YENİ 2016 HYUNDAİ TUCSON'IN İLK DETAYLARI

Ototeknikveri     17 Şubat 2015 05:59

Hyundai'nin yeni kompakt SUV modeli Tucson, Avrupa'da üretilecek ve 115 hp ile 184 hp arasında değişen motor seçeneklerine sahip olacak.

YENİ 2016 HYUNDAİ TUCSON'IN İLK DETAYLARI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kompakt SUV segmentinde, ix35 modeli ile yer alan Hyundai, yeni tasarım anlayışı ile şekillendirdiği ve bu modelin yerini alacak Tucson modelini resmi olarak tanıttı. Güney Koreli üretici tarafından cesur ve atletik bir tasarıma sahip olduğu belirtilen yeni Tucson, markanın en son geliştirdiği modelelrden olan i20 ve büyük SUV modeli Santa Fe'den izler taşıyor. Önden bakıldığından ledli farları ve büyük krom ızgarası ile öne çıkan yeni Tucson'un arka farlarında ise i20'den yoğun izler dikkat çekiyor. Yeni Tucson genel olarak şık ve kaslı bir dış görünüşe sahip olmasıyla puan topluyor. Mart ayında yapılacak Cenevre Otomobil Fuarı'nda sergilenecek yeni Hyundai Tucson, 2015'in ikinci yarısında pazara sunulacak.

 

C-SUV segmentinde, yeni Nissan Qashqai'nin yanında yakında yollara çıkacak Volkswagen Tiguan ile de çetin bir rekabete girecek olan yeni Hyundai Tucson, 4.475 mm uzunluğa, 1.850 mm genişliğe, 1.645 mm yükseliğe ve 2.670 mm aks mesafesine sahip. Selefi olan ix35 ile karşılaştırıldığında tüm değerlerde az da olsa artışın göze çarptığı yeni Tucson'ın bagaj hacmi ise 513 litre. 

 

Akıllı park sistemi, otomatik acil durum frenleme sistemi, şeritte tutma destek sistemi, çapraz geri trafik uyarı isstemi, kör nokta uyarı sistemi, hız limiti ikaz sistemi ve yaya çarpmalarda daha fazla koruma sağlayan aktif motor kaputu gibi güvenlik özelliklerinin sunulacağı yeni Tucson, Avrupa pazarı için Çek Cumhuriyeti'nde üretilecek. 

Motor gamı 115 hp ile 184 hp arasında güç üreten dizel ve benzinli motorlardan oluşan yeni Tucson'da şu an için 1.6 litrelik dizel motor yer almıyor. 136 hp güç üreten 1.6 litrelik atmosferik 1.6 GDI motorun sunulmaya devam edeceği araçta giriş seviyesini oluşturacak bu seçenek sadece 6 kademeli manuel şanzıman ile tercih edilebilecek. Benzinli gaında bir diğer seçenek ise yine 1.6 litre hacminde ancak bu kez turbo besleme sayesinde 176 hp güç üreten 1.6 T-GDI ünite olacak. Hyundai Tucson 1.6 T-GDI hem 6 oranlı manuel şanzıman ile hem de 7DCT adı verilen yedi oranlı çift kavramalı otomatik şanzıman ile alınabilecek.

 

Yeni Tucson'ın dizel cephesinde ise 1.7 litrelik ve 2.0 litrelik motorlar görev yapacak. Giriş seviyesi olan ve sadece 6 kademeli manuel şanzıman ile tercih edilebilecek 1.7 litrelik dizel motor 115 hp güç üretecek. Hem 6 oranlı manuel hem de 6 oranlı otomatik şanzıman ile sunulacak 2.0 litrelik dizel motorun ise 136 hp ve 184 hp güç üreten iki farklı versiyonu bulunacak. Tamamı Euro6 emisyon normlarını karşılayan bu motorların aracın sunulduğu Avrupa pazarına göre değişiklik gösterebileceği belirtiliyor. Yeni Hyundai Tucson'ın ilk resimlerine aşağıdaki galeri linkinden ulaşabilirsiniz.

Son Güncelleme : 17 Şubat 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo