YENİ VOLKSWAGEN PASSAT ALLTRACK'IN İLK BİLGİLERİ

Ototeknikveri     20 Şubat 2015 10:43

Volkswagen, Alltrack serisini Golf'ten sonra Passat'ta da sunmaya başlıyor. Hafif araziye uyumlu yeni Passat Alltrack, Cenevre'de sergilenecek.

YENİ VOLKSWAGEN PASSAT ALLTRACK'IN İLK BİLGİLERİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geçtiğimiz yılın sonlarında yeni jenerasyon Passat'ı sedan ve station karoserler ile yollara çıkaran Volkswagen aracın seçeneklerini genişletmeye devam ediyor. Cenevre Otomobil Fuarı öncesinde Passat Alltrack'ı resmi olarak duyuran Volkswagen'in ilerleyen dönem de yeni CC'yi de tanıtması bekleniyor. 2014'ün Ekim ayında yapılan Paris Otomobil Fuarı'nda kompakt segmentteki modeli Golf'ün üzerinde geliştirdiği Golf Alltrack'ı sergileyen Alman üretici bu akımı yeni Passat Alltrack ile devam ettiriyor. 27.5 mm arttırılan yerden yüksekliği, 4Motion adlı dört tekerlekten çekiş sistemi, karoser detayları, sürüş destek sistemlerine sahip off-road modu, 150 hp ile 240 hp arasında değişen kotor sçeenekleri, römork asistanı ve 2.200 kg'a ulaşan çekme kapasitesi ile dikkat çeken yeni Passat Alltrack, Eylül ayının sonundan itibaren Avrupa pazarındaki yerini alacak. 

 

Yeni Passat Alltrack'ın gövdesinde yaklaşm ve uzaklaşma açılarını daha başarılı hale getirebilmek adına yeni tamponlara yer verilmiş. Tekerlek çevrelerindeki plastik kaplamalar ve kapı altlarındaki detaylar ile arazi yeteneği vurgulanan araçta, paslanmaz çelik koruma plakaları ve gümüş renkli tavan rayları da yer alıyor. İç mekanında da sağlam ve dayanıklı görüntü elde edilebilmesi adına ufak değişikliklerin yapıldığı Passat Alltrack'da, 4 tekerlekten çekiş sistemi olan 4MOTION standart olarak sunuluyor. Sistem normal yol koşullarında motorun gücünü aracın ön tekerleklerine iletirken, daha fazla tutunmanın gerektiği hallerde, Haldex bağlantısı ile arka tekerleklere de güç iletilmesi sağlanıyor. Diferansiyel kilidi de gücü tutunan tekerleğe daha fazla gönderilerek aracın rahatça ilerlemesine katkı sağlıyor. Ayrıca aracın sürüş modu seçeneklerine eklenen “Off Road” seçeneği zorlu yol koşullardaki aracın daha fazla yola tutunabilmesini sağlamak adına gaz ve fren tepkilerini değiştirmesinin yanında, yokuşta kalkış ve eğimli yolda iniş sırasında sürücüye destek oluyor.

 

2.200 kg'lık ( 1.4 litrelik motorda 1.800 kg) çekme kapasitesi ile dikkat çeken Passat Alltrack'ta güçleri 150 hp ile 240 hp arasında değişen benzinli TSI ve dizel TDI motor alternatifleri sunuluyor. Benzinli seçenekler 150 hp güç üreten 1.4 litrelik ve 220 hp güç üreten 2.0 litrelik TSI motorlardan oluşuyor. Tamamı 2.0 litrelik ünitelerden oluşan dizel cephesinde ise güç seçenekleri 150 hp, 190 hp ve 240 hp olarak sıralanıyor. 220 hp'lik benzinli ve 240 hp'lik dizel motorlar, viraj içindeki tekerleklere fren uygulayarak stabiliteyi arttıran XDS+ sistemi ile birlikte sunuluyor. 150 hp'lik 1.4 TSI ve 2.0 TDI sadece 6 kademeli manuel şanzıman ile sunulurken diğer seçenekler 6 oranlı DSG otomatik şanzıman ile alınabiliyor. Yeni VW Passat Alltrack resimlerine aşağıdaki galeri linkinden ulaşabilirsiniz.

Son Güncelleme : 20 Şubat 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo