YENİ BMW 2 GRAN TOURER'IN DETAYLARI

Ototeknikveri     10 Mart 2015 10:48

Dünya'nın ilk premium yedi koltuklu MPV modeli olma ünvanını taşıyan BMW 2 Serisi Gran Tourer'ın ayrıntıları

YENİ BMW 2 GRAN TOURER'IN DETAYLARI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW, yeni 2 Serisi Gran Tourer ile otomobil segmentinde yeni bir yer açtı. Cömert hacmi, çok yönlülüğü ve çığır açan esnekliğiyle BMW 2 Serisi Gran Tourer, 7 koltuğa kadar yer sağlaması ve küçük ailelerin mobilite ihtiyaçlarını karşılamasıyla Dünya’nın ilk premium kompakt modeli oluyor. Kompakt boyutlarına rağmen, sadece 4556 mm uzunluğunda, 1800 mm genişliğinde ve 1608 mm yüksekliğinde olan yeni BMW 2 Serisi Gran Tourer, kapasitesi 645 den 805 litreye çıkabilen cömert bagaj bölmesiyle bolca yer vadetmekte. Arka koltukların katlanmasıyla bu yükleme alanının hacmi 1905 litre gibi etkileyici bir hacme ulaşmakta. Standart olarak montelenmiş ileri-geri kayabilen arka koltuk sehpası – ayrı ayrı 40:20:20 oranında katlanan koltuklar bir butona basılarak katlanabiliyor - 3 adet çocuk koltuğunun monte edilmesine olanak tanımakta. Olanakları daha da arttıran araçta, tamamen yükleme zeminine kadar indirilebilen opsiyonel üçüncü sıra koltuklar mevcut. Tüm sıradaki koltuklar için geniş saklama seçenekleri ve ön koltuğun arkasındaki katlanabilir masaların eklenebilmesi için raylar bulunan araç günlük pratikliği maksimize ediyor. Yeni BMW 2 Serisi Gran Tourer segmentin geleneksel niteliklerini – mekansal fonksiyonellik ve konfor gibi –BMW’nin imzası niteliğinde olan dinamikleri, zarafeti ve premium kalitesiyle birlikte birleştiren bir öncü.

 

Yeni geliştirilmiş 3 ve 4 silindirli turbo motorlar (85 kW / 116 hp’den 141 kW / 192 hp’ye, karma yakıt tüketimi 6.4 – 3.9 l / 100 km; karma CO2 emisyonları: 149 – 104 g/km)* BMW’nin eşsiz EfficientDynamics paketiyle birleşerek segmentteki en düşük CO2 emisyonunu, maksimum verimle ve sportif dinamiklerle birleşen eşsiz bir sürüş deneyimini garanti ediyor. Premium kompakt sınıfında yedi adet koltuk sunan tek araç olan 2 Serisi Gran Tourer, 220d xDrive Gran Tourer’ın, pazara girişiyle beraber dört çeker versiyonu ile alınabilecek.

Sürüş güvenliğini ve kolaylığı arttıran BMW ConnectedDrive, şemsiyesinin altında yardımcı asistanları ve bilgi-eğlence seçeneklerini barındırıyor. Örnek olarak tüm ilgili bilgileri sürücünün görüş alanına yansıtan Head-Up Display veya sürücünün ivmelenme, frenleme ve şeritte kalmasına yardımcı olan Sıkışık Trafik Asistanı verilebilir.

 

Hareket halindeyken çocuklar için de eğlence

myKIDIO uygulaması sayesinde (ilk olarak sadece Almanya’da mevcut) uzun yolculuklar, küçük yolcular için daha da eğlenceli. Bu uygulama ilk defa BMW 2 Serisi Gran Tourer aracında kullanıcıyla buluşarak Apple iPad gibi tabletlerle yolcuları eğlendirmek adına çocuklar ve aileler için uygun içerik sağlayacak (uzun metrajlı filmler, diziler, sesli kitaplar ve sesli yayınlar gibi). Sürücü veya öndeki yolcu tamamen oynatılmakta olan içeriğin kontrolünde kalır: Bu uygulama iDrive Kontrolörüyle ve araca bağlanan mobil cihaz (en yakın zamanda) Kontrol Ekranı ile kolayca kontrol edilebilmekte. Bu noktada “myKIDIO” uygulaması kontrolü ele alarak bağlı olan tabletlere, yaşa uygun içerikler yayınlayarak uzun mesafeli sürüşleri çocuklar için bile eğlenceli bir deneyime dönüştürebilmekte. Kontrol ekranı çocukların tabletlerinde ne izlediğini her zaman gösterirken, arkadaki çocuklar da BMW Kids Cockpit ile yol hakkında kolay ve eğlenceli bir şekilde bilgi (varış zamanı, hız, dış ortam sıcaklığı gibi) alabilecekler.

 

Daha iyi kişiselleştirme için 4 model varyasyonu

Standart versiyona ek olarak yeni BMW 2 Serisi Gran Tourer’ın 4 tane modeli daha mevcut. Advantage modeli standart modelden farklı olarak iki bölgeli otomatik klima, arka park mesafe kontrolü, frenleme özelliğine sahip hız sabitleyici ve çok fonksiyonlu direksiyon gibi arttırılmış fonksiyonellikler sunuyor. Sport Line modeli, dış taraftaki ayrıcalıklı özelliklerle, özel hafif alaşımlı jantlar ve spor koltuklarla sportif duruşu vurguluyor. Luxury Line, krom uygulamalarla, seçkin hafif alaşımlar ve deri döşemelerle ayrıcalığa dikkat çekiyor. Bunların da ötesinde, diğer özellikler de dahil olmak üzere M Sport modeli M Aerodinamik paketi, BMW Individual high-gloss Shadow Line (parlak siyah kaplamalar), M deri direksiyon ve M Spor koltuklar mevcut.

Son Güncelleme : 10 Mart 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo