YENİ OPEL ASTRA 2016, BİR KEZ DAHA GÖRÜNDÜ

Ototeknikveri     28 Mart 2015 10:56

Yeni jenerasyon 2016 Opel Astra, hatlarının belli olduğu hafif kamuflajları ile görüntülendi. Yeni Astra, 2015 Frankfurt Fuarı'nda sergilenecek.

YENİ OPEL ASTRA 2016, BİR KEZ DAHA GÖRÜNDÜ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bir çok kez yoğun kamuflajları ile ortaya çıkan yeni Opel Astra ilk kez hatlarının belirgin bir şekilde görülebildiği hafif kamuflajları ile görüntülendi. Tasarımı dışında en büyük yeniliği yeni ölçeklenebilir platform olan D2XX üzerinde yükselmesi olacak yeni Astra, bu sayede daha uzun aks mesafesine ve yere daha yakın ağırlık merkezine sahip olacak. Böylece daha geniş bir iç mekan sunacak yeni Astra, daha konforlu sürüşler ve daha iyi yol tutuş vaat ediyor. D2XX platform sayesinde toplam ağırlığı selefine oranla yaklaşık 100 kg daha az olacak yeni Astra, bu sayede daha başarılı, tüketim, emisyon ve performans değerleri sunacak. 

Astra K olarak isimlendirilecek yeni jenerasyon, markanın yeni geliştirdiği OnStar adlı bağlanabilirlik teknolojisine ev sahipliği yapacak. Araç ile cep telefonu üzerinden iletişim kurulmasından, yoldaki diğer araçlar iletişim kurulmasına, trafik yoğunluğunun takip edilmesinden, araç ayarlarının izlenebilmesine imkan tanıyan bu sistemin haricinde yeni Astra'da bir çok sürücü destek ve güvenlik teknolojileri de yer bulacak. Alman üreticinin yeni geliştirdiği 1.0 litrelik üç silindirli turbo benzinli motorun yanında 1.6 litrelik dizellerin en çok ilgi görmesinin beklendiği yeni Astra, arka süspansiyonlarında Watts teknolojine sahip selefine karşın bağımsız süspansiyonlara sahip olmasıyla farklılaşacak. 

Öncüsüne oranla daha keskin ve sportif hatlara sahip olan yeni Astra'nın ön far tasarımı markanın yeni modellerinden izler taşıyor. Büyük jantları ve panoramik cam tavanı ile dikkat çeken yeni Astra'nın arka bölümünde led tasarımı ile stop farları ilgi çekerken, yan bölümde kapı açma kolları hizasında devam eden çizgi ilgi çekiyor. Bagaj kapağı üzerinde yer alan spoileri sportif çağrışımlar yapan yeni Astra, ilk kez Eylül ayında yapılacaka Frankfurt Otomobil Fuarı'nda gün yüzüne çıkacak. İlerleyen dönemde sedan ve station karoser seçeneklerine de kavuşacak olan yeni Astra'nın üç kapılı sportif seçeneğinin ise üretimden kalkması gündemde. Yeni Corsa'da olduğu gibi Astra'da da OPC versiyon sunulacak. 2017'de pazara çıkacak bu seçenekte 280 hp güç üreten 1.6 litrelik turbo benzinli motorun yer alması bekleniyor. 

Son Güncelleme : 30 Mart 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo