YENİ 2015 CİTROEN DS5'İN TEKNOLOJİK DETAYLARI

Ototeknikveri     13 Mart 2015 11:28

Citroen'in makyaj ile güncellediği DS5 modeli, ilk piyasaya çıktığından bu yana yüksekteknolojisi ile dikkat çekiyor.

YENİ 2015 CİTROEN DS5'İN TEKNOLOJİK DETAYLARI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ÜRÜNÜ

“DS 5 en başından beri premium segmentindeki yeni yerini açıkça belirtti. Diğerlerinden farklı bir araç hiç bir kategoriye sığdırılamaz. Bana göre bu, rafinelik ve teknolojiden oluşan bir karışım. Bunlar yeni DS 5 ile tam anlamını bulan iki anahtar kelime çünkü yapılan güncellemeler diğer premium markaların da sık sık yaptığı gibi aracın detaylarında saklı.” – Eric Apode, Ürün & Faaliyet Geliştirme Departmanı Başkan yardımcısı.

Kokpit tarzında bir sürüş pozisyonu

Yeni DS 5’in iç mekanı akıllara havacılık dünyasının tasarımını getiriyor. En sembolik özelliği kokpit tavan. Sahip olduğu 3 ışık kuyusuyla tavan, gündüz veya gece farketmeksizin bireysel ihtiyaçlar için uyarlanabilen eşsiz bir ambiyans yaratıyor. Sürüş pozisyonu %100 sürücü referans alınarak tasarlandı. Ana kontroller iki adet ortaya yerleştirilmiş konsolda gruplanıyor, bir tanesi aşağıda vites kolunun yanında ve diğeri de tepede. İki konsol da özel olarak tasarlanmış, havacılık sanayisinden ilham alan butonlar, kadranlar ve düğmelerden oluşuyor.

Sadeleştirilmiş ergonomik tasarım için touchdrive arayüzü & yeni bağlı servisler

Yeni DS 5 yüksek teknoloji sunan sürüş deneyimine renkli touchdrive arayüzüyle devam ediyor. Bu yeni sistem navigasyondan müziğe araç içindeki tüm özelliklere kolay erişim sağlıyor. Ayrıca gösterge ve kontrol panelinden eksilen 12 adet butonla iç mekanın yerleşimini de sadeleştiriyor.

En son nesil ekran yeni Mirror Screen Teknolojisini de barındırıyor. Bu özellik kullanıcılara akıllı telefonlarındaki içerikleri ekrana kopyalayabilmesini ve sürüş esnasında tüm ilgili uygulamaların güvenle kullanılmasını sağlıyor.

Yeni DS 5’te, iç huzuru ve rahat bir sürüş için markanın ‘SOS & Assisance’ sistemini de bulunduran ‘DS Connect Box’ı da mevcut. Bu öncü teknoloji ihtiyaç sırasında yardım çağırmak için konum tabanlı acil durum ve yardım çağrıları yapmaya olanak veriyor. Bugün Avrupa’nın yollarındaki 230,000 den fazla DS aracı bu sisteme sahip.

Yeni DS ayrıca iOS/Android uyumlu mobil uygulaması olan ‘MyDS’i de takdim ediyor. Bu özellik bir dizi sezgisel, yenilikçi servislerini kullanırken sürücüye değer katıyor. Müşteriler araçla alakalı tüm bilgilerden ve DS müşterine ayrılmış özel tekliflerden haberdar olabiliyorlar.

Güvenlik ve Konforun birleşiminden oluşan donanım bolluğu

Yeni DS 5 bir dizi gelişmiş donanım sunuyor. Örneğin bir kör nokta takip sistemi bu donanım yelpazesine dahilken diğer donanımlar da şöyle: şerit takip asistanı, otomatik uzun far kontrolü, uygun aydınlatma için farları açan statik viraj aydınlatması, yokuş kalkış asistanı, stabilite kontrolü, akıllı çekiş kontrolü, geri görüş kamerası ve HUD gösterge.

Yeni DS 5, elektrikli hafızaya sahip masaj yapabilen ön koltuklar, anahtarsız giriş ve çalıştırma, ısıtmalı kapı camları, elektronik olarak kararan dikiz aynası, ortam aydınlatması, çift bölgeli otomatik klima ve Denon Hi-Fi müzik sistemiyle konfor açısından yüksek standartlar belirliyor. Böylece yeni DS 5 hem sürücü hem de yolcular için en yüksek konfor ve güvenlik standartlarını karşılıyor.

Son Güncelleme : 13 Mart 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo