YENİ 2016 MAKYAJLI AUDI A3'TE, 1.8 TFSI COD MOTOR HAZIRLIĞI

Ototeknikveri     29 Nisan 2015 08:15

Audi 2016 yılında makyalayacağı yeni A3 modelinde 1.8 litrelik turbo benzinli motor ile birlikte COD adlı silindir kapatma teknolojisine yer verecek.

YENİ 2016 MAKYAJLI AUDI A3'TE, 1.8 TFSI COD MOTOR HAZIRLIĞI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi A3, Volkswagen Grubu'nun MQB platformu üzerinde geliştirilmiş en ileri teknolojiye sahip kompakt aracı. Ancak bu segmentte rekabet o kadar yoğun ki Volkswagen bile bugünlerde Audi'nin müşterilerinin peşinde. İlk kez Mart 2012'de gün yüzüne çıkan güncel Ausi A3, yakında güncellenmiş yeni yüzüyle tekrar sahnelere çıkacak. Yeni Audi A3 2016 içinde piyasaya çıkacak ve önemli değişikliklere sahip olacak. Araçla ilgili ilk gelen bilgilere göre tüm model serisine yeni tip bir motor eklenecek. 1.8 litre hacimli turbo beslemeli motor 180 hp güç çıkışına sahip olacak. Tüm MQB platformu arabalara uyacak şekilde tasarlanan bu motor, Seat Leon'dan Skoda Octavia Scout'a kadar çok geniş yelpazede kullanılabiliyor. Ancak A3'ün bu kardeşlerini gölgede bırakacak daha performanslı bir şeye ihtiyacı olduğunu öngören Audi, bu motoru 190 hp'lik güç çıkışı ve COD adlı silindir kapatma teknolojisi ile birlikte sunacak.

 

COD “isteğe bağlı silindir” anlamına geliyor. Aktif silindir zamanlaması olarak da bilinen teknoloji ilk çıkışını VW Polo BlueGT ile yaptı ve Golf ve güncel A3 modellerinde de 150 hp güç üreten 1.4 litre turbo motor üzerinde kullanılıyor. Yeni A3 bu teknolojiyi 1.8 litre motor ile kullanan ilk kompakt araba olacak. Motor muhtemelen 190 hp gücünde olacak. Müşteriler bu teknoloji için ekstra 1000 Euro ödeyecekler ancak teknoloji gözle görülür derecede yakıt tasarrufu sağlayacak.

 

COD iki orta silindiri motorun hafif yük altında olduğu durumlarda kapatarak çalışıyor, silindirler halen hareket ediyor ancak yakıt harcamıyor. Bu da 100 kilometrede ortalama 0.4 litre yakıt tasarrufu sağlıyor. Şehir içi trafikte tasarruf 100 kilometrede 1 litreye kadar çıkıyor. 5. viteste saatte 70 kilometre hızda ise 100 kilometrede 0.7 litre yakıt tasarrufu elde edilebiliyor.

Son Güncelleme : 30 Nisan 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo