YENİ FORD MONDEO'NUN KONFOR, KULLANIŞLILIK VE GÜVENLİK TEKNOLOJİLERİ

Ototeknikveri     01 Mart 2015 04:47

Yeni nesil Ford Mondeo, ayarlanabilir led farları, park destek sistemi, şişebilen arka koltuk eminyet kemerleri, yeni arka süspansiyonu ve sessizliği ile dikkat çekiyor.

YENİ FORD MONDEO'NUN KONFOR, KULLANIŞLILIK VE GÜVENLİK TEKNOLOJİLERİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Mondeo, Ford Avrupa’nın ayalanabilir LED far teknolojisini de sürücülerle buluşturuyor. Ayarlanabilir ön aydınlatma sistemi ile sürücünün çevre görüşü arttırılıyor. Yeni Mondeo aktif park asistanı ve dikey park sistemlerinin gelişmiş bir versiyonunu kullanıyor. Sürücüler bu sistemlerle diğer araçlara çok yakın mesafede, düzgün bir şekilde paralel park edebiliyor ve bunu yaparken işin çoğunu sürücüye bırakmadan Mondeo otomatik hallediyor. Bu özellik otoparktan çıkarken de yardımcı olan ek bir sistemle destekleniyor. Paralel park alanlarından çıkarken sürücüler bu sistem sayesinde herhangi bir görüş sorunu, kaza, çarpma, vurma yaşamadan dar park alanlarından rahatlıkla çıkabiliyor. Sistem bu esnada görüntülü ve sesli bildirimlerle sürücüye yardımcı oluyor.

 

Ford’un sektörde bir ilk olan şişirilebilir arka koltuk emniyet kemeri teknolojisi yeni Mondeo ile birlikte Avrupa’da ilk çıkışını yapacak. Bir kaza durumunda bu emniyet kemerleri beş kat büyüyerek sıradan emniyet kemerlerinden çok daha fazla güvenlik sağlıyor. Mondeo sınıfında bir ilk olan hafızalı direksiyon mili, multi-contour masajlı koltuklar ve SYNC 2 sesli komut sistemiyle de kullanıcılara büyük konfor ve kullanışlılık sunuyor.

 

Segmentte yine bir ilk olan MyKey teknolojisi de, araç sahiplerinin özellikle genç sürücüleri varsa, telefon çağrılarını durduran, hız limitini ayarlayan, aracın güvenlik ve yardım sistemlerinin devre dışı bırakılmasını engelleyen, ses sisteminin maksimum sesini azaltan, emniyet kemeri takmayı zorunlu kılan çeşitli ayarlar yapmalarına olanak veriyor.

 

Üstün gelişmişlik, tasarım ve kalite
İntegral link arka süspansiyon sürüş esnasındaki gürültünün azaltılmasına arkada 3 desibel, önde 2 desibel kadar katkı sağlıyor. Gürültü azaltımı aracın gövde altı, ön ve arka kapılar gibi diğer yerlerinde kullanılan ses azaltıcı materyaller ile destekleniyor. Rüzgar sesi de %8 azaltılmış. Bu kadar sessiz çalışma daha önce sadece premium segmentteki araçlarda görülebiliyordu. Mondeo, bugüne kadarki en iyi kalite ve işçiliği, rafine, elegan, sportif bir iç ve dış tasarımı, iyi donanımları ve yüksek ergonomi ve konforu bir arada sunuyor. 

 

Ford’un İspanya Valensiya’daki son model, teknoloji harikası fabrikasında üretilen yeni Mondeo alçak tavan çizgisi ve wagon gövde tarzı için panoramik tavan camı ile bir spor coupe görünümü verecek. Yan profil görsel bir hafiflik hissi vermek üzere tasarlandı, trapezoid ön panjurlar, yeni kaput ve ince görünümlü far tasarımı şıklığı tamamlıyor. 

 

İçeride, Mondeo sürücüleri dijital analog bir kontrol paneli ile karşılanıyor, keskin hatlı, şık orta konsol tasarımı sportif ve modern bir hava katıyor. Başkan Yardımcısı Joe Bakaj yeni Mondeo ile ilgili değerlendirmesinde şunları söylüyor: “4 kapılı, 5 kapılı ve wagon modellerde göz alıcı tasarım ve kalite ve bir hibrit araçta ilk kez sunulan motor menzili ile Mondeo daha önce hiç bu kadar çekici olmamıştı.”

Son Güncelleme : 02 Mart 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo