YENİ 2.0 DİZEL OTOMATİK SUBARU FORESTER VE OUTBACK TÜRKİYE'DE

Ototeknikveri     22 Mart 2015 09:24

Cenevre Otomobil Fuar'ında gün yüzüne çıkan yeni dizel otomatik Subaru Forester ve yeni Outback Türkiye'de satışa sunuluyor.

YENİ 2.0 DİZEL OTOMATİK SUBARU FORESTER VE OUTBACK TÜRKİYE'DE
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Şubat ayında Türkiye satış fiyatları açıklanan 2.0 litrelik dizel motor ve otomatik şanzımana sahip Subaru Forester ve aynı motor şanzıman birlikteliğine sahip yenilenen Subaru Outback, ülkemizde satılmaya başlanıyor. İlk açıklanan rakamlara göre yaklaşık 2.000 TL daha yüksek bir bedel talep edilen araçlardan Forester için 136.322 TL, yeni Outback için ise 158.544 TL başlangıç fiyatı belirlenmiş. Her iki aracında kalbinde, Subaru’nun 147 HP gücünde 2 litrelik karşılıklı-yatay yerleşimli Boxer yeni turbo dizel motoru, simetrik sürekli dört çeker (AWD) teknolojisi ve sürekli değişken oranlı CVT şanzımanı ile birlikte görev yapıyor. 

 

Yeni Outback, yenilenen ön ızgarası, daha büyük sis farları, yeni ön farları ve yeniden tasarlanmış ön tamponunu ile öncüsüne göre farklılaşırken, boxer dizel motorun dışında, EyeSight sürüş destek teknolojisi ve artan sürüş kalitesi ile öne çıkıyor. Araçta görev yapan sürekli simetrik dört tekerlekten çekiş sisteminin dışında optimize edilmiş entegre motor kontrolü, frenleme ve kaygan yüzeyler üzerinde çalışan diğer fonksiyonel özellikler ve olumsuz yol koşullarında sürüş performansını iyileştirme kabiliyetine sahip X-MODE teknolojisi aracın güvenli süsrşler vaat etmesini sağlıyor. Ayrıca yeni Outback'te sunulan yokuş iniş kontrol sistemi, eğimli yollarda aracı düşük hızda tutulabilmesini sağlıyor. Yeni Outback, Premium ve Limited olmak üzere iki farklı donanım seviyesi ile tercih edilebiliyor. 

 

Forester'da ise 2.0 litrelik bozer dizel motor ile uyum sağlamasının yanında, tork konvertörü, yağ pompası ve ileri-geri mekanizmasının tamamı yeniden tasarlanan Lineartronic şanzıman, yeni vites kontrolü ve yedi vitesli manuel modu sayesinde, daha sessiz ve akıcı bir sürüş sağlıyor. Metalik havalandırma çıkışları, direksiyon kumandaları ve klima kontrol düğmelerinin yanında akıllı telefon uygulamalarını otomobilin içerisine taşıyan 7 inç dokunmatik ekrana sahip Starlink bilgi-eğlence sistemi de Forester'ın yenilikleri arasında yer alıyor. 136.322 TL,fiyat ile Premium donanım seviyesi ile sunulan 2.0 dizel otomatik Forester'ın 144.402 TL fiyata sahip Sport donanım seviyesinde ise sportif ön tampon, harman/kordon müzik sistemi ve 18 inç alüminyum alaşımlı jantlar gibi özellikler bulunuyor. Yeni Subaru Outback ve Forester Türkiye lansmanı görüntülerine aşağıdaki galeri linkinden ulaşabilirsiniz.

Son Güncelleme : 22 Mart 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo