YENİ RENAULT KADJAR, CENEVRE'DE

Ototeknikveri     03 Mart 2015 10:18

Renault, Cenevre Otomobil Fuarı’nda Kadjar’ın dünya prömiyerini gerçekleştiriyor.

YENİ RENAULT KADJAR, CENEVRE'DE
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Renault, dinamizmi, gücü ve kuvveti temsil eden yepyeni bir tasarımla C-segment crossover pazarında iddialı bir duruş sergiliyor. Lansman rengi olan Alev Kırmızısı ile Renault Kadjar, pazara yepyeni bir soluk getirmek için baştan çıkarıcı gücünü kullanıyor. Kadjar; SUV, Sport Tourer ve lüks segment modellerin en iyi özelliklerini, arazi ve şehir içi kullanım için bir araya getiriyor. 4x4 ve 4x2 versiyonları bulunan Kadjar, zorlu yol koşullarında çekişi artıran Extended Grip sistemine sahip. Renault Kadjar günlük kullanımı kolaylaştıran bir dizi sürüş yardımcısı ile donatıldı. Buna ‘eller-serbest’ park etme ve şehir ortamında kolay park imkanı sağlayan geri görüş kamerası ve yakıt tasarrufu sağlayan Stop & Start Sistemi de dahil. Kadjar, sezgisel ve kişiselleştirilebilir bağlantı imkanı veren Renault R-Link 2 multimedya sistemi ile donatıldı. Akıllı ve sezgisel grafiklere sahip ara yüz ise tıkla-ve-sürükle ikonları, kaydırma ve zumlama işlevleri sayesinde tablet dünyasını anımsatıyor. 7 inçlik ekranla sunulan R-Link 2 sistemi navigasyonu, telefonu, uygulamaları ve radyoyu kontrol etmek için ses tanıma sistemini bünyesinde barındırıyor.

 

Kadjar, bünyesinde eksiksiz güvenlik özellikleri de barındırıyor: LED ‘Pure Vision’ modülü, viraj sis lambaları, Aktif Acil Durum Frenleme Sistemi (AEBS), Şerit Takip Sistemi, Kör Nokta Uyarısı, Easy Park Assist (Kolay Park Desteği), Geri görüş kamerası, Yokuş Kalkış Desteği…

 

Renault’nun yeni crossover’ı üstün sürüş zevkini düşük yakıt tüketimiyle birleştiren downsizing teknolojisine sahip Energy serisi motorlarla donatıldı. Kadjar’daki bütün motorlar Stop&Start ve frenleme enerjisi depolama sistemi ile donatıldı.

 

Kadjar’da iki dizel ve bir benzinli motor seçeneği mevcut: Renault-Nissan İttifakı’nın en çok satan motoru olan Energy dCi 110, emisyon değerleri (CO2 emisyonu: 99g/km) ve karma NEDC döngüsündeki yakıt tüketimi (3.8 litre/100km) bakımından Kadjar’ı segmentin en üst noktasına yerleştiriyor. Altı vitesli düz vites kutusuyla birlikte kullanılan Energy dCi 110 aynı zamanda altı vitesli otomatik EDC vites kutusu ile de sunuluyor. Kadjar’ın hem iki hem de dört tekerlekten çekişli versiyonlarında yer alan Energy dCi 130 motoru Renault’nun Formula 1’de edindiği deneyimleri bünyesinde barındırıyor. Bu motor altı vitesli düz vites kutusu ile birlikte kullanılıyor. Kadjar’da altı vitesli düz vites kutusuna sahip Energy TCe 130 benzinli motor da yer alıyor.

 

Cenevre Otomobil Fuarı’nda Kadjar’ın X-Mod ve Bose® versiyonları sergileniyor. Kadjar Bose® sportif zarafeti eşsiz akustik bir deneyimle bir araya getirerek sıra dışılığı ve sürüş zevkini başka bir boyuta taşıyor. Kadjar Bose®’de tam LED lambalar, parlak siyah dış dikiz aynası muhafazaları, 19-inçlik elmas efektli alaşımlı jantlar, çamurluklarda Bose® arması ve kapı eşiklerinde logo yer alıyor. Bose® audio sistemi otomobilin iç mekanını adeta bir konser salonuna dönüştürüyor. X-Mod versiyonu ise Zen ekipman düzeyini temel alıyor. Kadjar X-Mod tavan barları, Mineral Grisi ve 17 inçlik özel jantlarla sunuluyor. Ön kapı eşiklerindeki Kadjar armaları otomobilin sıra dışı stiline katkı sağlıyor. İç mekânda ise özel döşeme, kapı kolları ve ön panel kaplaması Kadjar X-Mod’un cesur kişiliğini ön plana çıkaracak biçimde dikişlere sahip.

 

Yeni Renault Kadjar'ın Cenevre görüntülerine aşağıdaki galeri linkinden ulaşabilirsiniz.

Son Güncelleme : 03 Mart 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo