YENİ FORD MONDEO'NUN YAYA ALGILAMA SİSTEMİ

Ototeknikveri     21 Mart 2015 06:48

Ford, yeni Mondeo'da yaya algılama başta olmak üzere bir çok yeni güvenlik sistemini sunuyor.

YENİ FORD MONDEO'NUN YAYA ALGILAMA SİSTEMİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ford’un yeni kaza önleyici asistan sistemi, aracın çevresinden geçen yayaları algılayarak sürücünün araçtan gelen bildirimleri uygulamadığı durumlarda freni kontrol edebiliyor ve kazayı durdurabiliyor. Sistem yayaların tespiti için ön cama entegre edilmiş kamerayı ve tampondaki radarı kullanıyor. Özel veritabanı sayesinde sistem yayaları çevredeki öbjelerden ayırabiliyor. Eğer aracın önünden bir yaya geçiyorsa ve çarpışma riski varsa sürücü sesli ve görsel olarak sistem tarafından uyarılıyor. Sürücü uyarılara yanıt vermezse sistem aracı yavaşlatarak fren kontrolünü eline alıyor ve çarpışma önleniyor.

 

Mühendisler sistemi cansız mankenler kullanarak çeşitli varyasyonlarda test ettiler. Kapalı alan testlerinin ardından dünya üzerindeki çeşitli yollarda aylar süren testler sonucu sistem son şeklini aldı. Ford Avrupa Mühendisi Gregor Allexi, aktif güvenlik testleriyle ilgili şu bilgileri veriyor: “Açık alanlardaki gerçek yaşam testleri geliştirmenin en önemli aşamasıydı. Yayalar her boy ve şekilde olabilir ve sınırsız sayıda farklı duruş ve yürüyüş şekilleri olabilir. 500,000 kilometreden fazla test sürüşüyle her ortamı, her tür yayayı ve çok çeşitli olasılıkları test ettik”

Yeni Mondeo ayrıca otomatik fren ile öndeki bir başka araçla çarpışmayı da önleyebilecek. Active City Stop sistemi ve Pre-Collision Assist kaza önleme sistemleri aracın hızına göre devreye girerek, radar ve kameradan aldıkları bilgilere göre otomatik freni devreye sokacak ve çarpışmaları önleyecek. Bu sistemlerle aracın arkasında oluşabilecek çarpmalar da önlenecek. 

 

Radar teknolojisi yeni uzaklık belirleme özelliği adaptif hız kontrolü teknolojilerini de mümkün kılıyor. Uzaklık belirleme teknolojisi öndeki araçla Mondeo’nun arasındaki mesafeyi belirlenmesine ve kazaların oluşmasını önlemeye yardımcı oluyor. Adaptif hız kontrolü teknolojisi de sizin seçtiğiniz bir mesafeyi otomatik olarak uyguluyor. Ek olarak, şerit takip ve trafik işareti tanımlama sistemleri de hız limiti, trafik işaretlerini okuma, kamera ve benzeri araçlarla sürücülerin güvenli bir sürüş yaşaması için gerekeni yapıyor. 

Son Güncelleme : 21 Mart 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo