YENİ 2016 MERCEDES E SERİSİ 1.6 DİZEL İLE GELECEK

Ototeknikveri     24 Mart 2015 08:57

2016 yılında yollara çıkacak yeni nesil Mercedes E Serisi, Renault'tan alınan 1.6 litrelik dizel motorlar ile de sunulacak. Yeni E Serisi 1.6 dizel.

YENİ 2016 MERCEDES E SERİSİ 1.6 DİZEL İLE GELECEK
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2016 yılında yollara çıkacak yeni kasa Mercedes E Serisi ile ilgili detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Şu ana kadar ortaya çıkan detaylar arasında en dikkat çekeni ise 5. jenerasyon olacak yeni E Serisi 1.6 dizel motor ile de sunulacak olması. Tasarım olarak güncel C ve S serilerine benzer bir ifadeye kavuşacak olan yeni E Serisinin gövdesinde kullanılacak bolca alüminyum malzeme ve yeni MRA (Modular Rear-wheel drive Architecture - modüler arkada çekiş altyapısı) platform sayesinde aracın selefine oranla versiyona göre değişmekle beraber 70 kg ile 150 kg arasında daha hafif olacağı belirtiliyor. V6 motorların yerini sıralı 6 silindirli motorların alacağı yeni E Serisinde görev yapacak ilk sıralı 6 silindirli motor, 2.9 litrelik 313 hp güç üreten dizel ünite olacak. Daha sonra bu motorun iki elektrikli turbo ile 400 hp güç üreten bir versiyonu da aracın motor gamına dahil edilecek. 2017 yılına kadar 10 yeni plug-in hibrit motor seçeneği tanıtacağını açıklayan Mercedes, yeni E serisinde ise 2.0 litrelik 4 silindirli motor ve 82 hp'lik elektrik motoru birlikteliğinden oluşan hibrit sistemin yanında Amerika pazarına sunulmak üzere 3.0 litrelik V6 motor ve 109 hp'lik elektrik motoru birlikteliğinden oluşan hibrit sisteme sahip olacak. İlerleyen dönemde PHEV dizel seçenekte hibrit alternatifleri arasına eklenecek. 

 

Yeni E Serisi için ortaya çıkan detaylar arasında ülkemiz açısından en çok dikkat çeken ise 1.6 litrelik dizel motorun sunulmaya başlanacak olması. Aracın giriş seviyesi dizel seçeneğini oluşturacak 1.6 litrelik dizel motorun 122 hp güç üreteceği belirtiliyor. 99 gr/km'lik emisyon değeri ile, yeni E Serisinin oldukça düşük emisyon seviyesine ulaşmasını sağlayacak 1.6 litrelik dizel motorun, farklı güç alternatifleri ve otomatik şanzıman seçeneğinin olup olmayacağı ise henüz belirsizliğini koruyor. Yeni C serisinde 115 hp ve 136 hp olmak üzere hem manuel hem de otomatik şanzıman ile birlikte sunulan 1.6 litrelik dizel motorun, Renault raflarından alındığı ve Fransız üreticinin yeni Espaca modelinde bu motorun 160 hp'lik bir versiyonuna yer verdiği düşünüldüğünde, yeni Mercedes E Serisinde 1.6 dizel alternatiflerinin geniş bir yelpazeye sahip olacağı beklenebilir.

Son Güncelleme : 24 Mart 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo