YENİ 2016 VW TİGUAN, FRANKFURT FUARI'NI BEKLİYOR

Ototeknikveri     03 Mayıs 2015 12:17

Volkswagen'in yeni 2016 Tiguan modelini, bu yılın Eylül ayında yapılacak Frankfurt Otomobil Fuarı'nda sergilemesi bekleniyor.

YENİ 2016 VW TİGUAN, FRANKFURT FUARI'NI BEKLİYOR
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ülkemizde ve Avrupa'da kompakt SUV segmentinin önde gelen modellerinden biri olan Volkswagen Tiguan'ın, 2007 yılında yollara çıkan ilk nesli yakında yerini ikinci jenerasyona bırakmaya hazırlanıyor. Yeni jenrasyon olacak 2016 Tiguan'ın bu yılın Eylül ayında gerçekleştirilecek olan Frankfurt Otomobil Fuarı'nda gün yüzüne çıkması bekleniyor. Genişleyen komapkt SUV pazarında daha geniş bir model yelpazesi sunarak pazar payını arttırmayı hedefleyen Volkswagen, yeni jenerasyon Tiguan'ı üç farklı karoser tipi ile sunacak. Güncel Tiguan'daki beş kapılı standart modelin yanında, bir coupe formlu sportif karoserli ve bir de uzatılmış aks mesafesi ile yedi kişiye kadar oturma alanı sunabilen geniş hacimli seçeneklere sahip olacak. Bu sayede genç müşteri kitlesinden geniş ailelere kadar daha geniş bir yelpazedeki müşteri potansiyeline sahip olacak yeni Tiguan'ın yedi kişilik versiyonu, marka tarafından Mart ayında yapılan resmi açıklamaya göre 2016 yılının sonunda, Volkswagen'in Meksika'da yer alan Puebla montaj fabrikasında üretilecek. Üç sıra koltuk düzeni sayesinde yedi kişilye kadar yolculuk etme imkanı sağlayacak Tiguan XL, özellikle Çin ve Amerika gibi pazarlarda Volkswagen'in daha yüksek satış rakamlarına ulaşmasına katkı sağlayacak. Golf ve Passat gibi MQB adlı ölçeklenebilir platform mimarisinde yükselecek olan yeni Tiguan, bu sayede selefine oranla yaklaşık 80 kg daha hafifleyecek. 7 kişilik Tiguan XL'nin ise yeni jenerasyon Touran ve Passat gibi 2.791 mm'lik aks mesafesine sahip uzatılmış MQB'de yükselmesi bekleniyor. 2017 yılında yollara çıkacak Tiguan Coupe ile BMW X1 ve Range Rover Evoque gibi modelleri hedefleyen Volkswagen, araçta daha dinamik bir süspansiyon sistemine yer verecek. Premium rakipleri karşısında başarı arayacak Tiguan Coupe'nin R adı verilecek sportif versiyonunda gücü 300 hp'yi aşacak motor ile rakiplerine gözdağı vereceği de gelen bilgiler arasında. 

Standart karoserli 2016 Tiguan ise, markanın en iyi kompakt SUV hedefi ile yollara çıkacak. Trafik sıkışıklığını önlemek için gerçek zamanlı trafik verilerini çevrimiçi takip eden akıllı bir aplikasyona sahip olacak yeni Tiguan'da dijital gösterge paneli, head-up ekran, şehir içi acil fren fonksiyonu, çoklu çarpışma freni ve yorgunluk uyarı sistemi gibi güvenlik özellikleri de yer alacak. Hafifleyecek karoserinin yanında, eden geçirilecek motor seçenekleri ile öncüsüne göre yüzde 15 oranında daha tutumlu olacak yeni 2016 Tiguan'da güçleri 120 ile 240 hp arasında değişen dört dizel ve 125 ile 220 hp arasında güç çıkışlarına sahip beş farklı benzinli motor seçeneği sunulacak. Benzinli cephesinde 125 hp ve 150 hp güç çıkışlarına sahip 1.4 litrelik turbo motorun öne çıkacağı yeni Tiguan'ın dizel seçenekleri arasında ise yeni Passat'da olduğu gibi 120 hp güç üreten 1.6 litrelik ünite dikkat çekiyor. Diğer dizel seçenekleri ise 150 hp, 190 hp ve 240 hp (biturbo) çıkışına sahip 2.0 dizelin oluşturması bekleniyor. Yeni Tiguan'ın düşük güç çıkışına sahip versiyonları sadece önden çekiş ile sunulacakken, yüksek güçlü seçeneklerde dört tekerlekten çekiş sistemi olan 4Motion'da tercih edilebilecek. İlerleyen dönemde toplam 204 hp güç çıkışına sahip olan plug-in hibrit seçenek olan GTE'nin de ortalama 2 litre civarındaki tüketim değeri ile yeni Tiguan'da sunulması bekleniyor.  

Son Güncelleme : 05 Mayıs 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo