YENİ KADJAR, RENAULT’UN ULUSLARARASI REKABETTE DÜNYA ÇAPINDAKİ MODELİ

Ototeknikveri     11 Şubat 2015 06:16

Captur ile elde ettiği başarıdan memnun olan Renault’un ürün planındaki en son tutkusu Kadjar. Hızlı gelişen crossover pazarında Kadjar, Renault’un C-segmentindeki göz bebeği.

YENİ KADJAR, RENAULT’UN ULUSLARARASI REKABETTE DÜNYA ÇAPINDAKİ MODELİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Renault Grubu, yeni Kadjar ile birlikte yeni pazarları elde etmek ve yeni müşteriler kazanmaı hedefliyor. Üründe sunulan dinamizm, yaş ortalaması sürekli azalan crossover modellerin gelişimin paralel bir görüntü çiziyor. Bu ortalama 2012 de 4.8 yıldan, 2014 de 4.2 yıla düştü. 2015 in sonunda ise 3.7 yıllık bir düşüşe ulaşması bekleniyor. 2014’te Dünya’da satılan her 5 araçtan neredeyse 1 tanesi crossover segmentindendi. Hızla büyüyen bu segmentin pazar payı Avrupa’da %23, Çin’de ise %26 olarak paylaştırılıyor. Bu segment sonuç olarak hedef odaklı market büyümelerinde iyi bir giriş noktası olduğunu gösteriyor. Captur, Renault’un Koleos modelinden sonra crossover yelpazesindeki ikinci aracıydı ve hızla başarıya ulaştı. Kullanışlı yenilikler ve dikbaşlı kişiliğiyle bu crossover 2014 yılında Avrupadaki 178 bin satışla B-segmenti crossover marketinde en tepe noktaya çıktı. Captur’un tahtını alacak olan C-segment crossover modeli Kadjar ile Renault uluslararası pazarda hırçın tavrını koruyor. Kadjar yani Captur’un kardeşi, akıcı, atletik hatlarıyla, statü arttırıcı görünümüyle, seyahat konforuyla ve çevreye olan saygısıyla segmente yeni bir soluk getiriyor.

 

Kadjar, Renault’un uluslararası büyümesini ifade eden bir araç

2014’te Renault Group, Dünya çapında 128 ülkede pazara sunulan araçlarından toplam 2,712,432 adet sattı. Uluslararası büyüme stratejisiyle Renault, ürettiği araçların %46’sını Avrupa dışına ihraç ediyor (2010’da bu değer %37 idi). Renault’un marka imajının arttırılmasında ve büyümesindeki en önemli detay Renault Group’un üretim planı. Kadjar, yelpazesini ve coğrafi ölçeğini büyüttüğü sürece Renault’un genişlemesine katkıda bulunacak.

 

Renault’un Avrupa ve Akdenizdeki hırsını körükleyen Kadjar

Kadjar Renault’un İspanya, Palencia’daki fabrikasında üretilecek. 5 kıtada 50 den fazla ülkeye satılan ürünlerin %83 lük kısmı bu fabrikada üretiliyor. Avrupa’da yazın satılmaya başlayacak olan Kadjarın satışlarını sırasıyla Akdeniz ve Afrika takip edecek.

 

Kadjar, Renault’u Çin’deki rekabette ayakta tutuyor

Kadjar, Çin’de üretilecek olan ilk Renault aracı olma şerefine sahip. Yeni crossover, markanın Çin’deki büyümesinde güçlü bir elçi rolü üstlenecek. 1999’da sadece 600 bin araç satışına imza atan Çin, global sektörde güçlü bir konuma gelerek 2014’te 22 milyon adet üretime imza attı. Aralık 2013’te Dongfeng’le resmiyet kazanan bir ortak girişim sayesinde Renault Group, Wuhan’daki yılda 150 bin araç üretme kapasitesine sahip bir fabrikanın inşasına başlamıştı.

 

Kadjar Çin’de üretilen ilk Renault aracı olacak.
16 Aralık 2013'te Renault ve Dongfeng, Dongren Renault Automotive Company anlaşmasını imzalayarak Wuhan’daki fabrikanın inşası için startı vermiş oldu. Araç üretimi 2016’nın başlarında başlayacak olan fabrikada genel çalışma 2014’ün Ocak ayında başladı. Bugün, anlaşmanın sağlanmasından yaklaşık 1 yıldan daha fazla bir süre sonra bile Çindeki fabrikada şu an itibariyle 1000 adet çalışan bulunuyor.


Renault’un orta vadedeki planı Çin otomobil pazarındaki payını %3.5 a çıkarmak, bu da yılda 750 bin adet satışına denk geliyor. Birleşik Devletler ve Avrupa’da satılacak olan Kadjar modelleri ise, İspanya/Palencia’da üretilecek. Dünyada satılan her 5 araçtan bir tanesinin crossover olması, bu segmentin dünya çapındaki başarısını gösteriyor. Aşağı yukarı her yerde aynı olan talepler, dizayn, fiyat ve imaj gibi kriterlerden ötürü farklılıklar gösterebiliyor. Kadjar üretilirken kullanıcıların bu segmentteki beklentilerini karşılamak amacıyla araca ayrı bir özen gösterildi. Aracınn akıcı, dinamik duruşu, kullanıcıların etkileyici stil talebine bir cevap niteliğinde.

Son Güncelleme : 11 Şubat 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo