VOLVO YENİ XC90 SİPARİŞLERİ İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR

Ototeknikveri     05 Mayıs 2015 01:44

Volvo, yeni XC90 modelinin üretimini gerçekleştirdiği Torslanda fabrikasında üretimde üçüncü vardiyaya başladı.

VOLVO YENİ XC90 SİPARİŞLERİ İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volvo'nun Torslanda fabrikasında üçüncü vardiya bugün başladı. Bu uygulamayla birlikte firmanın Batı İsveç'teki tesislerinde 1500 kişiye istihdam imkanı yaratıldı. Gece vardiyası Volvo'nun yeni XC90 7 koltuklu SUV modelinin üretimi ile birlikte başladı. Bu model şimdiden 30 bin sipariş aldı. Volvo'nun gece vardiyası uygulaması ile birlikte fabrikada çalışan sayısının artmasının yanı sıra Gothenburg ve Batı İsveç'in diğer yerleşim birimlerindeki tedarikçiler ve bağlantılı diğer işyerlerinde de yeni istihdam olanakları ortaya çıkacak. Şu an Volvo, İsveç'te 17 bin 300 işçiye sahip. Bunun 13 bin 500'ü Gothenburg'da, Torslanda fabrikasında ise 4 bin 800 işçi çalışıyor. Torslanda fabrikasında Volvo XC90 modelinin üretimi başladı ve 30 bin sipariş yetiştirilmeye çalışılıyor. 2015 yılı için Volvo 50 bin yeni XC90 üretmeyi planlıyor. Bu üretimin büyük kısmı ABD ve Çin pazarlarında ihraç edilecek.

 

Yeni Volvo XC90 Volvo'nun kendi bünyesinde geliştirilen SPA mimarisini kullanan ilk model. Gelecek Volvo modellerinde de bu mimari kullanılacak. Dolayısıyla Torslanda fabrikasındaki üretim ve kapasite artışı SPA mimarisi kullanan yeni modellerle birlikte devam edecek. Yapılan tüm düzenlemelerle Torslanda fabrikası yıllık 300 bin araç üretim kapasitesine kavuştu. Fabrikada şu anda Volvo S60, S80, V60, V70, XC70 ve XC90 modelleri üretiliyor.

Torslanda fabrikasıne ek olarak Volvo'nun İsveç'te motor üretimi için Skövde'de, gövde bileşenleri için ise Olofström'de de fabrikaları bulunuyor. İsveç dışındaysa Belçika'da bir, Çin'de üç ayrı fabrikada üretim yapılıyor.

Son Güncelleme : 05 Mayıs 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo