YENİ HONDA CİVİC HATCHBACK'İN GÜVENLİK TEKNOLOJİLERİ

Ototeknikveri     29 Mart 2015 09:17

Honda, hafif makyaj ile güncellediği yeni Civic hatchback modelinde sunmaya başladığı yeni güvenlik donanımları ile dikkat çekiyor.

YENİ HONDA CİVİC HATCHBACK'İN GÜVENLİK TEKNOLOJİLERİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hafif makyaj operasyonu ile güncellenen Honda Civic hatchback, gelişmiş güvenlik teknolojileri ile öne çıkıyor. Honda’nın güvenliğe verdiği özen ‘Herkes İçin Güvenlik’ sloganı ile tanımlanıyor ve tüm araçlardaki sürücüler, yolcular ve yoldaki yayalar için güvenliğin önemi vurgulanıyor. Honda bunu sağlamayı kazaları ve yaralanmaları önleme amaçlı bir dizi aktif ve pasif güvenlik özellikleri aracılığı ile başarıyor. Civic serisi ona Euro NCAP 5 yıldızını kazandıran bir dizi geniş kapsamlı güvenlik teknolojisine sahip. Tüm Honda otomobillerde olduğu gibi Civic serisi yenilenirken de güvenlik ön planda tutuldu. Seri, tüm gün, her an güvenlik sağlayan bir dizi ileri düzey aktif güvenlik sisteminden faydalanıyor. Bu teknolojiler C segmentindeki müşterilerin erişimine ve bütçesine uygun biçimde tasarlanmış. 

 

İleri Seviye Sürüş Asistan Sistemleri 
Honda bir dizi sensör temelli aktif güvenlik sistemini Civic’le birlikte tüketiciyle buluşturuyor. Bu sistemler kameralar, kısa menzilli lazer radar ve radar teknolojilerinin bir kombinasyonunu kullanıyor. Serinin 3 modeli bu teknolojiler ve pek çok diğer güvenlik özellikleri ile her koşulda en yüksek standartta güvenlik sunuyor, sürücülere ve yolculara iç rahatlığı sağlıyor. 
 
 

Şehir içi aktif fren sistemi

Honda’nın şehir içi aktif fren sistemi tüm seride yer alacak. Düşük hızlardaki çarpmaları önleme amaçlı çalışan sistem radar teknolojisi kullanarak yolu tarıyor ve çarpma riski oluşan durumlarda otomatik fren uyguluyor. Sistem saatte 32 km. altındaki hızlarda çalışıyor. Sistem fren uygulamadan önce sesli ve görüntülü uyarı da veriyor, ardından tamamen otomatik fren uyguluyor. Sürücü sistemi sadece otomobil park halindeyken kapatabiliyor. Araba çalıştırıldığında sistem yine devreye giriyor.

 

Uzun far asistanı
Uzun far asistanı sistemi saatte 40 km'n,n üzerindeki hızlarda uzun farları karşıdan gelen taşıtların durumuna, yoldaki bisikletlere ya da ortamdaki doğal ışığa göre otomatik olarak açıyor ya da kapatıyor. Sistem istendiği zaman sürücü tarafından kapatılabiliyor.

 

Şerit takip uyarı sistemi
Şerit takip uyarı sistemi çok amaçlı kamerayı kullanarak yoldaki çizgileri tanıyor. Eğer araba kendi şeritinden ayrılacak olursa sistem sürücüyü sesli ve görüntülü şekilde uyarıyor. Sistem istenirse şöför tarafından kapatılabiliyor.

 

Trafik işareti tanıma sistemi
Trafik işaretlerini tanıma sistemi çok amaçlı kamerayı kullanarak araba ilerledikçe yol işaretlerini tespit ediyor. Sistem i-MID aracılığı ile araba işaretin yakınından geçerken otomatik olarak işaretleri tanıyor ve gösteriyor. İşaret tanıma sistemi hız limitlerini ya da dur komutunu içeren yuvarlak yol işaretlerini tanımak üzere tasarlanmış. Ekranın sağ tarafı sadece hız limiti işaretlerini gösterirken, sol tarafta ise dur işaretleri ve hız limitleri hava durumu ve benzeri ek bilgilerle birlikte gösteriliyor.

 

Kör nokta uyarı sistemi
Kör nokta uyarı sistemi radar teknolojisi kullanarak saatte 20 km üzerindeki hızlarda sürücünün göremediği noktalarla ilgili uyarılar veriyor. Sistem yoldaki diğer taşıtları tanımlayabiliyor ve şerit değiştiren taşıtlarla ilgili uyarı veriyor. Bir taşıt sürücünün göremediği bir noktadan yaklaşırsa sistem yan aynada görüntülü bir uyarı veriyor. Taşıt sürücünün göremediği kör noktadan ayrılana kadar uyarı aynada kalıyor ve sürücüye sesli uyarı da veriliyor. Sistem araba durduğu zaman sürücü tarafından kapatılabiliyor.

 
Çapraz trafik uyarı sistemi
Honda’nın çapraz trafik uyarı sistemi arabanın arkasındaki sensörleri kullanarak arkadan yaklaşan taşıtlarla ilgili sürücüyü uyarıyor. Yaklaşan taşıtın ne kadar mesafede ve ne yönde olduğu ekranda gösteriliyor, sesli olarak da uyarı veriliyor. Sistem saatte 25 km.’ye kadar hızlardaki taşıtları tanımlayabiliyor.

 

Adaptif hız sabitleyici
Adaptif hız sabitleyici sistemi sürücünün öndeki araçla arasındaki mesageyi ayarlamasına izin veriyor. Eğer mesafe seçilen değerin altına düşerse sistem arabayı yavaşlatarak belirlenen değere ulaştırıyor. Gaz ya da fren ile insan müdahalesi olduğunda sistem iptal ediliyor. Daha çabuk bir yavaşlatma işleminin gerektiği durumlarda sistem sürücüye uyarı veriyor fren yapmasını istiyor. 


 
Collision Mitigation Braking sistemi (CMBS)

Kamera ve radar yardımıyla CMBS (Collision Mitigation Braking System) çevredeki diğer arabaları ve kullandığınız arabaya olan mesafelerini tespit edebiliyor, yayaları ve yoldaki diğer objeleri de tanıyabiliyor. Bu sistem çarpışma önleme ve otomatik fren sistemi kamera ve geniş menzilli radar teknolojilerini bir arada kullanıyor. Yüksek ve düşük hızda freni devreye sokabilen sistem gerektiğinde arabayı durdurabiliyor, sürücüye sesli ve görüntülü uyarı veriyor. Sistem saatte 15 km. üzerindeki hızlarda devreye giriyor.

 

İleri Seviye Uyumluluk Mühendisliği (Advanced Compatibility Engineering) (ACE) gövde yapısı
Tochigi’deki araba çarpışma testi tesislerinde geliştirilen ACE gövde yapısı Honda’nın güvenlik teknolojileri arasında önemli bir yer kazandı. ACE gövde yapısı gerçek hayat çarpışma senaryolarına dayalı olarak yolcu korumasını gözle görülür biçimde arttırıyor. Ön tarafta konumlandırılmış poligonal ana çerçeve güçleri birden fazla ana yük taşıyıcı kanala dağıtarak kabin deformasyonunu önlemek üzere tasarlanmış. Ek olarak, sistem aşırı yüklenme durumlarını en az indirgemeye yardımcı oluyor. Farklı yüksekliklerdeki, farklı çerçeve yapısındaki ya da farklı ağırlıklardaki iki araba arasında arabanın ön tarafından bir çarpışma olduğu zaman bu önlem önem kazanıyor.

 

Yaya yaralanmalarını önleyici tasarım (Pedestrian Injury Mitigation Design)
Araştırmalar gösteriyor ki yaya yaralanmalarını önleyici tasarım hareket halindeki bir araba tarafından vurulan yayanın hayatta kalma şansını çok önemli oranda arttırıyor. Özellikler ön cam silecek pivotlarının kaza durumunda fırlayabilir tasarımını, enerji absorbe eden ön kanat girişlerini ve kaput menteşelerini kapsıyor, aynı zamanda kaput altında kapatılmamış bir alan da deformasyon için daha fazla alan bırakıyor. Civic serisi aynı zamanda tüm Honda Avrupa serisinde bulunan geniş bir dizi aktif güvenlik özelliklerini de barındırıyor. Vehicle Stability Assist yani VSA sürücüye virajlarda yardımcı oluyor, motoru ve freni kontrol ederek sürücünün araca hakimiyetini arttırıyor. Bu sistem kompakt ve hafif Vehicle Stability Assist modülatörü tarafından kontrol edilen ABS sistemi ile takviye ediliyor. elektronik fren gücü dağıtım sistemi ise arabanın hızına göre maksimum fren performansı ve stabilite sağlıyor. Emergency Stop acil durdurma sistemi ise bir acil durum anında freni ve kaza uyarı lambalarını otomatik olarak aktive ediyor. Işıklar hızlıca yanıp sönerek çevredeki diğer arabaları uyarıyor ve çarpışma riskini azaltıyor. 

 

Civic serisinde 3 noktalı, güvenlik kilit geri çekicili emniyet kemerleri bulunuyor. Ön emniyet kemerleri, iki kademeli enerji emici, yük sınırlayıcı öngerilimleyicilere sahip. Arkada ISOFIX noktaları çocuk koltuklarının güvenli ve doğru kurulum ve bağlanmasını sağlıyor. Motor çalıştırıldığında bir ağırlık sensörü ön koltukların dolu olup olmadığını algılıyor. Eğer sürücü ya da öndeki yolcular emniyet kemerini bağlamadıysa bir ikon ile görüntülü uyarı veriliyor, aynı zamanda zil sesine benzer bir sesli uyarı da duyuluyor. Tüm modellerde sürücü ve yolcu tamamlayıcı sınırlayıcı sistem, ön ve yan hava yastıkları ve tam boy perde hava yastıkları tüm yolcuları koruyor. 

Son Güncelleme : 29 Mart 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo