YENİ HONDA CİVİC HATCHBACK'İN GÜNCELLENEN MOTORLARI

Ototeknikveri     13 Nisan 2015 08:05

Yeni Honda Civic hatchback, 1.6-litre i-DTEC, 1.8-litre i-VTEC ya da 1.4-litre i-VTEC motor seçenekleri tercih edilebilecek. Manuel modelde verimlilik arttıran teknolojiler standart olarak geliyor.

YENİ HONDA CİVİC HATCHBACK'İN GÜNCELLENEN MOTORLARI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

MOTORLAR: CIVIC SERİSİ İLE BİRLİKTE VERİMLİ MOTORLAR GELİYOR
•    Yalnızca 94 g/km CO? emisyonu
•    1.6-litre i-DTEC, 1.8-litre i-VTEC ya da 1.4-litre i-VTEC motor seçenekleri
•    Manuel modelde verimlilik arttıran teknolojiler standart olarak geliyor 
Kaputun altında 2015 Civic serisi müşterileri 1.6 litre i-DTEC dizel, 1.4 litre i-VTEC ya da 1.8 litre i-VTEC benzinli motor seçeneklerinden birisini bulabiliyorlar. 

Sınıfının en hafifi 1.6 litre i-DTEC motoru
Honda’nın yeni jenerasyon Earth Dreams Technology serisinden 1.6 litre i-DTEC dizel motor Avrupa’da tanıtılacak. Yakıt ekonomisi ve sürüş performansı arasında mükemmel bir denge kuran 1.6 litre i-DTEC sürücülere günlük sürüşte büyük fayda sağlıyor. Sınıfının en hafifi olan bu motor 300 Nm tork ve sadece 94 g/km CO2 emisyonuna sahip. 

Honda’nın yeni 1.6 litre i-DTEC motoru açık alüminyum bloğa monte edilmiş alüminyum silindir başlığı içeriyor ve orijinal 2.2 litre motordan 47 kg. daha hafif. Her bileşen ağırlığı ve boyutu azaltmak için yeniden tasarlanmış. İleri düzey üretim teknikleri kullanılarak inovatif formlarla ağırlık azaltılmış. Örneğin silindir duvarlarının kalınlığı 8 mm’ye indirilmiş (9 mm’den). Ek olarak daha hafif pistonlar ve bağlantı rodları da seride kullanıldı. 
 
 
1.8-litre i-VTEC benzinli motor test edildi
Civic ailesi Honda’nın 1.8 litre i-VTEC benzinli motor seçeneğini de manuel ya da otomatik vitesle sunacak. CO? emisyonu kilometre başına 148 gram. 1.8 litre yeni motor Honda’nın VTEC teknolojisini ve motor yönetim sistemlerini gözler önüne seriyor. Arabayı başlatmak daha hızlı ve kolay, vites geçişleri kusursuz ve gaz kontrolü zahmetsiz ve öngörülebilir. Şehir, banliyö ya da yüksek hızlı otoban koşulları fark etmeksizin gaz arttırma ve gaz kesme her koşulda yumuşak ve rahat. 

5 kapılı model için çevre dostu ve ekonomik 1.4 litre i-VTEC motor 
Gelişmiş 1.4-litre i-VTEC üstten tek kamlı milli (SOHC) motor, Civic’in yalnızca 5 kapılı varyasyonu için sunuluyor. Bu motor dinamik performansı arttıracak ve çevre dostu hale gelecek şekilde yenilenmiş. CO2 emisyonu azaltılarak km. başına 129 grama indirilmiş. Motor maksimum 100 PS güç ve 127 Nm tork sağlıyor. 1.4 litre i-VTEC düşük viskoziteli bir motor yağı ve geliştirilmiş katalizör materyali kullanıyor. ACG multi-stage kontrol ve geliştirilmiş vuruntu kontrol sistemi de bu motorun artılarından. Yeni piston kaplaması uygulanarak friksiyon azaltılmış, performans arttırılmış ve yakıt tüketimi azaltılmış. 
 
1.4 litre motor genç tüketiciler ve masraflarını azaltmak isteyen tüketiciler için özellikle çekici.
 
Verimlilik arttırıcı teknolojiler
2015 Civic serisi Honda’nın benzersiz Eco Assist™ teknolojisini sunarak otomobil sahiplerinin en iyi verimlilik seviyesinde bir kullanım yapmasına yardımcı oluyor. Honda’nın kendi araştırmaları ile farklı sürüş stillerinin yakıt ekonomisinde %15’e varan farklılık sağladığı tespit edilmiş, buna bağlı olarak sistem otomobilin hız göstergesini kullanarak sürüş stillerinin yakıt ekonomisini nasıl etkilediğini takip ediyor. 

Eğer otomobil ekonomik şekilde kullanılıyorsa ekranda yeşil bir uyarı çıkıyor. En iyi gaz kontrolü seviyesi aşıldığında ise ekranda beyaz / yeşil bir uyarı veriliyor. Son olarak, ağır gaz ve gaz kesme durumlarında ekran beyaz uyarı veriyor. Sistem ECON modunda daha da gelişmiş fonksiyonlara sahip. Bu mod bir kez aktif edildiğinde torkta yumuşak bir artış sağlıyor ve daha sakin ve tasarruflu bir sürüş elde ediliyor. 
 
Verimliliği daha da arttırmak için, Idle Stop teknolojisi tüm manuel vitesli Civic modellerinde standart olarak geliyor. Kusursuz bir çalışma ile sistem dizel varyasyonda kilometre başına 5 gr. CO2 salımını azaltıyor. Sürücü otomobili ilerletmeyip beklemede kaldığında debriyaj salınarak motor otomatik olarak duruyor. Bir vites seçmek için sürücü debriyajı kullandığında ise motor otomatik olarak yeniden başlıyor. Ekranda Idle Stop sisteminin aktif olduğuna dair bir uyarı veriliyor.
 
Tüm Civic modelleri firmanın yüksek dayanıklılığa sahip bu başlangıç motoruna sahip, bu sayede Idle Stop ile birlikte sayısı artan yeniden başlatmalar sıkıntı yaratmıyor. 
 
İstenirse Idle Stop sistemi orta kemerdeki buton aracılığı ile durdurulabiliyor.

Son Güncelleme : 13 Nisan 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo