AUDİ'NİN YENİ PROLOGUE AVANT KONSEPTİ

Ototeknikveri     25 Şubat 2015 09:02

Audi, Cenevre Otomobil Fuarı'nda, Prologue konsept serisini Avant versiyonu ile devam ettiriyor.

AUDİ'NİN YENİ PROLOGUE AVANT KONSEPTİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geçtiğimiz yıl yapılan Los Angeles Otomobil Fuarı'nda yeni modellerindekş tasarım anlayışından izler verecek Prologue konseptini sergileyen Audi, önümüzdeki ay yapılacak olan Cenevre Otomobil Fuarı'nda ise Prologue Avant adlı yeni bir konsepti tanıtacağını duyurdu. Avant felsefenin yeni yorumlanması olarak tabir edilen araç 5.11 metrelik uzunluk, 1.97 metrelik genişlik, 1.4 metrelik yükselik ve 3.04 metrelik aks mesafesi değerleri ile dikkat çekerken, Audi'nin önümüzdeki dönemde üreteceği station karoserli modellerin nasıl görünebileceği hakkında ipuçları veriyor. Matrix Lazer farları,sportif hava girişleri, geniş tek çerçeveli ızgarası, kaslı çamurlukları, alüminyum pencere çerçevelerine sahip kulpsuz kapıları, bagaj kapağına monte spoyleri, üç boyutlu arka lambaları ve 22 inç alaşım jantları ile dikkat çeken Audi Prologue Avant konsept'in kabinin de ise alüminyum, koyu renkli ahşap kaplamalar ve özel deri döşemeler ile yüksek kalite seviyesi yakalanmış.

 

Sade tasarım anlayışı ile şekillendirilen kabinde üç adet dokunmatik ekran yer alırken, hareket eden iki adet ayrılabilir OLED ekranlar, arka koltuk eğlence sistemini oluşturuyor. Dört adet bağımsız koltuğun yer aldığı aracın kaputunun altında ise, şebekeden şarj edilebilen plug-in hibrit sistem görev yapıyor. 353 hp güç üreten 3.0 litrelikTDI dizel motor, sekiz kademeli otomatik şanzımanda yer alan 136 hp güç üreten elektrik motoru ile birlikte aracın 455 hp güç ve 750 Nm tork değerlerine sahip olmasını sağlıyor.

 

Yüksek gücü sayesinde 0'dan 100 km/s ıza 5.1 saniyede ulaşabilen aracın maksimum hızı ise 250 km/s ile sınırlandırılmış. Ortalama 1.6 litrelik tüketim değeri açıklanan Audi Prologue Avant'ın ortalama karbondioksit emisyon değeri ise kilometrede 43 gram olarak veriliyor. 14.1 kWh'lık lityum iyon bataryaların yer aldığı araç bu sayede 54 km boyunca 0 emisyon ile seyredebiliyor. Yüksek gücü dizginlemek adına 20 inçlik fren disklerinin kullanıldığı araçta, tüm tekerleklerden yönlendirme (all-wheel-drive steering system) adı verilen ve arka tekerleklerinde dönüşlerde belirli bir açı ile yönlendirilmesini sağlayan sistem, daha başarılı yol tutuş adına görev alıyor. 

Son Güncelleme : 25 Şubat 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo