YENİLENEN FORD MONDEO'NUN KONFOR SEVİYESİNDEKİ GELİŞMELER

Ototeknikveri     15 Şubat 2015 09:39

Yeni Ford Mondeo, inovatif sürücü yardım teknolojileri, ileri seviye bir şasi yapısı ve konforu arttıran kaliteli iç mekan tasarımı ile güçlendirilmiş olarak geliyor.

YENİLENEN FORD MONDEO'NUN KONFOR SEVİYESİNDEKİ GELİŞMELER
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ülkemizde 84.900 TL'den satışa sunulmaya başlanan yeni Mondeo, Ford Avrupa’nın masaj fonksiyonlu Multi-contour koltuklarını ve sesi ve titreşimi azaltan integral bağlantılı arka süspansiyonu da ilk kez tüketiciyle buluşturacak. Mondeo ayrıca Ford’un yeni SYNC 2 ses kontrol bağlantı sistemi ve eğlence, klima ve başka donanımların yönetimi ve navigasyon amaçlı 8” dokunmatik kontrol paneli ekranını da sunuyor. Ford Avrupa’nın ilk adaptif LED farları ve dikey park özellikli aktif park asistanı gibi sürüşü kolaylaştıran yeni teknolojileri de Mondeo’da yer buldu. Yeni Ford Mondeo fiyatlarına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Ford Avrupa Taşıt Serisi Direktörü Ulrich Koesters yeni Mondeo hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Yeni Mondeo Ford’un en yeni inovasyon teknolojilerini kullanarak bugüne kadarki en rafine ve kullanıcı dostu Mondeo sürüş deneyimini sunuyor. Sürücüye eller serbest park olanağı sunan park asistanından yeni konforlu koltuk sistemine, Mondeo baştan sonra kullanıcıları düşünerek tasarlandı.”

Yeni Mondeo'nun rahat koltukları

Active motion masaj fonksiyonlu Ford Multi-Contour koltukları araçtaki yolcuların özellikle uzun yolculuklarda oluşan kas yorgunluklarını azaltmak için tasarlandı. 10 farklı şekilde ayarlanabilen koltuklar ısıtma ve soğutma sistemiyle entegre çalışıyor ve 11 özel yastıkçık sayesinde vücuda masaj yapıyor. Hızlı yanıt veren nano-valf teknolojisi ile, yastıkların içerisindeki saç teli inceliğinde metal teller yolcuların vücut şekillerini hatırlıyor ve buna göre şekil alıyor, hava sistemi ile masaj etkisi veriyor. Koltuklardaki yastıkçıklar araç kapıları açıldığında içlerindeki havayı dışarı salarak sönüyor ve araçtan çıkışı kolaylaştırıyor.

 

İki doktordan oluşan özel bir ekip Ford Multi-Contour koltuk teknolojisini geliştirdi. En iyi performansı verebilmek için ekip basınç haritalaması, ultrasonik postür izleme, electromyography gibi ileri teknolojiler kullanarak yolcuların oturdukları zamanlardaki omurga hareketlerini ve kas hareketlerinin yarattığı elektriksel impulsları ölçtüler. 

 

Ford Avrupa İç Tasarım Teknolojisi Araştırma Mühendisi Jeroen Lem yeni Mondeo hakkında “Mondeo hem sürücü hem de yolcuların yorgunluklarını ve ağrılarını azaltacak, kaslarını ve kan damarlarını stimule edecek çok konforlu koltuklarla donatıldı. İleri teknoloji sistem koltuğa uygulanan basıncı hesaplayabiliyor ve masajı buna gore ayarlıyor. Masaj için iki farklı hız kontrol ekranından seçilebiliyor.” diye konuştu.

Yolu ileri teknoloji ile aydınlatmak
Yeni Mondeo’nun uyumlanabilir LED farları güneş ışığı netliği veren full-LED farlar ile Ford’un uyumlanabilir ön aydınlatma sistemini bir araya getiriyor ve far ışığının açısı ve yoğunluğu sürüş ortamına göre ayarlanıyor. Aracın hızına, ortamdaki ışık koşullarına, sürüş açısına, öndeki araca olan mesafeye silecek aktivasyonuna göre sistem 7 farklı ayar seçebiliyor.

 

Yeni Mondeo aktif park asistanı ve dikey park sistemlerinin gelişmiş bir versiyonunu kullanıyor. Sürücüler bu sistemlerle diğer araçlara çok yakın mesafede, düzgün bir şekilde paralel park edebiliyor ve bunu yaparken işin çoğunu sürücüye bırakmadan Mondeo otomatik hallediyor.

 

Bu özellik otoparktan çıkarken de yardımcı olan ek bir sistemle destekleniyor. Paralel park alanlarından çıkarken sürücüler bu sistem sayesinde herhangi bir görüş sorunu, kaza, çarpma, vurma yaşamadan dar park alanlarından rahatlıkla çıkabiliyor. Sistem bu esnada görüntülü ve sesli bildirimlerle sürücüye yardımcı oluyor. 

Son Güncelleme : 15 Şubat 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo