AUDİ ELEKTRİKLİ SUV MODELİ İLE TESLA'YA RAKİP OLACAK

Ototeknikveri     27 Nisan 2015 02:32

Audi 500 km menzilli tam elektrikli bir SUV çıkartarak Tesla'nın Model X crossover modeline rakip olmayı planlıyor. CEO Rupert Stadler ise tam elektrikli arabalar konusunda tereddütlü.

AUDİ ELEKTRİKLİ SUV MODELİ İLE TESLA'YA RAKİP OLACAK
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

CEO Rupert Stadler'e göre, gelecek 10 – 15 yıl için plug-in hibritler elektrikli araba isteyen müşterilerin ilk tercihi olacak. Plug-in hibritler şehiriçi yolculukları elektrikli motorla, daha uzun mesafeli yolculukları ise geleneksel motorla yapmak isteyen sürücüler için istedikleri dengeyi sağlıyor. Plug-in hibritler benzin ya da dizel motor ile elektrikli motoru kombine ediyor. Audi'nin ilk plug-in modeli A3 Sportback e-tron Kasım ayında Avrupa'da satışa çıktı. A3 Sportback e-tron elektrikli motorla kesintisiz 50 km gidebiliyor. Audi CEO'su Stadler yine de daha uzun menzil ve şarj istasyonlarının yaygınlaşmasının tam elektrikli araçların kabulünü de güçlendireceğini sözlerine ekliyor.

 

Audi 2018'in ilk aylarında 500 kilometre menzilli, geniş ve lüks bir tam elektrikli SUV modeli çıkartmaya hazırlanıyor. Şu an bu modelin en yakın rakibi olan Tesla X'in menzili 430 km. Model yeni bir tasarım kullanacak ve sürüş menzilini uzatan hafif yapılı MLB platformu üzerinde üretilecek. Modelle ilgili henüz daha fazla ayrıntı verilmiyor. Firmanın içinden kaynaklar yeni modelin Q5'i temel alacağını ve Audi'nin elektrikli ve plug-in araçlarında kullandığı e-tron logosunu taşıyacak. Araba 20 dakikada %80 şarj olabilecek.

 

Çin'de 2020 itibariyle her 50 kilometrede bir hızlı şarj istasyonu bulunması ve şarj istasyonlarının 16 bin kilometrelik otoyol ağını kapsaması bekleniyor. Başka pek çok ülkede de şarj istasyonlarının yaygınlaşmasına yönelik girişimler var. Bu da tam elektrikli arabaların geleceği için umut veriyor.

Son Güncelleme : 27 Nisan 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo