YENİ 2016 JAGURA XF'İN İLK DETAYLARI

Ototeknikveri     27 Mart 2015 08:56

New York Otomobil Fuarı'nda gün yüzüne çıkacak olan yepyeni Jaguar XF: Rakipsiz kalitesi, dinamikleri ve tasarımı ile daha hafif ve daha tutumlu.

YENİ 2016 JAGURA XF'İN İLK DETAYLARI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yepyeni Jaguar XF Londra'nın iş dünyasının kalbinde su üzerinde dramatik bir cambazlık gösterisi ile tanıtıldı. Bond, Bourne ve Indiana Jones gibi filmlerden tanınan usta İngiliz dublör Jim Dowdall yepyeni Jaguar XF'i 240 metre yükseklikteki bir cambaz ipi üzerinde sürerek arabanın alüminyum ağırlıklı hafif konstrüksiyonunun avantajlarını heyecan verici bir şov ile sergiledi. Yeni XF en yakın rakibinden 80 kg daha hafif, bu da sınıfının en tasarruflu araçlarından biri olmasına imkan tanıyor (4lt/100km yakıt tüketimi, 104g/km CO2 salınımı). Yepyeni XF rakipsiz kalite, yakıt ekonomisi, mükemmel dinamikler ve tasarımı segmentinde sunma iddiasını taşıyor. Dünya promiyeri 1 Nisan'da yapılacak New York Otomobil Fuarı'nda gerçekleştirilecek olan yeni Jagıar XF, lüks ve sporitfliği birarada sunuyor. İç mekanda segment lideri özelliklerle yepyeni XF'in dinamik, coupé benzeri tasarımı Jaguar'ın alüminyum yoğun mimarisi etrafında şekilleniyor.  Son dönemde pazara sunulan Jaguar modellerinde yer bulan simetri, elegan yüzeyler ve pürüzsüz çizgiler çok düşük aerodinamik sürtünme katsayısı ile birlikte yeni XF'te de mevcut. Yeni Jaguar XF fiyatları açıklandı haberine buradan ulaşabilirsiniz.

 

Kabin modern aynı zamanda lüks materyalleri ve geleneksel Jaguar ustalığını, modern teknolojiyi ile birarada sunuyor. InControl Touch Pro premium infotainment sistemi ve 12.3” TFT gösterge paneli gibi özellikler de bu kusursuz karışımın öne çıkanlarından. Araçla ilgili olarak Jaguar Tasarım Direktörü  Ian Callum, “Yeni XF'in yaratımında, tasarım ekibi olarak sadeliğin disiplinine bağlı kalmaya çalıştık. XF'deki her dış cephe çizgisi net bir amaca hizmet eder, hiç bir şey gereksiz değildir. Bu sadeliği başarmak zaman alıyor ve kararlılık istiyor, arabaya bazı çizgiler eklemek kolay ancak bazı şeyleri dışarıda bırakarak arabaya karakter kazandırmak çok daha zor. İç mekanda da XF'in kabinini mümkün olduğunca konforlu kılmaya çalıştık. 10.2” dokunmatik ekranı da kapsayan yeni teknolojiyi şımartan ve güven veren materyallerle dikkatlice kombine ettik. Yepyeni XF keskin bir sakinlik ve güçlülük hissi veriyor, hem içeride hem de dış cephede. Bu hissi sağlayabildiğimiz için ekibimle gurur duyuyorum” diyor.

Orijinal XF'in şık dış cephesi ve lüks iç kabini onu arzulanır, istek uyandıran bir araba yapıyor. Yenilikçi sürüş dinamikleri ile birlikte XF segmentinde benzersiz ve Jaguar'ın en çok ödül alan arabası haline geliyor. Yepyeni XF öncüsünün temel özelliklerini devralıyor ancak Jaguar'ın ileri teknoloji alüminyum ağırlıklı mimarisini benimseyerek onu tamamen yeni bir seviyeye çıkartıyor. %75 alüminyum içeren arabanın mimarisi 190 kg kadar ağırlık azaltımı sağlıyor ve fazladan %28 burulma direnci kazandırıyor. Bu mimari başka önemli avantajlar da sunuyor. Yerini aldığı modelden 7 mm daha kısa ve 3 mm daha alçak olan XF, 2.960 mm aks açıklığına sahip, bu değer bir önceki modelden 51 mm daha uzun ve arabaya sınıfında lider genişlikte arka koltuk alanı kazandırıyor. Arka koltukta geniş bacak, diz ve kafa boşlukları konforlu bir yolculuğa imkan veriyor. 

 

XF'in gelişmiş, güçlü motor serisi hafif alüminyum yapı ile birlikte ciddi bir yakıt verimliliği ve çevre dostu CO2 emisyon değeri sağlıyor. 2.0 litre Ingenium dizel motorlar 163 hp / 380 Nm ve 180 hp / 430 Nm değerleriyle geliyor, özel geliştirilmiş 6 kademe manuel ve 8 kademe otomatik vites seçenekleri sunuluyor. 163hp manuel vites ile birlikte, yeni XF 104g/km CO2 emisyonuna sahip ve segmentindeki en hafif ve en tasarruflu non-hybrid dizel model. En yakın rakibinden 80 kg daha hafif. Tüm diğer motorlar 8 kademe otomatik vitesle uyumlu. 3.0 litre V6 twin-turbo dizel tasarrufu ve performansı arttıran bir dizi ileri teknolojiye ev sahipliği yapıyor, 300 hp güce ve 700 Nm tork değerine sahip. Seride 380 hp / 450 Nm değerlerine sahip 3.0 litre V6 süperşarjlı benzinli motor da bulunuyor. 

 

Hafif ve güçlü gövde yapısı yepyeni XF'in üstün araç dinamiklerine katkıda bulunuyor. Çift salıncaklı Integral Link süspansiyon -50:50 ağırlık dağılımı ile birlikte- kıvraklık, konfor ve kalite arasında ideal bir denge sunuyor. F-TYPE ve XE'den edinilen deneyimler ile geliştirilmiş Electric Power Assisted Steering (EPAS) direksiyon sistemi XF'i, direksiyon hassasiyeti, kontrol hissi ve yanıt hızı konusunda öne çıkartıyor ve yakıt ekonomisine de katkı sağlıyor. İleri seviye süspansiyon teknolojisi sıradışı biniş konforu sağlıyor, daha da iyi kontrol için Adaptive Dynamics sistemi sürüş koşulları için en iyi süspansiyon ayarlarını belirliyor.

İlk önce F-TYPE için geliştirilen Jaguar Configurable Dynamics, sürücüye 8 kademe otomatik vitese, direksiyona, damper ve motora en ayrıntılı ayarlarla hakim olma imkanı tanıyor. XE'de olduğu gibi, arkadan çekiş kapasitesi de geliştirilmiş. All-Surface Progress Control sistemi olumsuz koşullarda yavaş sürüş için geliştirilmiş, otomatik olarak freni ve gazı kontrol ediyor, mümkün olan en iyi çekişi sağlıyor, sürücüye zahmet vermeden arabanın yumuşak ve sorunsuz ilerlemesini sağlıyor. 

 

Infotainment ve bağlanabilirlik açısından XF bugüne kadarki en gelişmiş Jaguar. Yepyeni InControl Touch Pro sistemi arkadaki yolcular TV ya da DVD izlerken sürücünün navigasyon ve diğer bilgilere ulaşabilmesini sağlayan 10.2” dokunmatik ekran ve Dual View teknolojisine sahip. Çok büyük miktarda datanın işlenebilmesi için InControl Touch Pro bir harddisk ve 4 çekirdekli işlemciye sahip, modern, ultra hızlı ethernet üzerinde çalışıyor. Bu sayede kaliteli grafikler, hızlı yanıt ve sıradışı kalitede performans sağlanmış. InControl Touch Pro'yu 12.3” TFT gösterge paneli tamamlıyor. Jaguar Land Rover'ın XJ ve Ranger Rover ile birlikte öncülüğünü yaptığı bu teknoloji şimdi E segmentine geliyor.

 

Her yolculuğu güvenli ve daha rahatlatıcı yapmak için, yepyeni XF bir dizi ileri seviye sürüş yardımı sistemleri sunuyor, aynı zamanda full-LED farlara sahip ilk Jaguar. Yeni alüminyum yoğunluklu Jaguar XF, tamamen alüminyum F-TYPE ve XJ'in yanı sıra Jaguar Land Rover'ın Castle Bromwich fabrikasında üretilecek.

 

Yeni Jaguar XF'in üstünlükleri;

•Yepyeni XF'in alüminyumdan yoğun mimarisi sınıfında lider bir hafiflik sağlıyor: rakibinden 80 kg. daha hafif
•Segmentteki hibrit harici tüm modeller arasında en düşük CO2 emisyonu: 104g/km
•Sınıfında lider verimlilik: 4 lt / 100 km tüketim
•Elegan, yenilikçi tasarım kısa çıkıntılar ve olağanüstü simetriyi sıradışı aerodinamik verimlilikle birleştiriyor: Cd 0.26
•Segmentte lider arka koltuk genişliği
•Yepyeni 10.2” dokunmatik ekran bilgi eğlence sistemi sistemi InControl Touch Pro
•17 hoparlörlü özel 825W Meridian dijital surround ses sistemi
•Ayarlanabilir 12.3” TFT enstrüman paneli
•163 hp Ingenium dizelden 380 hp V6 süperşarjlı benzinli motora farklı güç aktarım mekanizması seçenekleri
•Çift salıncaklı ve Integral Link süspansiyon sıradışı biniş konforu, yol tutuşu ve rakipsiz kalite sağlıyor
•Serinin tüm özellikleri ve teknik detaylar 1 Nisan günü açıklanacak

Son Güncelleme : 01 Ağustos 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo