EURONCAP'DEN 2015 YENİ SUZUKİ VİTARA'YA 5 YILDIZ

Ototeknikveri     23 Nisan 2015 02:58

Yeni Suzuki Vitara, EuroNCAP tarafından gerçekleştirilen güvenlik testlerinden beş yıldız almayı başardı.

EURONCAP'DEN 2015 YENİ SUZUKİ VİTARA'YA 5 YILDIZ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Suzuki'nin, en son modeli yeni Vitara, 2015 Avrupa Yeni Araba Değerlendirme Programı (EuroNCAP) testlerinde yolcu koruması, çocuk güvenliği, yaya koruması ve güvenlik yardım sistemleri alanlarının tümünde yüksek puanlar elde ederek beş yıldıza layık görüldü. Yeni Vitara yetişkin yolcu korumasında %89, çocuk yolcu korumasında %85, yaya korumasında %76, güvenlik yardım sistemlerinde %75 puan aldı. 2015 yılında değerlendirme sistemi daha da katılaştırılarak önceki döneme göre daha zorlaştırılan beş yıldız alma kriterlerine karşın yeni Suzuki Vitara, yolcular ve yayalar için en üst düzeyde çarpışma koruması sağlayabilmesi ile beş yıldıza ulaşabildi. Yeni Vitara'nın pasif ve aktif güvenlik sistemleri potansiyel olarak tehlikeli durumlarda hızlıca tepki vererek başarılı koruma sağlayarak puan topladı.

 

Yeni Suzuki Vitara'nın en önemli güvenlik özelliklerinden birisi Toplam Etkili Kontrol Teknolojisi (Total Effective Control Technology). Bu konsept Suzuki tarafından geliştirilen darbe emici önlemler ve arabanın ağırlığını azaltma stratejilerini kapsıyor. Bilgisayar destekli mühendislik teknolojileri ve yüksek dayanıklı çelik, gövdeyi daha hafif, daha güvenli ve yakıt tasarrufu açısından daha avantajlı yapıyor.

Pasif güvenlik ekipmanları ise önden ve yandan gelen darbelere karşı koruyan 7 hava yastığı, emniyet kemeri gergileri ve güç sınırlayıcılardan oluşuyor. Euro NCAP'in ön koltuklar ve baş dayama yerlerinde yaptığı testler yaralanmalara ve çarpmalara karşı oldukça iyi bir koruma sağlandığını gösterdi.

Kaput şekli, tamponlar ve diğer pek çok noktada arabanın mimarisi de, bir yayaya çarpma durumunda da yaralama riskini en aza indirecek şekilde tasarlandığından yeni Vitara'ya olumlu puanlar kazandırdı. 

Son Güncelleme : 25 Nisan 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo