YENİ 2016 TOYOTA RAV4, HİBRİT SEÇENEĞE KAVUŞUYOR

Ototeknikveri     05 Nisan 2015 02:49

Toyota, New York Otomobil Fuarı'nda gün yüzüne çıkarttığı yeni RAV4 modelinde, dört tekerlekten çekiş sistemli hibrit seçeneği de sunacağını duyurdu.

YENİ 2016 TOYOTA RAV4, HİBRİT SEÇENEĞE KAVUŞUYOR
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

20 yıl önce RAV4 modelini pazara sunarak C-SUV segmentine öncülük eden Toyota, bugün yine başarılı modelini yenilikçi bir hibrit sistem ile Avrupa pazarına sunarak yeniliklere devam edeceğinin sinyallerin verdi. New York Otomobil Fuarı'nda Amerika versiyonu makyajlı haliyle ortaya çıkan yeni RAV4, bir de hibrit motor seçeneğine kavuşuyor. Dış tasarımı Cenevre Otomobil Fuarı'nda sergilenen makyajlı Auris ve Avensis modelleri ışığında elden geçirilen RAV4, Avrupa pazarında da yeni hibrit motor seçeneği ile sunulacak. RAV4 Hybrid All Wheel Drive (AWD) olarak lanse edilen bu seçenek, yakıt ekonomisinin yanında sunduğu dört tekerlekten çekiş sistemi sayesinde sürüş güvenliğine de katkı sağlayacak. Bir aksa içten yanmalı motor diğerine de elektrik motoru hükmettiğinden, ağırlık artışına sebebiyet veren mekanik bileşenler olmadan dört tekerlekten çekiş imkanı sağlayabilmeleri ile öne çıkan hibrit sistemlerin bu büyük avantajını kullanan Toyota, Lexus'un yeni NX 300h modelinde yer bulan hibrit sistemi yeni RAV4'te de kullanmış. Elektronik AWD kaygan yüzeylerde daha fazla güvenlik ve yol istikrarı sağlamasının yanında, 1.650 kg'lık çekme kapasitesi sunmasıyla öne çıkıyor. Yeni RAV4'te sunulacak olan Römork Savrulma Kontrol sistemi ise kolay ve güvenli bir şekilde römork çekilmesine destek oluyor.

Dış tasarımı elden geçirilen aracın iç mekanı da tam renkli TFT ekran, yumuşak dokunuşlu materyaller ve göstergeler ile tazelenmiş. Yeni Auris ve Avensis'te olduğu gibi güvenlik donanımları da zenginleşirilen yeni RAV4'te, ön çarpışma uyarı sistemi PCS, şerit takip sistemi LDA, otomatik uzun far asistanı AHB, tabela algılama sistemi RSA ve adaptif hıza sabitleyici ACC sunulmaya başlanıyor. 10 km/s ile aracın maksimum hızı arasında aktif olabilecek olan yeni PCS sistemi, asl durumlarda aracın hızını 40 km/s kadar düşürebilecek. İkinci olarak ise 10 km/s ile 80 km/s hızlar arasında yayaları algılayabilen bu sistem, yayaya çarpma durumlarında araç hızını 30 km/s kadar düşürebiliyor. Yeni Toyota RAV4'ün Hybrid AWD seçeneği 2016 yılında Avrupa pazarına sunularaki Japon markanın 8. hibrid modeli olma ünvanını taşıyacak. Bunun yanında makyajlanan RAV4 ise bu yılın sonunda Avrupa yollarına çıkacak. Açıklandığında yeni Toyota RAV4 fiyatına buradan ulaşabilirsiniz. 

Son Güncelleme : 05 Nisan 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo