YENİ GLE 500 e, MERCEDES'İN PLUG İN HİBRİT SUV'U

Ototeknikveri     28 Mart 2015 06:23

Mercedes yeni GLE modelinde sunduğu 500 e 4MATIC seçeneği ile Audi Q7 e-tron, BMW X5 xDrive40e ve Volvo XC90 T8 gibi plug-in hibrit modellere alternatif yaratıyor.

YENİ GLE 500 e, MERCEDES'İN PLUG İN HİBRİT SUV'U
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mercedes'in şebekeden şarj edebilmeye imkan veren plug-in hibrit teknolojisine sahip ilk SUV modeli yeni GLE ile birlikte çıkış yapıyor. Mercedes böylece Audi Q7 e-tron, BMW X5 xDrive40e ve Volvo XC90 T8 gibi plug-in hibrit modellerle bu teknolojiyi sunmaya başlayan rakiplerine bir cevap vermiş oluyor. Alman üretici tarafından GLE 500 e 4MATIC, olarak isimlendirilen aracın, 442 hp gücü çok başarılı bir performans sağlarken, kilometre başına 78 gram CO2 emisyon değeri ve her 100 km için 3.3 litre yakıt tüketimi ile de dikkatleri çekiyor. Elektrik kullanırken 100 km'de 16.7 kWh harcayan GLE 500 e 4MATIC, 30 kilometre boyunca sadece elektrik ile yol alabiliyor.

 

GLE 500 e 4MATIC: plug-in hibrit teknolojisi SUV ile buluşuyor

Yeni GLE 500 e 4MATIC plug-in hibrit, V8 motorun gücünü ve kalitesini, 3 litrelik motora sahip arabaların yakıt tüketimini ve lüks bir SUV'nin kullanım esnekliğini birarada sunuyor. Sürüş sistemi bileşenleri 245 kW (333 hp) BlueDIRECT V6 direkt enjeksiyon benzinli motor ve 85 kW (116 hp) elektrikli motoru kapsıyor. Sistemin ürettiği maksimum tork değeri ise 650 Nm. Turbo modu sayesinde etkileyici hızlanmanın yanı sıra, inovatif sistem sürüşü saatte 130 km'ye kadar olan hızlarda tamamen elektrikle çalıştırma imkanı sunuyor, enerji kullanımı akıllı işletim stratejileri ve klima gibi konfor fonksiyonları ile optimize edilmiş.

 

Konsolun ortasındaki bir seçim şalteri ve kumanda paneli sürücüye 4 farklı sürüş modu seçeneği sunuyor:

Hibrit: Sistem içten yanmalı motor ile elektrikli motor arasında ne zaman ve ne şekilde geçiş yapılacağını otomatik olarak belirliyor ve enerji kullanımı bakımından denge kuruyor.

E-MODE: tamamen elektrikli sürüş

E-SAVE: bu mod bataryadaki şarj seviyesini daha sonraki bir elektrikli sürüş ihtiyacı için (örneğin şehiriçi trafik) saklıyor.

Şarj: Sürüş esnasında ya da araba durur vaziyetteyken batarya şarj ediliyor.

 

Kompakt hibrit modülü 7 kademeli 7G-TRONIC PLUS otomatik vitese tamamen entegre edilmiş. Elektrik enerjisi bir lithium-ion bataryada 8.8 kWh'da depolanıyor ve halka açık şarj istasyonlarında, evlerdeki duvar şarjlarında ya da geleneksel 220 volt prizde şarj edilebiliyor. Duvar şarjında ya da istasyonda şarj süresi 2 saat civarında.

 

Akıllı sürüş sistemi yönetimi
Verimli sürüş için en iyi strateji her zaman gereksiz gaz ve fren yapmaktan sakınarak öngörülü sürüş olmuştur. Bir hibrit modelinde bu daha da önemlidir. Çünkü fren manevraları sadece gaz kesmeye yaramaz, aynı zamanda kinetik enerjiyi geri kazanmayı sağlar. Kullanılan rota ve trafik durumu da yüksek voltajlı pilin verimliliğine etki ediyor. Bu nedenle akıllı sürüş sistemi yönetimi sürücüye spesifik kontrol stratejileri ile en verimli sürüş stilini benimsemesinde yardımcı oluyor. 

Son Güncelleme : 28 Mart 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo