MERCEDES-BENZ GLC COUPE'NİN İLK DETAYLARI

Ototeknikveri     20 Nisan 2015 07:10

Mercedes, yeni sportif SUV modelinden izler taşıyan GLC Coupe konseptini Şangay Otomobil Fuarı'nda kamuoyuna resmi olarak tanıtıyor.

MERCEDES-BENZ GLC COUPE'NİN İLK DETAYLARI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Üretime geçilmesine az bir zaman kalan GLC Coupe'nin öncüsü ilk konsept, Şangay Otomobil Fuarı'nda gün yüzüne çıkıyor. Mercedes-Benz'in, BMW X4'e biraz geciken yanıtı olan araç sportif tasarımı ile ilgi çekiyor. İkinci nesil GLK üzerine inşa edilen GLC Coupe fotoğraflardan anlaşıldığı kadarıyla küçültülmüş bir GLE Coupe gibi görünüyor. 4.73 metre uzunluğa ve 2.83 metre aks açıklığına sahip olan GLC Coupe konsept, 21 inç alüminyum jantları ile görkemli bir görünüme sahip. Full LED farların yer bulduğu araçta kullanılan plastik gövde kaplamasıyla dayanıklılık arttırılmış. Yükseliği 1.6 metre altında olan aracın eğimli tavan çizgisi ve gömme kapı tutacakları ise şıklık katıyor. Arka kısmı özgün coupe mirasını devam ettiren konseptte, paslanmaz çelik egzoz boruları ve LED arka lambalar gibi özellikler büyük ağabeyi GLE Coupe'den izler taşıyor.

 

Mercedes'in yeni sportif SUV konseptinin kaputunun altında ise 3.0 litrelik V6 bi-turbo motor yer alıyor. 367 hp güç ve 1.400 ile 4.000 devir aralığında 520 Nm tork üreten motor, 9 kademe otomatik vitesle ve 4MATIC dört tekerlekten çekiş sistemi ile birlikte görev yapıyor. Mercedes-Benz Concept GLC Coupe kamuoyu tanıtımı, Çin'de yapılan 2015 Şangay Otomobil Fuarı'nda yapılıyor.

Son Güncelleme : 20 Nisan 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo