YENİ VOLKSWAGEN SHARAN'IN DETAYLARI VE TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Ototeknikveri     18 Şubat 2015 10:43

Volkswagen, MPV segmentinde yer alan Sharan modelinin makyajlı versiyonunun tüm detaylarını ve teknik özelliklerini yayınladı.

YENİ VOLKSWAGEN SHARAN'IN DETAYLARI VE TEKNİK ÖZELLİKLERİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İlk olarak birinci nesil Sharan modelini 1995 yılında yollara çıkaran Volkswagen, 2000 yılında aracın ikinci neslini pazara sunmuştu. 2003 yılında ikinci nesli makyaj ile güncelleyen Vw, 2010 yılına geldiğimizde ise üçüncü jenerasyonu satışa sunmuştu. Şimdi ise Alman üretici, üçüncü neslin güncellenmiş halini Cenevre Otomobil Fuarı'nda sergileyeceğini duyurdu. 4.85 metre uzunluğa, 1.9 metre genişliğe, 1.72 metre yükseliğe ve 2.92 metrelik aks mesafesine sahip olan yeni Sharan, öncüsünden 22 cm daha uzun olmasına karşın 30 kg daha hafif olması ile dikkat çekmişti. 0.299 cd'lik segmentine göre oldukça düşük hava sürtünme katsayısına sahip olan Sharan'ın makyaj ile yenilenen versiyonunda ise en çok dikkat çeken güncelleme ise selefindekine oranla yüzde 15 oranında daha tasarruflu ve çevreci olan yeni motor gamı ile gerçekleşmiş. 

 

Yenilenen ön tamponu, farları ve ızgarası ile yeni bir yüz ifadesine kavuşan Sharan'da ledli arka farlara, yeni jant seçeneklerine ve yeni gövde boyası alternatiflerine yer verilere fark yaratılmış. İç mekanı da makyaj oeprasyonunda nasibini alan yeni Sharan, 7 koltuğa kadar yükselen kapasitesi, 9 havayastığı ve 33 farklı depolama çözümü ile dikkat çekiyor. 5, 6 veya 7 koltuklu olarak tercih edilebilen Sharan'ın 6 koltuklu seçeneği ikinci sırasında daha fazla omuz mesafesi sağlayan 2+2+2 oturma düzeni ile 7 koltuklu seçeneği ise 2+3+2 oturma düzeni ile sunuluyor. 

Bagaj kapasitesi 2.430 litreye kadar yükselebilen yeni Sharan'da Volkswagen'in Apple CarPlay ve Google Android Auto'ya uymlu en son multimedya teknolojilerinin yanında, yeni sürücü destek sistemlerine de yer verilmeye başlanıyor. Adaptif hız sabitleyici, şehir içi fren destek sistemi, ön çarpışma önleme sistemi, kör nokta uyarı sistem, çapraz trafik ikaz sistemi, şerit takip sistemi ve park asistanı bu destek sistemleri arasında yer alıyor. 

 

TSI benzinli ve TDI dizel motorlardan oluşan geniş bir yelpazeye sahip olacak yeni Sharan'ın benzinli cephesinde, 150 hp güç üreten 1.4 litrelik TSI ve 220 hp güç üreten 2.0 litrelik TSI (+ 20 hp) motorlar yer alacak. 1.4 litrelik ünite hem 6 ileri manuel hem de 6 ileri oranlı DSG otomatik şanzıman ile sunulacakken, 2.0 litrelik ünite sadece 6 ileri oranlı DSG otomatik şanzıman ile alınabilecek. Yeni Sharan'ın dizel cephesinde ise 115 hp, 150 hp (+10 hp)ve 184 hp ( +7 hp) güç seçeneklerine sahip 2.0 litrelik dizel motor yer alıyor. 115 hp'lik versiyon sadece 6 ileri manuel şanzıman ile sunulacakken diğer iki güçlü seçenek hem 6 ileri manuel hem de 6 ileri oranlı DSG otomatik şanzıman ile alınabilecek. Ayrıca 140 hp'lik versiyonda manuel şanzıman ile birlikte 4MOTION adlı dört tekerlekten çekiş alternatifi mevcut olacak. 

Yeni Sharan'da Ocean ve Beach adlı iki adet özel seri de sunulacak. Nisan ayından itibaren Almanya'da siparişe açılacak olan yeni Sharan, Temmuz ayından itibaren Avrupa pazarında kullanıcılarına teslim edilmeye başlanacak. Yeni VW Sharan'ın detaylı resimlerine aşağıdaki galeri linkinden ulaşabilirsiniz.

Son Güncelleme : 18 Şubat 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo