1.5 DİZEL OTOMATİK FORD FOCUS, MAYIS'TA TÜRKİYE'DE

Ototeknikveri     04 Nisan 2015 11:48

Ford, 120 hp güç üreten yeni 1.5 litrelik dizel motor ve powershift otomatik şanzımana sahip Focus'ları Mayıs ayında ülkemizde satışa sunuyor.

1.5 DİZEL OTOMATİK FORD FOCUS, MAYIS'TA TÜRKİYE'DE
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ülkemizde 1.0 litrelik Ecoboost ve 1.6 litrelik atmosferik benzinli motorların yanında, 95 hp ve 115 hp olmak üzere iki farklı güç seviyesine sahip 1.6 litrelik dizel motorlar ile satılmakta olan ve sadece 1.6 litrelik benzinlide otomatik şanzıman olan powershift opsiyonunu sunabilen yeni Ford Focus ailesi, Mayıs ayında ülkemizde en çok ilgi gören motor-şanzıman birlikteliğine kavuşuyor. Dizel otomatik kombinasyonu sunmaya başlaacak olan yeni Ford Focus bunu yeni geliştirilen 120 hp güç üreten 1.5 litrelik dizel 1.5TDCi motor ve PowerShift Otomatik şanzıman ile birlikte sağlıyor. Yeni Ford Focus'un 1.6Ti-VCT 125 hp benzinli motoruna eşlik eden PowerShift Otomatik şanzıman, Mayıs ayından itibaren 1.5TDCi 120 hp dizel motorlara da eşlik edecek ve 6 kademeli otomatik şanzımanda yer alan çift kavrama sistemi sayesinde ikinci kavrama kolu bir sonraki vites dişlisini geçiş için önceden hazırlayarak pürüzsüz ve çabuk vites geçişiyle daha fazla sürüş konforu sağlayacak. Henüz fiyat konusu netlik kazamnayan dizel otomatik Ford Focus fiyatlarına açıklandığında buradan ulaşabilirsiniz.

 

Focus, Ford’un yeni tasarım diline uygun olan trapezoid ön ızgara ile yeni nesil ön far tasarımına, dörtgen formlu sis farlarına, kaslı motor kaputuna ve tampon tasarımına sahip. Yeni Focus’un ergonomik iç mekanı için yalın bir görünüm sağlanırken, yeni siyah saten renkler ve krom detaylar ile de şık ve modern bir görünüm elde edildi. Kokpit tasarımı ilk dikkat çeken bölüm olurken, 8 inçlik yüksek çözünürlüklü renkli dokunmatik ekran sayesinde araç ile ilgili pek çok özellik kontrol edilebiliyor. Yeni 3 kollu direksiyon tasarımı gösterge paneli için daha fazla görünürlük sağlarken yalın tasarıma sportif bir hava katıyor.

 

Makyaj ile güncellenen yeni Ford Focus, paralel park ve dikey park sistemi, paralel park çıkış yardımcısı, 8 inç dokunmatik ekrana sahip Ford SYNC II gelişmiş araç içi iletişim sistemi, Aktif Şehir İçi Güvenlik Sistemi, Şerit Takip Sistemi, Şeritte Kalma Yardımcısı, Kör Nokta Uyarı Sistemi, Çapraz Trafik Uyarı Sistemi ve MyKey gibi birçok yenilikçi teknolojiye sahip.

Son Güncelleme : 04 Nisan 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo