YENİ 1.6 DİZEL OTOMATİK'E KAVUŞAN 2015 CİTROEN BERLİNGO'NUN DETAYLARI

Ototeknikveri     20 Şubat 2015 09:50

Citroen, makyaj ile güncellediği yeni Berlingo modelini, modern, neşeli ve ustaca olarak nitelendiriyor. Yeni Berlingo Cenevre'de sergilenecek.

YENİ 1.6 DİZEL OTOMATİK'E KAVUŞAN 2015 CİTROEN BERLİNGO'NUN DETAYLARI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İlk pazara sunulduğu 1996 yılından bu yana 2.9 milyon adetlik satış rakamına ulaşmayı başaran Citroen Berlingo, yenilenen yüzü ile ortaya çıktı. Modern görünümü ve müşteri beklentilerine pratik çözümler üretebilmesi ile öne çıkan Berlingo, hafif ticari amaçlı kullanıma uygun LCV ve aile kullanımına uygun Multispace olmak üzere iki farklı seçeneğe sahip. Makyaj ile birlikte yeniden konumlandırılmış ledli gündüz farlarına, yeni bir radyatör ızgarasına ve yeni ön tampona kavuşan Berlingo, bu sayede farklı bir yüz ifadesine sahip olmuş. Acier gri ve Moka kahverengi olmak üzere iki yeni gövde rengi seçeneği dah sunulmaya başlanan yeni Berlingo'nun Multispace seçeneğinde, bağımsız arka koltuklar, çılabilen arka yan camlar, daha rahat koltuklar ve daha konforlu süspansiyonlara yer verilirken, LCV versiyonda önde üç adet modüler koltuğa, QUAD ve LIBERIA adlı iki yeni koltuk döşemesine yer verilmeye başlanmış. Artık daha fazla kişiselleştirme imkanı sunan yeni Berlingo'da orta konsolda yer alan 7 inçlik multimedya sistemi, navigasyon özelliğinin yanında, cep telefonları ile de etkileşebilmesi ile öne çıkıyor. Kasım ayından itibaren Mirror Link adı verilen cep telefonu görüntüsünün multimedya ekranına aktarılması teknolojisine kavuşacak olan yeni Berlingo'da Active City Brake adlı şehiriçi aktif frenleme sisteminin yanında, ön park sensörü ve geri görüş kamerası gibi özelliklerde sunulmaya başlanıyor.

 

Motor gamı da makyaj ile birlikte elden geçirilen yeni Berlingo'da BlueHDi teknolojisine ahip dizel motorlar görev alıyor. Tamamı 1.6 litrelik dizel motorlardan oluşan beş farklı motor alternatifi sunan yeni Berlingo'nun bu seçeneklerinin güç çıkışı 75 hp, 100 hp ve 120 hp olarak değişiyor. 100 hp'lik versiyonda manuel şanzıman ile start-stop sitemi opsiyon olarak sunulurken, 120 hp'lik versiyonda bu donanım standart olarak mevcut. Yeni Berlingo'daki en önemli yenilik ise ETG6 adı verilen altı kademeli otomatik şanzımanın BlueHDi 100 S&S seçeneği ile birlikte sunulmaya başlanacak olması. Bu versiyon 4.2 litrelik tüketim ve 109 gr/km'lik emisyon değerine sahip. Ülkemizde de satış sunulması beklenen bu seçenek ile birlikte Citroen, bu segmentte otomatik şanzıman allternatifi sunan Volkswagen Caddy ve yeni Fiat Doblo gibi modellerle rekabet edebilecek. 

 

Yeni Citroen Berlingo'nun tüm motor gamı;

BlueHDi 75 manuel: 4,3l/100 km & 113gr CO2
BlueHDi 100 manuel: 4,3l/100 km & 113gr CO2
BlueHDi 100 S&S manuel: 4,1l/100 km & 109gr CO2
BlueHDi 100 S&S ETG6 otomatik: 4,2l/100 km & 109gr CO2
BlueHDi 120 S&S 6-kademeli manuel: 4,4l/100 km & 115gr CO2

 

Ayrıc yeni Citroen Berlingo'nun 67 hp güç ve 200 Nm tork değerine sahip bir de tam elektrikli seçeneği olacak. Bu seçenek 110 km/s maksimum hıza erişebilecek ve 170 km'lik bir menzile sahip olacak. 

Son Güncelleme : 20 Şubat 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo