MERCEDES, CLA SHOOTİNG BRAKE İLE KOMPAKT PAZAR PAYINI ARTTIRMAYI HEDEFLİYOR

Ototeknikveri     05 Nisan 2015 11:04

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake kompakt araba ailesine eklendi: Mercedes-Benz 4 milyonun üzerinde kompakt araba sattı

MERCEDES, CLA SHOOTİNG BRAKE İLE KOMPAKT PAZAR PAYINI ARTTIRMAYI HEDEFLİYOR
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mercedes-Benz 1997 yılından beri 4 milyondan fazla A Serisi, B Serisi, CLA ve GLA modeli kompakt araba sattı. Geçtiğimiz yıl ise kompakt araba satışını dünya çapında %25 arttırarak 463 bin ünite ile rekor kırdı. Bu başarının mirasçısı, kompakt araba ailesinin yeni üyesi CLA Shooting Brake'in tanıtımı haftasonu Almanya'da 110 bin kişilik görkemli bir ziyaretçinin katılmıyla gerçekleştirildi. Organizasyon sırasında 1.700 test sürüşü yapıldı. Mercedes'in kompakt arabalarının her 5 satışından birisi Almanya'da gerçekleştiriliyor. İngiltere'de ise firmanın kompakt araba satışları 2014 yılında %55 artarken, Çin'de de %36'lık bir artış kaydedildi. ABD satışlarında iki kattan fazla bir artış var. Her iki Mercedes-Benz kompakt araba sahibinden birisi daha önce başka bir marka kullanıyordu. Bu da artan popülariteyi açıkça gösteriyor. 

 

Yeni nesil A-Serisi'nin çıkışı Eylül 2012'de gerçekleştirilmişti. Yakaladığı başarının üzerine A-Serisi sadece Rastatt'da değil Ağustos 2013'den beri Finli üretim uzmanı Valmet Otomotiv tarafından da üretiliyor. Geçen yıl modelin popülaritesi İngiltere'de %46, Çin'de %51 arttı. Yeni B Serisi ise B Serisi Electric Drive da dahil olmak üzere 2014'den beri piyasada. %82.4 J.D. Power tatmin anketi skoru ile B-Serisi segmentinin lideri. CLA modeli ise 2013'de Mercedes-Benz'in ABD'de sunduğu ilk kompakt modeliydi. Pek çok Amerikalı için CLA, Mercedes dünyasına giriş modeli oldu. Üretilen neredeyse her 3 CLA'dan birisi ABD'ye satılıyor. GLA modeli, CLA ve B Serisi ile birlikte pazar araştırması enstitüsü Bähr & Fess Forecast tarafından 2014'de sınıfında değerini, güncelliğini ve popülaritesini korumak bakımından lider seçildi. 

 

Mercedes yeni nesil CLA ile çocuksuz, genç, şehirli sürücülere hitap ediyor. Kompakt arabalarla ilgili her müşteri kesiminin beklentileri farklı. CLA ve A Serisi sahipleri daha çok sürüş keyfine odaklanırken, B Serisi sahipleri fonksiyonellik, konfor ve genişliğe önem verebiliyor. Hepsinin ortak noktası ise ilerici ve etkileyici bir tasarıma duyulan arzu. Yeni Mercedes-Benz CLA Shooting Brake bunu fazlasıyla karşılıyor.

Son Güncelleme : 05 Nisan 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo