1.3 DİZEL OTOMATİK OPEL CORSA'NIN DETAYLARI

Ototeknikveri     22 Şubat 2015 08:28

Yeni Corsa'nın sınıfının en ekonomik modellerinden birisi olmasını sağlayan 1.3 CDTI ecoFLEX motor, Easytronic 3.0 vites ile A+ sınıfı verimlilik ve 100 km’de sadece 3.1 litre yakıt tüketimi vadediyor.

1.3 DİZEL OTOMATİK OPEL CORSA'NIN DETAYLARI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Opel Corsa yenilenen tasarımını dışında, oldukça tasarrflu hale gelen motor seçenekleri ile dikkat çekiyor. Start/Stop teknolojisi standart olarak sunulan 3 kapılı ve 95 hp gücündeki 1.3 CDTI ecoFlex motorlu Corsa, frenleme enerjisi kazanımı, düşük yuvarlanma direncine sahip lastikler ve Easytronic 3.0 şanzıman kombinasyonuyla 82 gram gibi oldukça düşük bir CO2 salınımına sahip. Yakıt tüketimininönemli oranda düşürülmesiyle karma tüketimde 100 km’de 3.1 litre yakıt tüketimine sahip olan yeni Corsa şu an piyasadaki en ekonomik Opel aracı olup aynı zamanda alınabilir en ekonomik dizel araçlardan biri olma özelliğine de sahip. Bu ekonomi şampiyonun satışı, Mart’tan itibaren Almanya’da başlayacak.

 

“Corsa’da bulunan otomatikleştirilmiş 5 ileri manuel şanzımanımız, fiyat endişesi olup otomatik vitesin konforundan mahrum kalmak istemeyen müşterilerimizin tam da aradığı şey,” diyor Opel grubu satış & satış sonrası başkan vekili Peter Christian Küspert. “Tutumlu dizel motorla kombine edildiğinde bu ufak araba tam bir verimlilik devine dönüşüyor. Bundan dolayı, bu araç hem şehiriçi kısa mesafelerde alışverişe gitmek için hem de uzun yolculuklar için biçilmiş kaftan.”


Ekonomik: 82 g/km CO2 salınımıyla beraber sadece 3.1 lt/100 km standart tüketim

Teknik olarak yenilenmiş dizel motor yeni nesil turboşarj kombinasyonuyla 70 kW/95 hp güç üretirken 1750-2500 devir arası verdiği 190 NM tork ise düşük devirlerdeki ivmelenmesiyle hem harika bir sürüş hem de inanılmaz bir sessizlik sağlıyor. Gerektiğinde çalışan bir su pompası ve değişken çalışan yağ pompası aracın düşük olan yakıt tüketimine ve karbondioksit emisyonuna katkı sağlıyor. Ayrıca özel geliştirilen düşük yuvarlanma direncine sahip lastikler ve Opel frenleme enerjisi geri kazanım sisteminin de önemli ölçüde katkısı var. Bu yeniliklerle 3 kapılı Corsa yeni Easytronic 3.0 şanzımanıyla 100 km’de sadece 3.1 litre yakıt tüketirken, kilometre başına 82 gram CO2 salınımı yapıyor. Manuel 5 ileri şanzımanlı(verimlilik sınıfı [EC] No. 715/2007 ye göre) versiyondan 3 gram daha az salınım yapan yeni Corsa böylece A+ verimlilik sınıfı için gerekli olan yeterliliği sağlıyor.


Easytronic 3.0: Yüksek konfor – düşük tüketim

5 ileri Easytronic 3.0 şanzıman daha hafif ve geleneksel otomatik şanzımana göre daha az sürtünmeye sahip. Buna otomatik şanzımanın avantajı ve manuel şanzımanın verimliliğinin kombinasyonu diyebiliriz. Easytronic 3.0 şanzıman küçük hacimli motorlarda en ekonomik sürüşü sağlamak için en verimli şekilde vites yükselterek tüketim değerlerini iyileştiriyor. Start/Stop teknolojisiyle kombine edlilmiş olan otomatikleştirilmiş şanzıman şehiriçi trafiğinde yakıt tasarrufunu bir adım öteye taşıyor.

 

Opel mühendisleri otomatikleştirilmiş şanzıman için özel bir dişli çark takımı geliştirdiler. Uzun vites oranlarına sahip 5 vitesli dişli takımı, motorun devrini olabildiğince düşük tutuyor ve gürültü seviyesini makul bir seviyeye getiriyor, örnek vermek gerekirse otoban sehayati esnasında kullanıcıya önemli oranda faydası dokunacak bir gelişme. Ayrıca Easytronic 3.0’ın ‘creep’ modu yavaş manevralarda otomatik şanzıman karakteristiği gösteriyor. Bu şanzımanın ani kalkış ve sportif ivmelenmeler için özel bir kalkış özelliği de mevcut.

 

Son jenerasyon Easytronic şanzıman düşük tepki süresi, hızlı ve pürüzsüz vites geçişleriyle oldukça etkileyici. Bu optimizasyonu mümkün kılan öğeler şunlar; yeni iticiler, geliştirilmiş sensör ve kontrol teknolojisi, tamamen yenilenmiş manuel vites kutusu. Otomatik moda ek olarak elektro-hidrolik iticiler, vites geçişi ve kavrama operasyonlarının üstesinden geliyor, Easytronic 3.0 vites kolunu, itme-çekme hareketleriyle manuel vites geçişi imkanını da sağlıyor.

Son Güncelleme : 22 Şubat 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo