YENİ 2015 OPEL ASTRA 1.6 CDTI DİZEL;TÜKETİM VE EMİSYON ŞAMPİYONU

Ototeknikveri     11 Şubat 2015 12:01

Yeni Opel Astra 1.6 CDTI, 3.6 litrelik tüketim ve 94 gr/km'lik emisyon değeri ile dikkat çekiyor. Yani Opel Astra dizel, hem ekonomik hem de çevreci

YENİ 2015 OPEL ASTRA 1.6 CDTI DİZEL;TÜKETİM VE EMİSYON ŞAMPİYONU
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Rüsselsheim. Mottosu devamlı ilerleme kaydetmek: 2014’ün ilkbaharında çıktı, yeni jenerasyon 1.6 litre turbo dizel motorlu Opel Astra Almanya’nın A+ enerji verimlilik etiketini kazanarak Opel’in tarihindeki en verimli kompakt sınıf araba ünvanını zaten almıştı. 81 kW / 110 hp gücünde 1.6 CDTI motorluyla eskisinden daha iyi optimize edilmiş olan Astra şimdi kilometre başına sadece 94 gram CO2 salınımı yapıyor (eskisi 97 gramdı), bu da Yeni Avrupa Sürüş Döngüsü’nde 100 kilometrede 3.6 litre motorine eşit demek (eskisinden 0.1 litre daha az). 100 kw / 136 beygirlik versiyona gelince, şimdi kilometre başına sadece 99 gram CO2 salınımı yapıyor (eskisinden 5 gram daha az) ve Yeni Avrupa Sürüş Döngüsü’nde 100 kilometreyi katetmek için 3.7 litre motorine ihtiyaç duyuyor (eskisinden 0.2 litre daha az). Böylece daha güçlü olan Astra, dizellerin 100 gram bariyerini de kırıyor. Ve olayları daha iyi yapacak şey ise yakın zamanda satışa çıkacak olan yeni ‘eco’ Astra 1.6 CDTI, şimdiki versiyonuyla aynı fiyata sahip olacak. Bu gelişmeler Opel’in tarihinde en etkileyici şey olan mevcut saldırganmotorlarındaki kararlılığını göstermekte. Sadece 18 ayda Opel, dizel portfolyosunu tamamen yeniledi. Makyajlanmış ve daha tutumlu olan Astra 1.6 CDTI modelleri, 82 gram Corsa 1.3 CDTI ‘ekonomi şampiyonu’ ve önümüzdeki haftalarda bayilere düşecek olan yeni Insignia 2.0 CDTI ile üçlemesini tamamlamış oldu.


Avrupa Taşıt Mühendisliği’nin başkan yardımcısı Charles Klein “Bizim yeni motorlarımız, modern değişkenliğin nasıl çalıştığını gösteriyor. Performans ve konfordan ödün vermeden CO2 salınımını düşürmek mottomuz,” dedi ve ekledi: “Artık her araç sınıfında olağanüstü verimli turbo dizeller sunuyor – fenomen aracımız olan 82 g/km CO2 emisyonlu yeni Corsa’dan tutun Astra’ya ve orta ölçekli amiral gemimiz Insignia’ya kadar.”

 

Sürüş zevkinden ve konfordan taviz vermeden emisyon düşüşü

 

Daha güçlü versiyon, Astra sedanı durduğu yerden 100 km/h hıza 10.1 saniyede itiyor ve 205 km/h maksimum hıza ulaşıyor.

 

Astradaki yeni jenerasyon 1.6 CDTI motorun tanıtılmasından sadece bir kaç hafta sonra Opel mühendisleri motoru mükemmeliyete ulaştırmak için çalışmalara devam ettiler, böylece motor performans ve konforunu korurken aynı zamanda da %5 daha az emisyon ve tüketim değerlerine ulaştı. Şasi ve karoserde yeni düşük sürtünmeli malzemeler kullanıldı: optimize edilmiş tahrik milleri ve özellikle düşük yuvarlanma dirençli lastikler bunlara sadece iki örnek. Ek olarak alçaltılmış şasi ve aktif radyatör panjurları bulunan Aero Paket aerodinamik sürtünmenin azaltılmasına yardımcı oluyor. Aktif panjurlar motorun sıcaklığına ve hızına göre otomatik olarak açılıp kapanıyor. Dahası, motor uzmanları motor içindeki yanma prosesini daha fazla iyileştirmek için titizlikle çalıştılar. Tüm bu çalışmaların sonucunda: Yeni jenerasyon 1.6 litre fısıltı dizel motora sahip Astra, 81 kw / 110 beygir ve kilometre başına 3 gram daha az CO2 salınımı yapan motora sahipken, 110 kW / 136 hp versiyonu ise etkileyici emisyon değeriyle kilometre başına 5 gram daha az salınım yapıyor ve her iki ünitenin çıkışında da sürüş performansı korunuyor.

 

İnatçı konfor 5 kapıdan, sedana ve Sport Tourer’a kadar bütün ekonomik Astralarda anahtar nokta olmaya devam ediyor. AGR (Alman Sağlıklı Sırt Mücadele Vakfı) damgalı ergonomik ön koltuklardan Opel’in moden IntelliLink bilgi-eğlence sistemine kadar sayısız opsiyonel donanım, kullanıcılara haz veren, rahatlatıcı ve tamamen bağlantılı bir yolculuk sunuyor. Ek olarak Opel, takip mesafe göstergeli Opel Eye ön kamera, ileri çarpışma uyarısı, trafik işareti tanımlayıcı, şerit takip uyarısı, arka görüş kamerası, park noktasını tanıyan Park Assist, sesli-görsel park asistanı, kör nokta uyarısı ve emniyetli ışıklandırma sistemi AFL+ gibi sayısız premium güvenlik teknolojisi sunuyor. İç mekandaki ferahlıkla kombinlenen ve station wagonda 1550 litreye kadar ulaşabilen yükleme hacmi Astra’yı iş vakti ve boş zamanlar için mükemmel bir araç yapıyor.

 

Ekonomi şampiyonu Corsa’dan dinamik Insignia dizele – Her bir segmentte karşı konulamazlar

 

Diğer tarafta, CO2 emisyonlarında yapılan en son iyileştirmeler Opel’in yeni jenerasyon verimli dizel motorları müşterilerine getirmesindeki kararlığını kanıtlıyor. Bu haftalarda Opel,aynı anda kompakt segmentte makyajlanmış 94 ve 99 gram Astra 1.6 CDTI modellerini, küçük araç segmentinde sadece 82 gram CO2 salınımı yapan 70 kW / 95 hp gücünde yeni Corsa’yı ve orta ölçekli araçta ise yeni 125 kW / 170 hp gücünde 2.0 CDTI motorlu Insignia’yı tanıtacak.

125 kW / 170 hp ve 400 Nm lik yeni Insignia 2.0 CDTI da etkileyici kuvveti, ihtiyacı olan torkdan daha fazlası ve karşı konulamaz rafineliğini sağladığı düşük tüketim ve emisyondaki kaydadeğer düşüşle kullanıcıyı etkilemekte. Yeni güç ünitesi yaklaşık yüzde 4 daha fazla güç ve yüzde 14 daha fazla tork veren yeni motorlu Insignia maksimum 225 km/h hıza ulaşmakta (5 km/h artışla). Sedan araç 0 dan 100 km/h hıza sadece 9.0 saniyede ivmeleniyor. (Önceki modelden neredeyse yarım saniye daha az) 4 kapılı model karışık tüketimde 100 kilometrede sadece 4.3 – 4.5 litre arası yakıta ihtiyaç duyuyor bu da 114 g/km CO2 ye eşit demek. 3 kapılı, standart olarak gelen Start/Stop teknolojisiyle, fren enerjji kazanımıyla ve düşük yuvarlanma dirençli lastikleriyle 70 kW / 95 hp 1.3 CDTI ecoFlex (Corsa) gerçek bir ekonomi şampiyonu. Yeni Easytronic 3.0 şanzıman sayesinde karışık sürüşte 100 kilometrede 3.1 litre yakıt tüketimi yeni Corsa’yı pazardaki en ekonomik Opel aracı ve en ekonomik dizel araç yapıyor.

Son Güncelleme : 11 Şubat 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo