2015 HONDA JAZZ, YENİ 1.3 BENZİNLİ MOTOR İLE GELİYOR

Ototeknikveri     26 Şubat 2015 12:23

Yenilenen Honda Jazz, Cenevre Otomobil Fuarı'nda resmi olarak tanıtılacak. Yeni Jazz'da 1.3 litrelik yen bir benzinli motor görev yapacak.

2015 HONDA JAZZ, YENİ 1.3 BENZİNLİ MOTOR İLE GELİYOR
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Makyajlı CR-V ve yeni HR-V ile SUV segmentine iyice ağırlık veren Honda, tamamen yeni Jazz modeli ile de b segmenti hatchback liginde tekrar üst sıralara tırmanmayı hedefliyor. Bunun için aracın dış tasarımında, iç mekanında, boyutlarında ve motor gamında iyileştirmeler yapan Honda, araçta global b segmenti platformuna yer vermiş. Yeni Honda Connect bilgi eğlence sisteminin yanında bir dizi yeni güvenlik özelliklerini de standart olarak sunacak. Boyu öncüsüne öre 95 mm, aks mesafesi ise 30 mm uzayan yeni Jazz bu sayede daha geniş bir kullanım hacmi sunacak. Magic seats adı verilen arkaya doğru katlanabilen arka koltuk minderleri sistemine de sahip olan yeni Jazz'ın 354 litrelik bagaj hacmi 60:40 oranında katlanabilen arka koltukları ile 884 litreye ulaşabiliyor. Yenilenen ve öncüsüne göre daha hafif olan süspansiyon bileşenlerinin yanında yeni amortisörleri ve artan boyutları ile yeni Jazz, öncüsüne göre daha başarılı sürüş özellikleri vaad ediyor.

 

Yeni Honda Jazz ilk olarak Earth Dreams teknolojisi ile geliştirilen yeni 1.3 litrelik VTEC benzinli motor ile sunulacak. 6.000 devirde 102 hp güç üretecek bu yeni motor standart olarak 5 kademeli manuel şanzıman ile sunulacak. Araçta yarı otomatik CVT şanzıman da opsiyon olarak tercih edilebilecek. İlerleyen dönem de ise araçta 130 hp toplam güce ulaşan 1.5 litrelik benzinli motor ve bir elektrik motorundan oluşan hibrid sistemin de sunulması gündemde. Yeni Honda Jazz'da, akıllı hız yardım sistemi, şehir içi fren destek asistanı, ön çarpışma uyarı sistemi, trafik işaretleri tanıma sistemi, şeritten ayrılma uyarısı, trafik işaretleri tanıma sistemi ve uzun far asistanı gibi güvenlik özelliklerinin yanısıra, özel olarak geliştirilen gövde yapısı ile çarpışmalara karşı yolcuların güvenliğinin sağlanması hedefleniyor. Cenevre Otomobil Fuarı'nda resmi olarak tanıtılacak yeni Jazz, Avrupa pazarına yaz aylarında sunulmaya başlanacak.

Son Güncelleme : 26 Şubat 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo