DÖRDÜNCÜ JENERASYON YENİ VW CADDY'NİN İLK DETAYLARI

Ototeknikveri     13 Şubat 2015 07:01

Volkswagen Ticari Araçlar, yeni nesil olan dördüncü jenerasyon Caddy'nin ilk bilgilerini yayınladı.

DÖRDÜNCÜ JENERASYON YENİ VW CADDY'NİN İLK DETAYLARI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

4 Şubat tarihinde yenilenen Caddy'nin ilk bilgilerini ve resimlerini yayınlayan Volkswagen Ticari Araçlar, araçta yapılanları, yeni versiyonlar ile giriş seviyesi fiyatının düşürülmesi, yeni EU6 motorlar ile emisyon ve yakıt tüketimi değerlerinin azaltılması, yeni sürücü asistan sistemleri ile güvenlik seviyesinin arttırılması ve tasarımın keskin hatlar ile daha rafine bir hale kavuşması olarak özetliyor. Volkswagen Ticari Araçlar popüler Caddy modelinin 4. neslini görücüye çıkarttı. Ödül sahibi bir önceki jenerasyon dünya çapında üretimde olduğu 11 yıl boyunca 1.5 milyon satılmıştı. Şehir içi dağıtım ve teslimata yönelik hafif ticari araç Caddy’nin yeni jenerasyonunun da aynı başarıyı sürdürmesi bekleniyor. Yeni Caddy tepeden tırnağa yenilendi ve geliştirildi. Almanya’da, yeni Caddy için fiyatlar 14,785.00  €’dan (Net fiyat. Panel van) başlıyor ve 15,330.00 €’ya (18,242.70 € brüt. Conceptline) kadar gidiyor. Her ikisinde de 84 hp'lik TSI giriş seviyesi motor var.

 

Sürüş sistemleri en yeni teknolojileri kullanıyor. 2015 Caddy’nin yeni motorları maksimum verimlilik ve EU6 emisyon standartlarına uyum sağlıyor. Dört TDI dizel versiyonun temeli 2 litre 4 silindirli motor. Performansları 75 hp ile 150 hp arasında değişiyor. Caddy panel van Blue Motion en düşük yakıt tüketimine sahip olan versiyon. Blue Motion şehir içi teslimatlar için özel geliştirildi. Volkswagen Ticari Arabalar Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eckhard Scholz yeni Caddy için “100 kilometre başına 4 litreden az düşük yakıt tüketimi ile yeni Caddy alanında yeni bir standart belirliyor. Popüler Caddy EcoFuel’in varisi yeni 1.4 litre TGI 100 kilometre başına sadece 4.1 kg doğal gaz tüketiyor. Küçültme ve turbo şarjörler yoluyla selefine kıyasla ekstra güç sağlıyor ve %28 daha az yakıt tüketiyor. Bu performans herkesin yararına, hem çevre hem de bütçe için iyi.” diyor. Benzinli motorlarda ise 3 farklı seçenek var: 84 hp 1.2 litre 4 silindir TSI, 102 hp 1.0 litre 3 silindir TSI ve 125 hp 1.4 litre TSI 4 silindir. 

Yeni Caddy’de çok sayıda yeni güvenlik ve konfor özellikleri yolcuları ve sürücüyü koruyor, sürüş açısından sürücüye destek oluyor. Volkswagen Ticari Araçlar Teknik Geliştirmeden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hans-Joachim Rothenpieler, yeni 2015 Caddy ile ilgili yaptığı açıklamada “Bir dizi sürüş yardım sistemini bir araya getirdik, bunlar daha önce şehir içi hafif ticari araç segmentinde kullanılmamıştı.” dedi. Bu sürüş yardımı sistemlerinden birisi de şehir içi otomatik fren sistemini de içeren “Front Assist” çevre takip sistemi; eğer sürücü saatte 30 km/s'nin altındaki hızlarda herhangi bir engeli fark edemezse sistem otomatik fren yapıyor ve kaza riskini ortadan kaldırıyor. Yeni Caddy’de yan hava yastıkları ve perde hava yastıkları da artık sunulmaya başlanıyor 

 

Tüm yaralanmalı kazaların yaklaşık %22’si birden fazla engelin dahil olduğu kazalar. Bu senaryoya göre riski en aza indirgemek için ödüllü multi-collision fren sistemi Caddy’de standart olarak sunulmaya başlanıyor. Çarpmadan sonra, sürücü tepki verecek durumda değilse sistem otomatik olarak fren yapıyor böylece kazanın büyümesi engelleniyor. Diğer mevcut seçeneklerse “Light Assist” ve “Driver Alert” sürücü ikaz sistemi. “Driver Alert” normalden farklı her türlü sürüş davranışını tespit ediyor ve gerektiği zaman sürücüyü fren yapması konusunda uyarıyor. Isıtmalı ön cam da mevcut bir opsiyon. Böylece net görüş sağlanarak kaza riski azaltılıyor. 

Adaptive Cruise Control (ayarlanabilir seyir kontrolü) sisteminde, 0 – 160 km/s arası ya da manuel viteste 30 – 160 km/s arası hızlarda radar sensörü öndeki araçlara aradaki mesafeyi ve hızı tespit ediyor. ACC sistemi aynı zamanda arabayı yavaşlatabiliyor ve yoğun trafik sıkışıklığı gibi durumlarda tamamen durdurabiliyor.

 

Composition Colour ve Composition Media radyoları ve Discover Media radyo-navigasyon sistemi ile kombinasyon halinde, müşteriler bir arka kamera da sipariş edebiliyor. Opsiyonel “Park Assist” sistemi otomatik paralel park etmeyi ve taşıt yoluna uygun açıyla park etmeyi mümkün kılıyor, bu da özellikle kurye servisleri için kolaylık sağlıyor. 

Bir best-seller’ın evrimi: 
Yeni Caddy’nin tasarımı sadece keskin hatları, net biçimde vurgulanmış yüzeyleri ve stili ile değil yeniden tasarlanmış ön ve arka dış cephe ile, iç dekorasyonu ve teknolojisiyle de etkiliyor. Yeniden tasarlanmış ön cephe ve özgün tasarımlı arka kısım yeni kompakt van arabaya kendine has güçlü bir karakter kazandırıyor. Ön ve arka ışıklandırmalar da buna katkı sağlıyor. Ekstrem derecede fonksiyonel, yüksek kaliteli şehir içi teslimat aracı Caddy görkem, lüks ve dinamizm olarak son derece geliştirilmiş. Etkileyici dış cephenin yanı sıra arabanın iç mekanı da vurgulu hatlar ve biçimler sunuyor. Çarpıcı dekoratif döşemeler, entegre hava menfezleri ve yeni jenerasyon infotainment donanımı Caddy’nin modern görünüşünü pekiştiriyor. 

 

Yeni Caddy Almanya’da Haziran sonunda piyasaya çıkacak, hemen ardından da diğer ülkeler takip edecek. Mart ayı itibariyle Almanya’da bayiler sipariş almaya başlayacak. Yeni Volkswagen Caddy resimlerine aşağıdaki galeri linkinden ulaşabilirsiniz.

Son Güncelleme : 13 Şubat 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo