VOLVO'NUN 2016 MODEL YILI YENİLİKLERİ

Ototeknikveri     26 Şubat 2015 09:12

Volvo, 2016 model yılı kapsamında yaptığı güncellemeler ile performans, verimlilik, kullanım kolaylığı ve temiz hava konularında iyileşmeler vaad ediyor.

VOLVO'NUN 2016 MODEL YILI YENİLİKLERİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volvo'nun 2016 model yılı yeniliklerinde, 4 silindirli Drive-E motorların tüm serilerde yer alması, yeni modelleri tamamlıyor ve güçlendiriyor. Yeni SUV modeli XC90’a sınıfının en iyisi olma iddiasını taşıyan benzinli ve dizel motorlar ekleyen İsveç'li üretici, yeni S60 Cross Country ve V60 Cross Country modelleri ile 60 serisini genişletiyor. 2016 yenilikleri kapsamında Volvo On Call uygulamasında önemli güncellemeler yer alırken, güncellenen CleanZone teknolojisi, Volvo markalı otomobillerin, iç mekan hava kalitesinde lider pozisyonunu daha da sağlamlaştırıyor. Bu yenilikleri ile birlikte, Volvo arabalar lüks araba pazarına performans, verimlilik, kullanım kolaylığı ve bir nefes temiz hava katıyor.

 

2013’den başlayarak, orta güçte 4 silindir bazlı güç aktarım mekanizmalarını (motor ve şanzıman) piyasaya sürmeye başlayan Volvo, 2015’de bir dizi yüksek ve düşük güçlü 4 silindir varyasyonları da model gamına ekleyecek. Volvo Cars Güç Aktarım Mekanizmalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael Fleiss yeni üretimleriyle ilgili şu açıklamaları yapıyor: “Volvo Cars için yeni bir çağın başlangıcındayız. Yeni güç aktarım mekanizmaları geliştirme programımıza gösterilen yoğun ilgi ve pozitif geridönüşler bizi heyecanlandırdı ve sevindirdi. 2015’te Drive-E serimize eklemeler yapacağız, motorlarda verimlilik ve performans açısından çeşitli iyileştirmeler tüketicileri bekliyor. Artık 4 silindirli bir İsveçli kalbi, yeni Volvo modellerimizde çarpıyor olacak. 2015’de aynı zamanda Volvo’nun Twin Engine teknolojisini de yepyeni XC90’da göreceğiz.” 

 

Yeni model yılının öne çıkan başlıklarından birisi de sınıfının lideri konumundaki benzinli ve dizel motorların XC90’a Drive-E güç aktarım mekanizmasının çıkışının bir parçası olarak eklenecek olması. 190 hp'lik 2.0 litrelik dizel motor 139 g/km emisyon ve 5.3 litre/100km yakıt tüketim oranları ile, 254 hp gücündeki 2.0 litrelik benzinli motor ise 7.5 l/100km (yakıt tüketim) ve 174 g/km (emisyon) oranları ile segmentinin liderleri konumundalar. Bu da Volvo Cars firmasının performans ve tasarruf dengesi konusundaki hassasiyetini bir kez daha kanıtlıyor. XC90 T8 Twin Engine varyasyonu da bunu gösteriyor. 

 

Yeni modeller

2015 yılında S60 Cross Country modelinin de güçlü stili ve performansı ile çıkışını göreceğiz. Geçen yıl da V60 Cross Country modeli portfolyoya eklenmişti. 

 

Yakıt tüketiminde sınıfının en iyisi  

Lüks araba segmentinde CO2 emisyonu ve motor boyutu küçültmede Drive-E motorları ile önemli bir konuma gelen Volvo Cars, sıfır emisyon hedefi ile ilgili yeni adımlar atmaya devam ediyor. Firma endüstrinin en iyi performansına sahip bir dizi yeni güç aktarım mekanizmasını piyasaya sürüyor.


Manuel vitesli V40 D2, 82 g/km emisyon değeri ile sınıfının en iyi performansını sunma iddiasını taşıyor. Avrupa standartlarının çoğunu karşılayan düşük emisyona sahip. S60 D2 manuel vites ise yine sınıfında lider olan 96 g/km değerini vaad ediyor. Aynı güç aktarım mekanizması V60’da 98 g/km gibi çok iyi bir rakamla başlıyor. Düşük yakıt tüketimi ve emisyon seviyeleri XC60 D4 AWD’de görülebiliyor. Emisyonda %12 düşüş var. D5 2.4 AWD otomatik ise sadece 149 g/km emisyona sahip.

 

Sensus - Volvo On Call sistemi

Sensus’un en çok takdir gören özelliği Volvo On Call sistemi. Sistem Volvo sürücülerine akıllı telefonlarına yükleyecekleri uygulama aracılığı ile arabalarına ulaşma olanağı sunuyor. Kilitleme, kilit açma, yakıt seviyelerini kontrol etme, önceden ısıtma/soğutma, arabanın yerini bulma ve kilometre kontrolü fonksiyonları sistemde yer alıyor. 2015 yılı için Volvo On Call güncellenecek, yeni bir grafik arayüz eklenecek, sistemde bildirimler, gelişmiş fonksiyonlar, Android Wear, Apple Watch, iPad desteği ve Windows Phone için Cortana sesli kontrol desteği sistemde yer alacak.

 

CleanZone: Bir nefes temiz hava

1990’ların ortalarından beri Volvo Cars dışarıdaki hava kirletici etmenlerin kabin içerisine sızmasını engelleyecek inovatif çözümler üzerinde çalışıyordu. Volvo’nun ödüllü kabin içi hava kontrolü sistemi dünya standartlarında hava filtreleme sağlıyor. Polen ve partikülleri filtre etmesinin yanı sıra, içeri giren hava karbon monoksitten, nitröz oksit ve hidrokarbonlardan da arıtılıyor. Volvo’nun iç mekan hava kalitesine yenilikçi yaklaşımı CleanZone diğer hiçbir otomobil üreticisinde olmayan seviyede kokulardan ve hava kirliliğinden arınmış bir ortam sunuyor.

Son Güncelleme : 26 Şubat 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo