YENİ 2016 RANGE ROVER EVOQUE'NİN TÜM DETAYLARI

Ototeknikveri     05 Mart 2015 09:57

Land Rover, makyaj ile güncellediği Range Rover Evoque modelinin tüm ayrıntılarını Cenevre Otomobil Fuarı'nda açığa çıkarttı.

YENİ 2016 RANGE ROVER EVOQUE'NİN TÜM DETAYLARI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2016 model Range Rover Evoque Mart ayının ilk yarısı boyunca sürecek Cenevre Otomobil Fuarı’nda tüketiciyle ilk kez buluşuyor. Çığır açan dış tasarımı daha da özel ve çekici görünüş için iyileştirilen yeni Evoque, bugüne kadarki en tasarruflu Land Rover olması ile öne çıkıyor: Yeni Ingenium dizel motorlar sınıfının en iyi CO2 emisyonlarını sunuyor (109 gr/km), yakıt tüketimi ise 100 km’de 4.2 litre. Sektöre öncülük edecek emisyon değerleri ve genişletilmiş servis aralıkları düşük işletim maliyetine katkı sunuyor.


-  2016 Evoque şimdi kendisinden önceki çok satan orijinalinden %18 daha tasarruflu. 
-  Full-LED uyumlanabilir far teknolojisi kullanan ilk Jaguar Land Rover araç.
- 5 farklı döşeme ve donanım seçeneği, 15 farklı aksesuar paketi tüketicilere Evoque arabalarını ayrıntılı bir şekilde kişiselleştirme şansı veriyor. 


Land Rover en hızlı satan modeli Range Rover Evoque’u güçlendirdi. Lüks kompakt SUV şimdi bir dizi yeni tasarım özellikleri ve teknolojiler ile pazardaki lider konumunu sağlamlaştırıyor. Range Rover Evoque’un modern dış cephe tasarımı özenle seçilmiş bir dizi revizyon ile daha da geliştirildi. Bu güncellemeler yeni bir ön tamponu, iki yeni ızgara tasarımını, tamamen LED farları ve üç yepyeni alüminyum jant tasarımını içeriyor. Bu değişiklikler Evoque’un benzersiz tasarımını geniş bir tüketici kitlesine ulaştıracak.


İç mekan değişiklikleri yeni koltuklar ve kapı kasalarını, 8” dokunmatik ekranlı yeni infotainment sistemini ve Lunar Ice, Vintage Tan ve Dark Cherry (sadece Autobiography modelinde) gibi Evoque’un cesur mimari formunu pekiştiren yeni renk tonlarını içeriyor.


Land Rover’ın ileri seviye yeni dizel motoru da Evoque ile birlikte çıkış yapıyor. Yeni EU6 standartlarına uyumlu 4 silindirli Ingenium motor, arabaya sınıfına öncülük edecek nitelikte bir performans ve verimlilik kombinasyonu getiriyor. İleri teknoloji yeni motor tamamen İngiltere’de tasarlanmış ve üretilmiş. Motor 180 hp güç sağlıyor, 100 km’de 4.2 litre yakıt tüketiyor ve km başına 109 gram gibi düşük bir CO2 emisyonu var. Bu da sınıfının lideri Evoque’u bugüne kadar üretilmiş en tasarruflu Land Rover yapıyor. Tüketiciler Evoque ile bazı pazarlarda 3 yılda yaklaşık 5 bin Euro tasarruf edebiliyor. 


Land Rover Tasarım Direktörü ve Kreatif Şefi Gerry McGovern yeni Evoque ile ilgili şunları söylüyor: “Range Rover Evoque lüks kompakt SUV sektörünü dünya çapında yoğun ilgi ve satış başarısıyla domine etti. Karşılaştığımız en ciddi zorluk Evoque tasarımını onun özgün karakterini bozmadan yenilemekti.”

Dış cephe tasarımı
Lüks kompakt SUV Evoque’un çekici tasarımı en önemli özelliklerinden birisi. LED sis lambaları ve daha geniş çekme halatı bağlantı halkası kapağı yeni ön tampon tasarımını geliştiriyor. Büyütülmüş hava girişleri arabanın spor karakterini pekiştiriyor ve Evoque’un yoldaki duruşunu güçlendiriyor. İki yeni ön panjur tasarımı lüks finiş seçenekleri ile mevcut. Evoque’un standart ön panjuru iki yatay bar ve bir ince aralıklı ızgara ile ayırt ediliyor. Dinamik yan ürünler altıgen bir tasarıma sahip ve çıkıntılı ızgara bölgesi arabanın performans odaklı karakterine ve sportif yan ürünlere uyum sağlıyor.


2016 model Evoque full-LED adaptif farlara sahip ilk Jaguar Land Rover ürünü olacak. Bu farlar gece üstün bir görüş sağlıyor. Kullanılan ileri teknoloji Evoque’un dramatik dış cephesi ile uyumlu görünüşe sahip imza farları ve arka lamba tasarımını oluştururken en önemli nokta olmuş. Gösterge fonksiyonu da güvenliği arttıran ve arabanın alımlı görünüşünü pekiştiren LED gündüz sürüş lambalarına eklenmiş. LED teknolojisinin bir getirisi olarak enerji tasarruflu lambalar Evoque’daki elektrik ihtiyacını azaltıyor. 


Öte yandan, daha önce sadece coupé modellerde yer alan özgün kaput çıkışları da Evoque’un HSE Dynamic ve Autobiography model varyasyonlarında yer aldı. Bu sayede bir coupé arabanın spor karakteri Evoque’un esnek tarzına katkıda bulunuyor. Yeni arka rüzgarlık daha geniş ve daha ince bir LED stop lambası içeriyor. Göz alıcı yeni tavan tasarımına 3G anten eklenmiş, böylece cep telefonu sinyali geliştiriliyor. 


İki farklı finiş seçeneğine sahip üç yepyeni alüminyum jant tasarımı, Dynamic ya da standart gövde kiti seçeneği ve tavan tasarımı ile kontrast geniş dış cephe renk paleti sayesinde tüketicilerin Evoque arabalarını kişiselleştirme imkanları şimdi neredeyse sınırsız. 

İç mekan tasarımı
Yeniden tasarlanmış enstrüman paneli ile kombine yeni koltuklar ve kapı kasaları tüm iç mekana sofistike bir ambiyans kazandırıyor. Yeni lüks yumuşak dokunuşlu materyaller şimdiye kadarki en geniş seçenek yelpazesi ile kaliteyi yükseltiyor. Standart modeller tekstil dokuma Ebony kumaş ve 6 ayrı ayara sahip koltuklar ile gelirken, amiral gemisi modeller sınıfında tek 14 ayarlı elektrikli masaj özellikli koltuklar (opsiyonel) ile geliyor. Evoque müşterileri ikisi yeni 13 farklı renk arasından seçim yapabiliyor. Lunar Ice ve Vintage Tan yeni renkler. Araba sahibi tarafından ayarlanabilen iç mekan ambiyans aydınlatması iç mekanda hoş bir görsellik yaratıyor. 


Yeni motorlar 
Yeni alüminyum Ingenium dizel motor sınıf lideri seviyesinde verimliliği 2016 model Range Rover Evoque’a taşıyor ve onu bugüne kadarki en tasarruflu Land Rover yapıyor. Yeni motorlar şirketin İngiltere West Midlands’deki ileri teknoloji üretim tesislerinde üretildi. Tamamen alüminyum Ingenium TD4 motor, sağlam silindir blokları ve ses ve titreşimi azaltan ayrıştırılmış enjektörleri ile bir önceki modelden 20 – 30 kg daha hafif. Motorda iki farkı güç seçeneği var: 100 km’de 4.2 litre ile yakıt tasarruflu ve sınıfının en düşük CO2 emisyonuna sahip (109 gr/km) 150 hp motor ve 4.8 litre/100 km yakıt tüketimi (125 gr/km CO2 emisyonu) yapan 180 hp motor. 150 hp güce sahip versiyon Evoque’un önceki dizel motorlarından %18 daha az yaktı tüketiyor.


Ingenium motorlara bir dizi ileri teknoloji özellikler eklenmiş ve çevre dostu bir karakter kazandırılmış. Değişken supap zamanlaması ve bir dizi sürtünme azaltma teknolojisi de bunlara dahil. Seçici katalitik azaltımı ve yeni düşük basınçlı egzoz gazı resirkülasyon sistemi NOx emisyonunu gözle görülür biçimde azaltıyor. 


2016 model Evoque aynı zamanda Land Rover’ın ileri teknoloji 240 hp Si4 benzinli motor seçeneğini de sunuyor. Güçlü bir performans sunan Si4, 0 km/s’den saatte 100 km hıza sadece 7.6 saniye içerisinde çıkabiliyor ve maksimum saatte 217 km hız yapabiliyor. Motorun yakıt tüketimi 100 km’de 7.8 litre, CO2 emisyonu ise kilometre başına 181 gram. 

 

Güçlü performans ve tasarruf birarada
2016 model Range Rover Evoque bir “E-Capability” varyasyonu olarak tasarlanmış ilk Land Rover araç olacak. En tasarruflu modellerde mavi renkli bir “Evoque” logosu bulunacak. E-Capability eD4 109 gr/km (coupe) ve 113 gr/km (beş kapılı) önden çekişli modellerde, aynı zamanda da 125 gr/km dört çekişli modelde uygulanacak ve bu modeller Land Rover’ın en tasarrufluları olacak. 

Tüketici odaklı ileri teknoloji 
2016 Range Rover için yapılan geliştirmeler bir dizi yeni kullanım esnekliği özelliğini de içeriyor. Yepyeni 8 inçlik dokunmatik InControlTM ekranlı infotainment sistemi sezgisel bir kullanım deneyimi sunuyor. InControlTM Touch, Evoque'nin Pure ve SE modellerinde standart olarak geliyor, kolay kullanılabilen bir menü ve akıllı telefon benzeri bir kullanım sunuyor. InControlTM Apps uygulama mağazası ise tüketicilere pek çok popüler akıllı telefon uygulamasını dokunmatik ekran aracılığı ile indirip arabalarında kullanma olanağı veriyor. Ek olarak, altı hoparlörlü stereo ses sistemi SD-card temelli uydu navigasyonu, DAB, Sirius ve HD Radio özellikleri eklenmesine imkan tanıyor. 

 

HSE, HSE Dynamic ve Autobiography’de standart olarak gelen InControlTM Touch Plus, HDD temelli navigasyon, 8 inçlik ekran ve kablosuz dijital kulaklıklı arka koltuk eğlence sistemi ve 11 ya da 17 hoparlörlü Meridian ses sitemi de Evoque’un geniş seçenekleri arasında. İnovatif bir “eller serbest” arka kapak fonksiyonu Evoque kullanımına yeni bir boyut katıyor. Bu özellik kullanıcılara sadece basit bir ayak hareketi ile, herhangi bir dokunma ya da temas olmaksızın arabanın arka kapağını açma olanağı sağlıyor. 

 

Sınıfında lider performans 
2016 model Range Rover Evoque’un sınıfında lider performansı, firmanın inovatif All-Terrain Progress Control (ATPC) zorlu yol koşulları sistemi ile daha da geliştirildi. Sistem ilk önce Range Rover ve Range Rover Sport modellerinde çıkmıştı. Stres azaltan teknoloji ileri ya da geri viteslerde önceden belirlenmiş bir hızı koruyor ve böylece sürücünün sadece önündeki zorlu yol koşullarına odaklanmasına yardımcı oluyor. ATPC, Evoque’un sınıfında lider off-road performansını her zamankinden daha da keyifli ve kullanışlı hale getiriyor. 

 

Güvenlik özellikleri
Bir dizi inovatif yeni güvenlik özellikleri 2016 model Evoque’un kapsamlı güvenlik önlemlerini daha da güçlendiriyor. Lane-Keeping Assist stereo dijital kamera kullanarak arabanın şeritten çıkmasını önlüyor. Eğer araba sürücünün kntrolü dışında komşu bir şeride kayarsa sistem arabanın pozisyonunu yumuşak bir şekilde otomatik olarak düzeltiyor. Autonomous Emergency Braking (AEB) acil fren sistemi ise kazaların şiddetini büyük oranda azaltan ciddi bir güvenlik önemli. Sürücünün öngöremediği riskli durumlarda sistem hayati bir görev yapıyor. 

 

Bir stereo dijital kamera kullanarak sistem potansiyel tehlikeleri öngörüyor. Eğer bir çarpışma riski tespit edilirse sürücü sesli ve görüntülü olarak uyarılıyor, eğer sürücü tepki vermezse sistem saatte 50 km altı hızlarda çarpışmaları tamamen önleyebiliyor, 80 km altı hızlarda ise çarpışma hızını ciddi oranda azaltabiliyor. Attention Assist Estimation sistemi ise 2016 model Evoque’un güvenlik üçlüsünü tamamlayan bir diğer sistem. Direksiyondaki hareketleri analiz eden sistem sürücü uyuyakaldığı zaman bunu anlayıp sesli ve görüntülü uyarı verebiliyor. 


Evoque: en çekici lüks kompakt SUV
2016 model Evoque’un farklı döşeme, aksesuar ve donanım seçenekleri içeren varyasyonları Range Rover Sport ile uyumlu olacak şekilde tasarlanmış. Böylece tüketiciler beş çekici ve şık model varyasyonu seçeneğine sahip oluyor: Pure, SE, HSE, HSE Dynamic ve Autobiography. Ayrıca 15 farklı aksesuar paketi de mevcut. 2011 yılındaki ilk çıkışından beri 400,000 adet Evoque üretildi ve Evoque tüm zamanların en hızlı satan Land Rover’ı oldu. 2014 yılı Evoque’un 125,364 adet satış ile en başarılı yılı oldu. Bu satış başarısı Evoque’a aynı zamanda 165 uluslar arası ödül kazandırdı. Büyük başarıya ulaşan model yeni nesil 2016 modeli ile sınıfının en tasarruflu ve çevre dostu arabası olacak. Yeni Evoque dünya genelinde 170 farklı pazarda 2015 yılının Ağustos ayında teslim edilmeye başlanacak. 2016 model Evoque’un fiyatının şu anki model ile kıyaslanabilir olacağı öngörülüyor. 

 

Son Güncelleme : 06 Mart 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo