AUDİ'NİN BMW İ8'E CEVABI; R8 E-TRON

Ototeknikveri     04 Mart 2015 06:58

Audi'nin elektrikli araç konusunda ulaştığı son noktayı göstere, R8 e-tron pazara sunulduğunda BMW i8 ile mücadele verecek.

AUDİ'NİN BMW İ8'E CEVABI; R8 E-TRON
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İkinci nesil Audi R8, iki modelin daha temelini oluşturuyor. Audi, yüksek-performanslı elektrikli spor aracı olan R8 e-tron’da önemli mühendislik geliştirmeleri yaptı. Aracın en son geçirdiği evrimde ve yeni seri modellerde karma malzemeli Audi Space Frame kullanılacak. Destekleyici yapı bagaj bölmesini de kapsayan CFRP (karbon fiber güçlendirilmiş plastik) arka kesit modülü tarafından geliştirilmiş. CFRP bagaj bölümünün duvarları oluklu yapılmış. Böylece arkadan çarpışma durumunda düşürülmüş malzeme ağırlığına rağmen daha fazla enerji absorbe edilebilmekte. Dış kabukta ve tekerlek üzerinde hedeflenen modifikasyonlar sayesinde Audi R8 e-tron’ın aerodinamik sürüklenme katsayısı cd=0,28 değerine ulaşmakta. Performans ve menzil açısından araç tamamen yeni boyutlara giriyor.

 

Uzun T-şeklindeki batarya yapısal olarak aracın yolcu kabinin arkasına, orta tünele optimize bir şekilde entegre edilmiş bu da ağırlık merkezini aşağı çekerek R8 e-tron’un dinamiklerini olumlu yönde etkiliyor. Audi yeni geliştirilmiş lityum iyon teknolojisine sahip yalnız elektrikte çalışan araçlar için özel olarak tasarlanan yüksek-voltajlı bataryalarını kendisi üretmekte. İlk kullanılan pil üretim teknolojisine kıyasla batarya kapasitesi 49 kW-saat’ten ortalama 92 kW-saat’e ulaştı. Bu işlem yapılırken batarya paketinin değişmesine gerek kalmadı.

 

R8 e-tron eski modelinin 215 kilometrelik menzili yerine 450 kilometrelik menzile sahip ve araca yapılan diğer modifikasyonlar ile birlikte aracın enerji yoğunluğu 84 Wh/kg’dan 154 Wh/kg’a çıktı. Elektrikle çalışan yüksek performanslı bir spor araba olan yeni R8 e-tron, üzerinde hazır olarak bulunan, bataryaları doğru akım ve alternatif akımla şarj etmeye yarayan özel şarj sistemi (Combined Charging System "CCS") ile birlikte sunulmakta. Bu sistemi kullanarak aracı 2 saatten kısa bir sürede tamamen şarj etmek mümkün.

 

Aracın gücü iki katına çıkarak 231 hp'ye, maksimum torku da iki katına çıkarak 460 Nm’ye (339.3 lb-ft) ulaşmakta. R8 e-tron 0-100 km/s ivmelenmesini 3.9 saniyede tamamlarken elektronik olarak limitlemiş olan maksimum hızı ise 210 km/s veya 250 km/s. Akıllı enerji yönetimi ve elektromekanik fren sistemi yüksek oranda enerji kazanımını mümkün kılmakta. Hedeflenen tekerleğe tork yönlendirme sayesinde (ihtiyaç anında arka tekerleklerdeki güç aktarımını dağıtarak) maksimum stabilite ve dinamizm sağlamakta.

 

Audi, yüksek performanslı elektrikli spor aracını ilk etapta bir mobil yüksek teknoloji laboratuvarı olarak kullanmakta. Bu yüzden, R8 e-trondan elde edilen bulgular sedan karakterli bir araç yaratmaya yardımcı oluyor. Müşteri talebi üzerine  elektrikle çalışan bir spor araba olan R8 e-tron üstün el yapımı kalitesiyle 2015 yılında siparişe hazır olacak. Yeni Audi R8 e-tron'un detaylı resimlerine aşağıdaki galeri linkinden ulaşabilirsiniz.

Son Güncelleme : 04 Mart 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo