SKODA YENİ MODELLERİ İLE BÜYÜYOR

Ototeknikveri     11 Şubat 2015 10:08

Yeni modellerini ürün gamına ekleyen Skoda, üretim kapasitesini arttırmaya devam ediyor.

SKODA YENİ MODELLERİ İLE BÜYÜYOR
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

SKODA’nın yeni modelleri işini son derece iyi yapıyor. Çek araç üretici 2014’te 1 milyondan fazla araç satarak bir yıl içinde elde ettiği en yüksek satış rakamlarına ulaştı. Bu yüzden de SKODA’nun üretimi bir seviye üste çıkarttı: SKODA, Mlada Boleslav’daki ana yerleşkesinde yeni SKODA Fabia, Fabia Combi(station wagon) ve SKODA Rapid Spaceback için üretim kapasitesini artırdı. 3 vardiya sistemiyle çalışılan fabrikada her gün MBII üretim bandından 1200 adede kadar araç iniyor. Önceden 2 vardiyalı sistemde günlük maksimum 800 adet araç üretilebiliyordu. SKODA 3.vardiyada çalışmak üzere 800 kişilik istihdam yarattı.


“SKODA’nın genç model yelpazesi pazardaki işini gayet iyi yapıyor,” diyor SKODA üretim müdürü Michael Oeljeklaus. “Tam gaz üretim yapıyoruz – özellikle asıl fabrikamız olan Mlada Boleslav yerleşkemizde. Önümüzdeki yıllarda SKODA yılda en azından 1.5 milyon araç satmayı planlıyor. Bu amaçla biz, yerli ve uluslararası üretim kapasitemize yatırım yapmaya devam edeceğiz.”

 

Mlada Boleslav yerleşkesinde MBII üretim hattında yapılan kapasite genişlemesi, Fabia ve Rapid Spaceback’in büyüyen başarısından ötürü gerekli bir hamleydi.  SKODA, Mlada Boleslav’daki Fabia üretim hattında genişlemeye ve teknolojik olarak kilit noktalardaki güncellemelerine 2014 yazına girerken başlamıştı. Bu güncelleme, yeni, ultra modern tesis bittiğinde, yeni yardımcı sistemlerin konfigürasyonuna imkan tanımak için yapılmıştı. Boyama bölümü de genişledi ve kısmen yenilendi. SKODA, Mlada Boleslav’da iki adet üretim hattı işletiyor: Fabia, Fabia Combi (station wagon) ve Rapid Spaceback modelleri MBII hattında üretilirken, Octavia, Octavia Combi (station wagon) ve Rapid sedan da diğer banttan iniyor. Mevcut üretim kapasitesi şu an günde 1200 araçla sınırlı.


Mlada Boleslav’daki ana fabrikasında üretim kapasitelerini artıran Çek üretici, bu hamlesiyle Çek Cumhuriyetindeki öncü bir endüstriyel yatırımcı ve işveren olarak sahip olduğu önemi bir kez daha kanıtladı. SKODA 1991’den bu yana Kvasiny, Vrchlabi ve Mlada Boleslav’daki fabrika ve üretim proseslerine 280 milyar Çek Kronundan fazla yatırım yaptı. 2014’te ilgili yatırımlar toplamda 362 milyon euroya ulaştı. Geçen sonbaharda SKODA ve Volkswagen Grubu, son yıllarda Çek Cumhuriyetinde yapılan en büyük endüstriyel yatırım olan yeni açılan SKODA Engine Centre’a  45 milyon euro yatırım yaptı.


Fabia’nın pazara girişi çok başarılıydı. Segmentinde standartları belirleyen ufak araba bir kaç adet uluslararası ödül kazandı. Bunlar; yeni SKODA Fabia Çek Cumhuriyetinde ‘2015 yılının arabası’ seçildi. Birleşik Devletler’de 2015 Yılının Arabası’ ödülünü kazandı. SKODA Rapid Spaceback ayrıca tüketici pazarında fırtına estirdi. Rapid Spaceback’in 2014 satışları geçen seneye göre 9 kat artarak dünyada toplam 72000 adede ulaştı. (2013: 8000 adet). 

Son Güncelleme : 11 Şubat 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo