YENİ 2015 AUDİ A6'NIN GÖVDE VE KAROSER DETAYLARI

Ototeknikveri     13 Mart 2015 11:13

Yeni 2015 Audi A6, gövdesinde bolca alüminyum kullanımı ile performans ve tüketim konularında avantaj sağlıyor.

YENİ 2015 AUDİ A6'NIN GÖVDE VE KAROSER DETAYLARI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Audi A6 ve A6 Avant görkemli arabalar, 4,993 ve 4,943 milimetre uzunluğundaki bu modeller göz dolduruyor. Sırasıyla; aks açıklığı 2,912 milimetre, genişlik 1,874 milimetre ve gövde yüksekliği 1,455/1,461 milimetre. Yeni A6’nın gövdesi yaklaşık %20 aluminyum içeriyor. Motor bölmesindeki çapraz dikme ile arka ve ön tamponlardaki traversler da alüminyumdan üretilmiş. Ön dikme takviye çubukları da yine aluminyum döküm. Kaynaklanmış çelik levha bileşenlerle karşılaştırıldığında aluminyum bileşenler 10 kilogramdan fazla hafiflik sağlıyor. Alet tablosunun arkasındaki integral alt şasi, arka raf, bagajdaki travers, ön çamurluklar, kapılar, kaporta ve bagaj kapağı da aluminyum panellerden üretilmiş. Bu düşük ağırlıklı yapı konsepti geleneksel çelik yapı konseptlerine göre yaklaşık %15 daha hafif bir araba kazandırıyor. 

 

Öte yandan, yeni Audi A6 ve A6 Avant’ın gövdeleri pek çok sıcak şekil verilmiş çelik parça içeriyor, bu parçalar olağanüstü dayanıklılıkla hafifliği kombine ediyor. Çelik parçalar ön bölümden yolcu kabinine geçişte, A sütunlarında, tavan kemerinde, ara kanalda, yan pervazlarda ve B sütunlarında, yan pervazlardan aracın arka kısmına geçişte ve taban sacında kullanılmış. Pek çok bölgede Audi modifiye bölümler, bileşenlerin içinde farklı kalınlıklarda paneller kullanmış

 

Üstün üretim kalitesine sahip gövdelerin diğer avantajları ise şöyle; Burulma direncinde en iyi değerleri elde ediyorlar, düzgün yol tutuşu ve sessiz bir kabin ortamı sağlıyorlar. Hidrolik elementler tekerlek süspansiyonlarındaki, arka şasideki ve motordaki titreşimi minimize ediyor. Yolcu kabininin ön ve yan bölgelerindeki akustik kaplama standart, kapılarda da üç ayrı yalıtım şeridi var. Opsiyonel olarak Audi aracın her yanında dışarıdan ses geçirmeyen akustik camlar ve hafif boyalı özel pencereler sunuyor. 

 

Yeni Audi A6 ve A6 Avant aynı zamanda etkileyici aerodinamiğe sahip, cd değerleri 0.26 ve 0.30. Tablalı gövde altı havayı kontrollü bir şekilde kanalize ediyor, hava motor bölmesinde minimum kayıpla kullanılıyor. Dış aynaların tasarımı gibi pek çok tasarım ayrıntısı mükemmel aeroakustik sağlıyor. Yeni modeller aynı zamanda pasif güvenlikte de en yüksek notları alıyor. Hem diğer araçlarla çarpışma olaylarında hem de yaya güvenliğinde Audi bir adım önde. Kabinde ise Audi’nin uyumlanabilir sınırlama sistemi üstün koruma sağlıyor.

Son Güncelleme : 13 Mart 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo