YENİ 2015 MERCEDES VİTO 4X4'ÜN TÜM DETAYLARI TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Ototeknikveri     15 Şubat 2015 09:16

Yeni Mercedes-Benz Vito 4x4: İş dünyası profesyonelleri için çekiş gücünde belirleyici bir artış – yalnızca kışın değil! Kompakt, hafif ve verimli: Yeni Mercedes-Benz Vito artık Vito 4x4 olarak da mevcut

YENİ 2015 MERCEDES VİTO 4X4'ÜN TÜM DETAYLARI TEKNİK ÖZELLİKLERİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Mercedes-Benz Vito 4x4, yalnızca kışın değil tüm şartlarda, iş dünyası profesyonelleri için çekiş gücünde belirleyici bir artış sağlıyor. Kompakt, hafif ve verimli olması ile öne çıkan yeni Mercedes-Benz Vito artık Vito 4x4 olarak da mevcut olacak. Araç ADAPTIVE ESP ve 4ETS sayesinde mükemmel çekiş, sürüş stabilitesi ve frenleme performansı sunmasının yanında, güçlü motor, düşük yakıt tüketimi ve düşük emisyon değeleri ile dikkat çekiyor. Yeni Mercedes Vito 4x4’ün düşük araç yüksekliği onun bir çok otopark ve yeraltı garajına girebilmesini sağlıyor


Avrupa’daki soğuk hava dalgasıyla aynı zamana denk gelen Mercedes-Benz Vanları şimdi yeni Vito’yu Mercedes-Benz Vito 4x4 olarak sunuyor. Araç şu an hemen sipariş edilebilir durumda. Dört çeker aktarmaya sahip van, iş dünyasındaki profesyonellere buzlu ve karlı koşullarda, yerleşim yerleri ve asfaltsız yollarda belirgin şekilde ekstra çekiş gücü sağlıyor. Diğer önemli avantajlarının arasında ise, kompakt boyutlar, iyi sürüş dinamikleri ve manevra kabiliyeti yer alıyor. Mercedes-Benz Van’larının yenisi Vito 4x4, Vito’nun tanıtımına noktayı koyuyor. Bu araç önden çekiş, arkadan çekiş ve şimdi de sürekli dört çekiş sunabilen tek orta boyutlu van.

 

Verimi iyice geliştirilmiş üst seviye dört çeker teknolojisi
Vito 4x4’ün çekiş teknolojisinin altyapısı Vito’nun arkadan itişli, tork konvertörlü otomatik şanzımanlı ve elektronik fren gücü dağılımlı versiyonuna ait. Araç, teknoloji bakımından Mercedes-Benz’in yolcu araçlarındaki dört çeker sisteme çok benzerlik gösteriyor.Aktarma kutusunda tahrik torku akslara 45:55 oranlı bir merkezi diferansiyel ile yönlendirilmekte. Tahrik gücünün dağıtımı kendini kanıtlamış 4ETS Elektronik Çekiş Sistemi ve bununla kombin edilmiş ESP ve ASR dinamik sürüş kontrol sistemleriyle sağlanıyor. Bir veya daha fazla tekerlek tutuşunu kaybedince 4ETS sistemi onları ayrı ayrı frenliyor ve gücü yere iyi tutunan lastiklere milisaniyeler içinde yönlendiriyor. Böylece 4ETS, üç diferansiyel kilidinin etkisine ulaşıyor.

 

Önceden tanıtılan Vito modelleri gibi yeni DİKKAT ASİSTANI ve Çapraz Rüzgar Asistanı adındaki güvenlik sistemlerini Vito 4x4 de standart özellik olarak sunmakta. Yeni Vito 4x4 hem güçlü hem de ekonomik. Yeni dört çeker van sadece kaygan yüzeylerdeki veya bir karavanı çekerkenki artan performansıyla değil motor performansıyla da oldukça etkileyici: 119 BlueTEC ile yeni Vito 4x4 mevcut olan en güçlü motorla donatıldı. Bu 4 silindirli güç ünitesi 140 kW (190 hp) gücü 2.15 litrelik hacimde üretirken 440 Nm maksimum tork değerine ulaşıyor.

 

Eksoz gazına AdBlue enjeksiyonu yapan SCR teknolojisi ve BlueTEC motor teknolojisi sayesinde Vito 4x4 şimdiden gelecekteki Euro 6 emisyon standartdının gereğini sağlıyor.Motordaki güç ECO start/stop fonksiyonuna bağlı tork konvertörlü 7G-TRONIC PLUS şanzımanla aktarılıyor. Vito 119 BlueTEC 4x4 199 km/h maksimum hıza ulaşıyor. Bununla beraber Yeni Avrupa Sürüş Döngüsü’nde karışık tüketim testine göre 100 km de yalnızca 6.4 tl yakıt harcıyor. Bu da 169 g/km CO2 ye tekabül etmekte. 4 çekerlinin kompakt ve nispeten hafif konstrüksiyonü ve geleneksel diferansiyel kilidinin kullanılmamış olması Vito 4x4’ün düşük yakıt tüketimine katkıda bulunuyor. Sonuç olarak Vito 4x4, arkadan itişli Vito’dan sadece 50 kg daha ağır.

 

Düşük boyuyla çoğu garaja sığıyor
Yeni Vito 4x4’ün motoru, dört çeker bu van aracın yüksekliğini sadece 1.91m seviyesinde tutmak amacıyla tasarlandı. Diğer bir deyişle önden çekişli veya arkadan itişli Vito’dan yüksek değil. Bu da Vito 4x4’ün çoğu otoparkı ve yeraltı garajını kullanabileceği anlamına gelirken şehiriçindeki taşıma işlerini de kolayca gerçekleştirebileceği manasına geliyor. Yeni Vito 4x4 Almanya’da panel van, Mixto, Tourer ve gövde olarak kompakt, uzun ve ekstra uzun olarak mevcutken brüt araç ağırlıkları 2.8 ton ile 3.05 ton arasında değişiyor. Satışların başlamasıyla aracın 140 kW versiyonu olan Vito 119 BlueTEC 4x4, 36 bin 120 euroluk net fiyatıyla sipariş edilebilecek. Diğer 100 kW ve 120 kW motor versiyonları ise önümüzdeki aylarda satılmaya başlanacak.

Son Güncelleme : 05 Mart 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo