YENİ 2015 CİTROEN C4'ÜN MAKYAJ OPERASYONUNUN DETAYLARI

Ototeknikveri     01 Mart 2015 08:17

Citroen, tarafından makyaj ile güncellenen C4, yeni nesil motorlar ile yüksek performans ve düşük tüketim, yeni güvenlik teknolojileri, daha fazla konfor ve daha şık bir tasarım sunuyor.

YENİ 2015 CİTROEN C4'ÜN MAKYAJ OPERASYONUNUN DETAYLARI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Citroen C4 serisi 2015 yılı içerisinde güncellenerek bahar aylarında Avrupa’da satışa sunulacak. Güncellemeler bir dizi yeni faydalı teknolojiyi ve iki PureTech benzinli ve üç BlueHDi dizel ünitelerden oluşan son jenerasyon motorları içeriyor. 2010’da piyasaya çıkartılan ve Fransa’daki Mulhouse fabrikasında 450,000 adet üretilen ikinci jenerasyon Citroen C4, 2015 yılında bir dizi yeni faydalı teknoloji veson model motorlarla güncelleniyor. Segmentinde konfor standartını belirleyen modellerden olan Citroen C4 ,kompakt bir hatchback araç ve elegan bir tasarım, çok yönlü bir konfor ve seçkin bir sürüş keyfi sunuyor. Tüm bu özellikler Citroen markasının yaratıcılığının ve teknolojik know-how birikiminin yansıması.

 

Yeni Citroen C4 serisi, 2015 bahar aylarında Avrupa’da satışa sunulacak ve şu özellikleri içerecek:
•    3D efektli arka ışıklar, LED lambalar ve bir dizi yeni teknoloji ile baştan aşağı güncellenmiş aydınlatma sistemi.
•    Yeni döşeme materyalleri ve yönetim panelinde merkezi olarak yerleştirilmiş 7” dokunmatik ekran.
•    Konfor standart akustik özelliklerle arttırıldı, ön koltuğa opsiyonel masaj özelliği eklendi, elektrikli panjurlu panoramik tavan eklendi. Citroen C4 aynı zamanda 2.61 aks açıklığı ile oldukça geniş ve ferah, katlanabilen arka koltuklar ve 408 litre bagaj hacmi segmentteki standartları yeniden belirliyor. 
•    Eller serbest giriş ve başlatma, yeni 7” dokunmatik ekrandan kontrol edilen medya oynatma fonksiyonları ve navigasyon. Yokuş kalkış desteği, akıllı çekiş sistemi ve kör nokta uyarı sistemi gibi sürücü asistan sistemleri ve benzeri yeni teknolojiler.
•    Yakıt tasarrufu ve sürüş kolaylığı getiren son jenerasyon motorlar. 3 silindirli PureTech benzinli motorlar ve BlueHDi dizel motorlar Euro 6 standartlarına uygun.

 

TASARIM
Yeni Citroen C4 krom logo şeridi, farlar ile çıkıntılı kaput kavisini yan tarafta birbirine bağlıyor ve bu şık krom şerit sayesinde Citroen tarzı uzaktan anında tanınıyor. Parlak siyah zemin üzerine iki adet 3D krom finiş modüllü yeni farlar da yeni Citroen C4 serisine farklı bir görünüm kazandırıyor. LED ışıklar ince çizgileriyle çamurluklara doğru uzanıyor ve özgün bir aydınlatma tarzı sağlıyor. 3D efektli arka lambalar geniş arka kapakta kesin hatlı ve şık bir görünüm veriyor. Ön ve arka tamponlardaki krom dokunuşlar ve izolasyon şeritleri, ayrıca yeni 17” Miami alaşım jantlar aracın premium görünüşünü daha da pekiştiriyor. Yeni Citroen C4, 9 renk seçeneğiyle geliyor ve bu renklerden ikisi (Platinum Grey ve Spirit Grey gri tonları) ilk kez kullanılıyor.

MODERN İÇ MEKAN
İç mekanda yeni Citroen C4 modern, düzenli ve sade bir yönetim paneli ile geliyor. Panel 7” dokunmatik ekran içeriyor. Koltuklar konforlu bir yolculuk sağlıyor ve siyah/gri Rayados kumaşı ve gri Liberal kumaşı da dahil farklı döşeme seçenekleriyle geliyor. Citroen C4’ün iç mekanı oldukça lüks; segmentte bugüne dek kullanılmış en iyi materyaller, yumuşak deri yönetim paneli, tavan döşemesinde jarse, direksiyonda, havalandırmada ve viteste krom dokunuşlar konforu ve lüksü pekiştiriyor.

 

KONFOR
Yeni Citroen C4 sürücüye ve yolculara konfor, huzur ve özgün bir seyahat deneyimi sunmak üzere özenle tasarlanmış. 

 

STRESSİZ SÜRÜŞ
Yeni Citroen C4, başarılı yol tutuşu ve kolay kullanım özellikleri sergiliyor, aynı zamanda güvenli ve stressiz bir sürüş deneyimi yaşatıyor. MacPherson tipi ön süspansiyon, esnek enine kiriş ve elektrohidrolik direksiyon gibi teknolojiler Citroen’in know-how birikimini kanıtlıyor ve kullanışlılık ve konforda yüksek standartlar sağlıyor. Yeni Citroen C4 aynı zamanda acil manevralarda ya da riskli yol koşullarında, hızlı tepkilere ve sarsıntısız yani konforlu bir sürüşe sahip. Elektronik fren gücü dağıtım sistemi, acil fren asistanı ve akıllı çekiş kontrolü ESP gibi sürücüye yardımcı teknolojiler aracın iyi dengelenmiş yol tutuşuna katkı sağlıyor.

 

KABİNDE KONFOR
Yeni Citroen C4 keyifli ve akıcı bir süürş deneyimi vaad ediyor. Bu deneyime katkı sağlayan bazı özellikler ise şöyle;
•    Masaj özellikle, ayrıntılı ayarlar yapılabilen rahat koltuklar. Özellikle şöför koltuğunda ekstra konfor.
•    En üst noktasında 27° görüş açılı ön cam 
•    1.3 m2 geniş ve panoramik tavan camı. Elektronik perdeli ve iç mekanı bolca aydınlatan tasarım. 
•   Mükemmel akustik; Citroen C4 bu alanda standartları yeniden belirliyor, sesler kaynağına yakın noktada absorbe edilip azaltılıyor. Ön camda ses geçirmez film, motorda ses absorbe edici materyaller, gövdede ve kapılarda ses izolasyonu. 
•   Yüksek performans ses sistemi, ses mekansallaştırma özelliği, DENON hi-fi sistemi ve dijital amplifikatör, arkada küçük hoparlörler ve subwooferlar. 
•    Tüm kontrollerin kolay ulaşılabilir olduğu bir sürüş pozisyonu, 230V soket ve arkada flaşör.

 

GENİŞ ALAN VE ESNEK KULLANIM 
Yeni Citroen C4 geniş ve ferah bir alan, esneklik ve kullanışlılık sunuyor. Araç bolca alan sunuyor, 2.61m aks açıklığı ve arka koltukta 1.45m hareket alanı konfor getiriyor. Yeni Citroen C4’ün boyutları değişmedi, 4.33 m uzunluk, 1.79 m genişlik ve 1.49 m yükseklik standart. Bagaj hacmi 408 litre ve kategorisinin en yüksek kapasitelerinden birisi. Bütün bu geniş alan kolayca ve esnek bir biçimde kullanılabiliyor.


 
Yeni Citroen C4, cömert depolama olanakları sunuyor. Araçta devasa bir torpido gözü, 1.5 litrelik şişe alabilen kapı panelleri, ön koltukların altında çekmeceler, yönetim panelinin altında ve ön kolçağın altında depolama alanları bulunmakta. Ayrıca katlanabilen koltuklar sayesinde ekstra alan açılabiliyor, aracın tasarımı uzun objelerin rahatlıkla sığdırılabilmesine olanak veriyor.

TEKNOLOJİLER
Yeni Citroen C4 günlük hayatı daha zevkli, basit ve kolay yapan bir dizi yenilikçi teknoloji kullanıyor. Örneklerden birisi 7” dokunmatik ekran. Yönetim panelinin görünüşünü modernleştirmenin yanı sıra bu yeni ekranlar şu özelliklere sahip;
•    Dokunmatik ekranlı navigasyon sistemi haritaları, hız limitlerini, trafik koşullarını görüntülüyor ve yakıt tasarrufu açısından en iyi rotaları öneriyor
•    Radyo, müzik dosyaları, araca bağlanan taşınabilir cihazlardaki medya dosyaları oynatılabiliyor
•    Akıllı telefonlar sisteme bağlanarak hands-free özellikler ve Bluetooth kullanılabiliyor, rehbere ulaşılabiliyor ve çağrı yönetimi yapılabiliyor.
•    Araç ile ilgili ayarlar ekrandan yapılabiliyor.

 

KOLAY VE GÜVENLİ SÜRÜŞ SAĞLAYAN TEKNOLOJİLER
Sürüşü daha kolay ve güvenli yapan akıllı teknolojiler şunları içeriyor:
•    Anahtarsız giriş ve çalıştırma, elektronik anahtar halen şöförün cebindeyken aracın kilidinin açılıp çalıştırılabilmesini sağlıyor. 
•   Akıllı çekiş kontrolü (Intelligent Traction Control) kaygan ve kötü yol koşullarında daha iyi bir yol tutuşu sağlıyor, yol koşullarını tespit ederek çekişi kontrol ediyor. Zorlu koşullarda akıllı çekiş kontrolü ASR (kayma önleyici) sisteminin yerine geçiyor ve tekerleklere gelen gücü arttırarak çekişi maksimize ediyor, aracın doğru yönde gitmesini, yoldan çıkmamasını sağlıyor.
•    Hill Start Assist yokuşta kalkış sistemi, elektronik park freni ile iki saniye boyunca aracı sabit tutarak %3 oranındaki rampalarda kolay kalkış sağlıyor.
•    Statik viraj aydınlatmalı ön sis lambaları keskin köşelerde, virajlarda ekstra ışık sağlayarak görüşü ve güvenliği arttırıyor. Bu ışıklar dönüş sinyali aktive olduğunda ya da tekerleklerin dönüş açısı 60° düzeyine ulaştığında devreye giriyor. Işıklar aracın her yanında 75° açıyla aydınlatma sağlıyor.
•    Lane Departure Warning System (LDWS); şerit kontrol sistemi otoyollarda sürücüye ekstra güvenlik sağlıyor. Ön tampondaki sensörler aracılığıyla sistem yoldaki çizgileri okuyor ve araç şeritten çıktığında sürücüyü uyarıyor. Sistem 80 km/s'nin üzerindeki hızlarda kullanılabiliyor ve istenirse devre dışı bırakılabiliyor. Eğer araç bir şeritten çıkarsa ve dönüş sinyali yakılmazsa sürücü koltuktaki iki vibrasyonlu mekanizma tarafından uyarılıyor. 
•    Ultrasonic Blind Spot Monitoring System adlı kör nokta uyarı sistemi ise görüşü arttırıyor. Aracın arkasında ya da yanında sürücünün göremeyeceği bir noktada bir taşıt varsa sistem sürücüyü uyarıyor. Ön ve arkadaki dört sensörle çalışan sistem 16 km/s ile 112 km/s arası hızlarda aktive oluyor. Sistem bölgeyi tarayarak arka tamponun 5 m, aracın yan tarafının 3.5 m çapında çevresini algılayabiliyor. 

Son Güncelleme : 01 Mart 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo