NİSSAN - RENAULT ORTAK PLATFORMUNDA YÜKSELEN YENİ KADJAR

Ototeknikveri     15 Şubat 2015 10:27

Yeni Kadjar ortak platformda üretilmiş Renault’un DNAsını taşıyan bir crossover

NİSSAN - RENAULT ORTAK PLATFORMUNDA YÜKSELEN YENİ KADJAR
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

1999’dan beri stratejik bir ortaklıkları bulunan Renault-Nissan markaları, 2014’te neredeyse 200 ülkede toplam 8.4 milyon araç sattılar ve bu satışlarla dünyanın dördüncü en büyük otomotiv grupları arasındalar. Renault ve Nissan potansiyellerini farkettikten sonra 2014’te sinerjilerini bir adım öteye taşıyarak dört adet birimini birleştirerek tek çatı altından yönetmeye karar verdi. Bu birimler satın alma, insan kaynakları, üretim & lojistik ve mühendislik. Bu dört birim, verimi arttırmak için ortak bir şekilde yönetilmeye başlandı. Ortak platformların gelişimi, mühendislikteki en önemli hedeflerden biri olmuştur. İki firma tarafından ortak olarak kullanılan bu platform sayesinde Kadjar da bu sinerjiden nasiplenmiş oldu.

 

Ortaklar tarafından kullanılacak olan modüler mimarinin gelişimi bu sinerjinin büyüme kaynağını oluşturuyor. CMF adı verilen üretim planı(Common Module Family-Ortak Modül Ailesi) aynı platformu, ortak parçaları ve bileşenleri kullanarak üretilen araç yelpazesinin genişlemesini sağlıyor. Bunun faydası ise üretimdeki maliyetin düşmesi ve daha az farklı parça kullanarak model çeşitliliğin artması oluyor. Bu yapılan tasarruflar üretilen yeni araçların geliştirilmesinde yatırım olarak kullanılarak ortaya daha etkileyici, parasının hakkını veren, fonksiyonel ve müşteriye hitap eden ürünler çıkmış oluyor.

 

CMF projesi dallanarak 3 ayrı segmente ayrılıyor: küçük araçlar için CMF-A, orta boyutlu araçlar için CMF-B ve en büyük modeller için CMF-C/D. Yeni Renault Kadjar, Renault-Nissan ortaklığının 4 yıllık çalışmasının meyvesi olan CMF-C/D platformunu kullanıyor. Platform’un üretim yükü Renault ve Nissan arasında paylaştırılıyor. Renault üretime kendisinin süspansiyon ve aktarım konusundaki dizayn ve üretim tecrübesini katıyor. Renault ve Nissan tarafından başarısı kanıtlanan CMF-C/D platformu, bu ortaklığın crossover segmentindeki uzmanlığını gözler önüne seren iyi bir örnek. Renault ve Nissan’ın gelişen bu birleşim gücü, motor bloğu, navigasyon sistem mimarisi gibi görünmeyen çoğu parçanın mümkün olduğunca ortak olarak kullanılmasını sağlıyor. Bunu yaparken ortaklığın her iki tarafının da marka kimliği, dizayn ve parmak izlerini de taşımasını sağlıyor.

Son Güncelleme : 15 Şubat 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo