistemi sürücüye rahatlık sağlarken, enerji tüketimini de düşürüyor. 

Süspansiyon & NVH
Tivoli ön tekerleklerde McPherson strut süspansiyon sistemi ve yaylar ile olağanüstü konfor ve yüksek hızda stabilite sağlıyor. Arka tekerlekler için hafif ve sağlam, yaylı Torsion beam süspansiyon kullanılarak yumuşak ve stabil sürüş sağlanmış. Çift izolasyonlu motor-kabin arası bölme paneli de motor gürültüsünü etkili bir şekilde azaltmaya katkı sağlıyor.

 

Yeni Tivoli Güvenlik
Tivoli olağanüstü yüksek standartlarda sağlamlık ve güvenlik sunan bir araba. Gövde yapısının %40’ı AHSS içeriyor (ileri düzeyde yüksek dayanıklı çelik). Çarpışma etkisini azaltmak için, arabadaki 10 önemli nokta sıcak presli şekillendirme işleminden geçirilmiş. Bu işlemle çeliğin dayanıklılığı (normal çelik dayanıklılığı 590Mpa) 1500Mpa’ya çıkartılıyor. Ek aktif güvenlik önlemleri ESP (elektronik stabilite programı), LED gündüz ışıkları ve lastik basıncı izleme sistemini de içeriyor. Tivoli ayrıca AE-MDB testinde en iyi sonuçları aldı. Bu da çarpışma durumlarında aracın en üst düzeyde güvenlik sağlaması anlamına geliyor. SsangYong güvenliğe çok önem veriyor ve Tivoli yedi airbag ile geliyor. Bunlardan birisi de sürücü için diz hava yastığı. İleri düzey emniyet kemeri sistemi de herhangi bir kaza anında otomatik olarak daha da sıkılaşıyor ve yolcuyu yaralanmalardan koruyor.

 

Bağlanabilirlik
Tivoli’nin infotainment sisteminin en öncelikli prensibi akıllı cihazlarla araba arasındaki bağlantıyı geliştirmek ve kullanıcıları bu teknolojiden en üst düzeyde faydalandırmak. Akıllı telefonunuzu basitçe HDMI kablo ile bağlayarak telefonunuzdaki tüm video ve müzik dosyalarınızı 7 inch ekranda oynatabilirsiniz. Bu ekran aynı zamanda arka kameraya da bağlı. Çok sayıda multimedya dosyası premium 6 hoparlörlü ses sisteminden dinlenebilir. MP3, WAV, WMA, FLAC ve APE dosya uzantıları destekleniyor. 

 

Kullanım kolaylığı
Tivoli bir klima sistemiyle iç mekandaki ambiyansı daha da konforlu hale getiriyor. Isı 7 farklı seviyeye ayarlanabiliyor. Hafıza özelliğiyle ayrıca klimada 3 farklı mod seçilebiliyor. Akıllı bir anahtar ve kilitleme sisteminin yanı sıra 6 sensör (2 önde, 4 arkada) ve park yardım sistemi güvenli ve rahat park etme imkanı sunuyor. Ek standart kullanım kolaylığı özelliklerinden bazıları da bagaj ekranı, tek dokunuşla ön cam silme/yıkama, otomatik kaza uyarı ışığı aktivasyonu, güvenlikli açılır tavan, seyir kontrolü, yağmur sensörlü silecekler, otomatik far aktivasyonu ve ECM iç mekan arka aynası. Stil detayları karbon görünümlü dış cephe kapı aynaları, aluminyum pedallar ve LED aydınlatmalı kapı koruyucu levhalarını içeriyor.

Son Güncelleme : 27 Temmuz 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo